رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه کردستان گفت: کتابهای کردی زیادی در کتابخانه مرکزی این دانشگاه وجود دارد و حدود ۸ تا ۹ هزار جلد کتاب کردی در آن گردآوری شده است.
جمال سلیمی، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه کردستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: در دانشگاه کردستان یک کتابخانه مرکزی و چند کتابخانه اقماری وجود دارد که زیر مجموعه کتابخانه مرکزی هستند.
وی افزود: در این کتابخانه حدود ۱۲۵ هزار جلد کتاب در بخشهای مختلف وجود دارد و در بخش مرجع کتابخانه حدود ۸ هزار جلد کتاب و در بخش کتابخانه دیجیتال حدود ۱۰ هزار جلد کتاب دیجیتال گردآوری شده است.
سلیمی اضافه کرد: البته در کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان، پایان نامههای دانشگاهی نیز وجود دارند که دیجیتال شده اند و در مجموعه کتابخانه دیجیتال قابل دسترسی هستند.
وی ادامه داد: کتابخانه مرکزی این دانشگاه در بخش کتابهای عربی قوی بوده و حدود ۲۰ هزار جلد کتاب در این حوزه دارد. یکی از کتابخانههای اقماری دانشگاه در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی وجود دارد که زیرمجموعه کتابخانه مرکزی است و حدود ۴۰ هزار کتاب در آن گردآوری شده است.
منابع دیداری و شنیداری زیادی در کتابخانه مرکزی دانشگاه وجود دارد رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه کردستان اظهار داشت: البته، چون دانشگاه کردستان در منطقهای کردنشین قرار دارد، کتابهای کردی زیادی در کتابخانه مرکزی آن وجود دارد و حدود ۸ تا ۹ هزار جلد کتاب کردی در کتابخانه این دانشگاه گردآوری شده و جدای از آن در کتابخانه پژوهشکده کردستان شناسی نیز که زیرمجموعه کتابخانه مرکزی است حدود ۱۵ هزار جلد کتاب وجود دارد و این کتابخانه دارای کتابهای دیجیتال نیز است.
وی خاطرنشان کرد: منابع دیداری و شنیداری زیادی در کتابخانه مرکزی دانشگاه وجود دارد و در آن حدود ۴ هزار عنوان منابع دیداری و شنیداری گردآوری شده است.
سلیمی یادآور شد: کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان از سال ۷۰ به بعد به صورت رسمی توسعه پیدا کرده و توسعه آن همزمان با توسعه دانشگاه بوده است. در این کتابخانه کتابهای فارسی، عربی، کردی، لاتین و منابع الکترونیکی گردآوری شده اند.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان گفت: فقط هیات علمی، دانشجوها و کارکنان دانشگاه میتوانند از این کتابخانه استفاده کنند. البته طرحی در دستور کار داریم تا برای افرادی که بیرون از دانشگاه فعالیتهای فرهنگی انجام میدهند این امکان فراهم شود تا از کتابخانه دانشگاه استفاده کنند، اما چون کتابخانه تخصصی است، امکان استفاده از آن برای مردم عادی وجود ندارد.
در حال ارتباط گیری با منابع دانشگاهی کردستان عراق هستیم وی ادامه داد: در کتابخانه مرکزی، یک مرکز اسناد نیز در حال راه اندازی است که منابع خوبی از آثار خطی مناطق مختلف استان در آن گردآوری شده است.
رئیس مرکز اسناد دانشگاه کردستان بیان داشت: در راستای راه اندازی مرکز اسناد کتابخانه مرکزی دانشگاه در حال ارتباط گیری با منابع دانشگاهی کردستان عراق نیز هستیم و قراره که این دانشگاهها نسخه دیجیتال برخی از اسنادشان را در اختیار ما قرار دهند تا در مرکز دیجیتال کتابخانه مرکزی قرار دهیم و تلاش ما بر این است که این مرکز به زودی راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه حدود ۴ هزار و ۳۴۰ سند دیداری و شنیداری در کتابخانه مرکزی داریم، ابراز داشت: در دانشگاه بخشی از کتابخانه را به نابینایان اختصاص داده ایم و حدود ۲ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب با خط بریل در آن گردآوری شده و بخش شنیداری این کتابخانه در حال توسعه است. در بخش توسعه صوتی کتابخانه به کتابهای کردی در مفاد قراردادی که با دانشگاههای شمال عراق داریم این مطلب ذکر شده که فایل یکسری از کتابها در اختیار کتابخانه مرکزی ما قرار گیرد و این امر در حال انجام است.
سلیمی اضافه کرد: اکثر کتابهای تخصصی در کتابخانه مرکزی دانشگاه وجود دارند و بر اساس اولویتهای گروه ها، سالانه کتابهای تخصصی را از نمایشگاههای مختلف خریداری و کتابخانه را گسترش میدهیم.
کتابخانه مرکزی دارای دو سالن مطالعه مجزاست وی تشریح کرد: هر دانشجوی جدیدی که وارد دانشگاه میشود به صورت اتومات و قبل از مراجعه، کارتهای عضویت کتابخانه برای آنان آماده میشود و وقتی به کتابخانه مراجعه میکنند یکسری مدارک از آنها اخذ میشود و پس از تطبیق به عضویت کتابخانه درمی آیند. برای ثبت نام هیچ هزینهای از دانشجویان اخذ نمیشود.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان افزود: کتابخانه مرکزی دارای دو سالن مطالعه مجزای خواهران و برادران است و دو طبقه از کتابخانه به این سالنها اختصاص یافته منتهی ضعفی که در این بخش وجود دارد این است که اکنون به دلیل اینکه فضاهای مطالعه در خوابگاهها کم است، عملا فضای سالن مطالعه کتابخانه به قرائت خانه تبدیل شده در حالی که قرائت خانه با سالن مطالعه فرق دارد.
کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان، ظرفیت زیادی برای توسعه دارد وی گفت: به مناسبت هفته کتاب، در هر روز از این هفته برای گروهی از دانشجوهای ورودی جدید کارشناسی برنامه بازدید از کتابخانه مرکزی را گذاشته ایم و علاوه بر آن برگزاری چند کارگاه آموزشی را در نظر داشته ایم تا اساتید به مناسبت هفته کتاب در مورد نگارش کتابهای دانشگاهی نکاتی را با دانشجویان در میان بگذارند.
رئیس مرکز اسناد دانشگاه کردستان اظهار داشت: کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان، ظرفیت زیادی برای توسعه دارد و در همین راستا اقدام به ارتباط گیری با نهادهای مختلف کرده ایم و انتظار داریم میزان مراجعات دانشگاهیان به کتابخانه مرکزی بیش از اینها باشد و رغبت مطالعه را در بین دانشجویان افزایش دهیم و الان در حال آسیب شناسی این موضوع هستیم که چرا مراجعات دانشگاهیان دانشگاه کردستان کمتر از میزان مطلوب است. البته در راستای افزایش رغبت به مراجعه دانشگاهیان به کتابخانه در حال آماده سازی فضایی هستیم تا دانشگاهیان به بیان نظرات خودشان در مورد کتاب و کتابخوانی در آن فضا بپردازند.