سیدحبیب حبیب پور شاعر آیینی در آستانه هفته کتاب در خصوص ظرفیت کتابخانه های عمومی برای ایجاد تحول های کوچک و بزرگ در حوزه های اجتماعی و کاهش مشکلات اجتماعی کشور به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو گفت: با توجه به آنکه کتابخانه های عمومی همواره از مکانهایی بوده اند که خانواده ها به آنها اعتماد داشته اند می توانند با بهره گیری از این اعتماد ، مأمن و پناهگاهی برای این موضوع باشد. کتابخانه ها به عنوان محلی که اندیشمندان و پژوهشگران و نیز علاقمندان به تمدن و پیشرفت کشور در انجا گردهم می آیند و در خصوص موضوعات مختلف جامعه از جمله آسیبهای اجتماعی و راه برون رفت از آنها به بحث و تبادل اندیشه می پردازند بی تردید در حوزه های اجتماعی و رفع مشکلات و دفع آسیب های فرهنگی اجتماعی حایز اهمیت فراوان می باشند. چه به جاست که نهاد کتابخانه ها به عنوان طراح ، متولی و مجری این موضوع مهم بدان اهتمام ورزیده و از حوزه مطالعه و خواندن به حوزه عمل و واکنش به سوی حل معضلات اجتماعی و خانوادگی حرکت می کند.
وی ادامه داد: اهالی کتاب و دل سپردگان به فرهنگ مطالعه که خود همواره تشنه علم و آگاهی و دانستن هستند با اتکا به تضارب اندیشه ها و گفتگوهای علمی می توانند با پی بردن دقیق و به مشکلات و معضلات اجتماعی برای رسیدن به رفع آنان پیشقدم شوند و پیش از آنکه به عنوان بحران های سخت و سنگین تبدیل شوند با بهره گیری از تجارب علمی و عملی و با مدد از نظریات مختلف صاحبنظران به خصوص روانشناسان و جامعه شناسان ، با آن معضلات ، برخورد منطقی و علمی نمایند.
این شاعر در پاسخ به این سوال که آیا با رویکرد جدید نهاد کتابخانه ها در راستای فعالیت های اجتماعی موافق هستید یا خیر بیان کرد: بله چه نهادی بهتر و بجاتر از نهاد کتابخانه ها. نهادی که با پشتوانه علمی و با بهره گیری از سواد اندیشمندانی فاضل و پژوهشگرانی مجرب وآگاه به مسایل اجتماعی و فرهنگی به ویژه حوزه خانواده، بهترین محل و مکانی است که ان شالله از این آزمون سربلند بیرون خواهد آمد و برای مبارزه با کژی ها و انحرافات و در نهایت آسیب ها و بحران های اجتماعی و خانوادگی که روز به روز بیشتر و خطرناکتر رخ می نمایند ثمربخش باشد.
حبیب پور با اعتقاد بر اینکه میتوانند محملی برای مشاوره ها و آموزش های روانشناسی خانوادگی و کودکان باشند عنوان کرد: کانون خانواده که در سالهای اخیر با ورود فضاهای مجازی مختلف ، در حال گذر از یک پیچ خطرناک و سرنوشت ساز است را باید نخستین و مهم ترین هدف این مشاوره ها دانست. شایسته است که برای رفع مشکل جدایی و انفصال اعضای خانواده به ویژه کودکان و نوجوانان که با توجه به عدم تجربه و صداقت و پاکی فطرتشان هدف اصلی این تهدیدات می باشند تمامی دلسوزان جامعه برخیزند و البته این مهم را باید با آگاهی ، منطق و ارایه راهکارهای علمی و عملی و با پرهیز از کارهای شعاری و غیر علمی به انجام رسانید.
وی افزود: آرامش خانواده و جامعه با همین نگاه علمی و منطقی است که به دست خواهد آمد و به همین منظور با بهره گیری از اطمینان و اعتماد مردم به خصوص خانواده ها به نهاد کتابخانه هاست که این طرح با توفیق رو به رو خواهد شد.
این شاعر در بیان تجربیات خود از حضور در کتابخانه ها گفت: به خوبی به یاد دارم که در دوران نوجوانی که عضو کتابخانه محل سکونتمان بودم ، موارد بسیاری بود که خانواده ها به خصوص مادران با مراجعه به مسوولین کتابخانه و یا کتابداران ، مشکلات اخلاقی و تربیتی فرزندانشان را با آنها در میان می گذاشتند و از آنها کمک می خواستند و کتابداران که اهل مطالعه و برخوردار از آگاهی های قابل قبول بودند با حوصله به سخنان آنان گوش فرامی دادند و پس از آن یا راسا آنها را راهنمایی می کردند و یا به کارشناسان تعلیم و تربیت ، معرفی می نمودند.
حبیب پور افزود: در برخی اوقات نیز در همین کتابخانه ها محافل و جلساتی با دعوت از اولیای دانش آموزان عضو کتابخانه برگزار و در خصوص ضرورت مطالعه و کتابخوانی و برخی معضلات اجتماعی و فرهنگی بحث و گفتگو می شد. استقبال خانواده ها از اینگونه جلسات بسیار چشمگیر بود و ثمره همین جلسات کودکان و نوجوانانی با مطالعه ساخت که سالها پس از آن از اندیشمندان و پژوهشگران کشور شدند.