کد خبر:۷۲۶۳۲۵
دانشجو گزارش می‌دهد

بی‌مهری شهرداری نسبت به مشکل تردد دانشجویان دانشگاه بیرجند/ استاندار پای کار است؛ اما شهردار نه!

فاصله ۱۵ کیلومتری دانشگاه بیرجند با مرکز شهر باعث شده دانشجویان برای تردد از دانشگاه به نقاط شهری مشکلاتی داشته باشند که به نظر می‌رسد این مشکلات با بی‌مهری شهرداری مواجه شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یکی از مشکلاتی که دانشجویان در مسیر تحصیل خود دارند، مسائل حاشیه‌ای است که تحصیل در دانشگاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کاهش هرچه بیشتر این مشکلات، به دانشجویان کمک می‌کند تا در مسیر تحصیل علم و آموزش مستقیم‌تر و ثابت قدم‌تر گام بردارند و هر بی توجهی به این مسائل باعث می‌شود، جامعه دانشجویی از انجام وظایف اجتماعی خود بازماند.
 
یکی از مشکلاتی که دانشجویان با آن همیشه مساله داشته اند، موضوع تردد به دانشگاه بوده است و این موضوع برای دانشجویانی که در دانشگاه‌های خارج از شهر تحصیل می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود.
 
دانشگاه بیرجند به عنوان بزرگترین مرکز دانشگاهی در خراسان جنوبی است و با بیش از ۱۲ هزار دانشجو و ۳۵۰ عضو هیات علمی وظیفه مهمی در تولید علم در کشور ایفا می‌کند. اما فاصله ۱۵ کیلومتری این دانشگاه با مرکز شهر باعث شده تا دانشجویان در تردد بین دانشگاه و نقاط شهری مشکلاتی داشته باشند.
 
بی‌مهری شهرداری نسبت به دانشجویان دانشگاه بیرجند
حسین رستم پور، دبیر شورای صنفی دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار دانشجو به این مشکل دانشجویان اشاره می‌کند و می‌گوید: اتوبوس‌هایی برای تردد دانشجویان به شهر اختصاص یافته، اما شهرداری اجازه نمی‌دهد ما از اتوبوس‌های خود دانشگاه برای تردد در شهر استفاده کنیم.
 
رستم پور با بیان اینکه نه شهرداری و نه استانداری همکاری لازم را برای کاهش مشکلات تردد دانشجویان به دانشگاه، ندارند، ادامه می‌دهد: قرار بود برای کاهش هزینه‌های اتوبوس برای دانشجویان هم اقداماتی صورت گیرد، اما شهرداری با این موضوع مخالفت کرده است.
 
دبیر شورای صنفی دانشگاه بیرجند به مذاکره با مسئولان شهرداری اشاره می‌کند و می‌گوید: مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی بیرجند معتقد است کاهش هزینه‌های اتوبوس‌های دانشگاه، برای سازمانش صرفه اقتصادی ندارد و از طرف دیگر شهرداری نمی‌خواهد برای دانشجویان یارانه‌ای در نظر بگیرد.
 
وی با اشاره به اینکه ۱۲ هزار دانشجوی دانشگاه بیرجند نقش مهمی در اقتصادی این شهرستان دارند، ادامه می‌دهد: در برنامه بازدید آقای غلامی، وزیر علوم از دانشگاه قول‌های برای مذاکره با استانداری به دانشجویان دادند، اما هنوز خبری از همکاری استانداری با مسئولان دانشگاه نیست و به نظر می‌رسد استانداری موضوع را به طور کامل از یاد برده است.
 
رستم پور به ارسال نامه از سوی شورای صنفی دانشگاه به شهرداری بیرجند اشاره کرده و از بی اعتنایی مسئولان شهرداری گلایه می‌کند و می‌گوید: نامه را به دبیرخانه شهرداری تحویل دادیم، اما گویا مسئولان شهرداری برای فعالان دانشجویی اهمیتی قائل نیستند که نامه را گم کرده اند.
 
وی با بیان اینکه هزینه تردد دانشجویان بین شهر و دانشگاه حدود ۴۲۰ تومان است، بیان می‌کند: تعدادی خوابگاه داخل شهر است و از طرف دیگر برخی دانشجویان ساکن بیرجند هستند و برای تردد به دانشگاه به دسترسی بهتر به سرویس‌های اتوبوسرانی نیاز دارند.
 
دانشگاه پیگیر حل موضوع است
موضوع تسهیل تردد دانشجویان بین دانشگاه و شهر بیرجند از سوی مسئولان دانشگاه نیز در حال پیگیری است. این مطلب را محمد قادر قادری، معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند به خبرنگار دانشجو می‌گوید و تأکید می‌کند: ما پیگیر این موضوع هستیم، اما مدیران شهری معتقدند که دانشگاه جزئی از شهر نیست و نمی‌توانند به این منطقه خدمات ارائه دهند.
 
قادری می‌گوید: مجموعه شهرداری قوانین خود را دارند و حتما معذوریت‌هایی وجود دارد، اما ما جلسات متعددی با مسئولان شهرداری داشته ایم و حتی این جلسات در پی سفر وزیر علوم به دانشگاه و مطرح شدن این موضوع، ادامه پیدا کرد که شاید به توافقاتی برسیم، اما متقاعد کردن طرف مقابل کمی سخت است.
 
معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند ادامه می‌دهد: دانشگاه به لحاظ مالی تا جایی که بتواند هزینه‌های مربوطه را تأمین می‌کند، اما همه ابعاد این مساله در اختیار دانشگاه نیست و به همین دلیل نمی‌توانم زمان مشخصی را برای حل این مشکل اعلام کنم.
 
وی با اشاره به اینکه اغلب دانشجویانی که در خوابگاه‌های داخل شهر بیرجند ساکن هستند، در دانشکده‌های علوم تربیتی و هنر مشغول به تحصیل هستند، ادامه می‌دهد: این دانشکده‌ها داخل شهر است و به همین دلیل تردد دانشجویان آن‌ها به دانشکده و خوابگاه با مشکل چندانی مواجه نیست.
 
قادری به این نکته اشاره می‌کند که برای ساخت یک خوابگاه جدید در پردیس دانشگاه اقداماتی انجام شده و می‌گوید: با ساخت این خوابگاه معضل تردد روزانه دانشجویان به شهر و دانشگاه تا حدی حل می‌شود.
 
وی با بیان اینکه در هرصورت دانشجویان لازم است به شهر تردد داشته باشند، تأکید می‌کند: به همین دلیل ما پیگیر این موضوع هستیم، اما چون حل این مساله مروبط با یک ارگان نیست و شهرداری و استانداری هم باید پای کار بیایند، معلوم نیست چه زمانی موضوع حل شود.
 
استانداری پای کار است اما شهرداری معذوریت دارد
برای پیگیری موضوع با شهردار بیرجند و همچنین سرپرست استانداری خراسان جنوبی تماس گرفتیم. مشیرالحق عابدی، سرپرست استانداری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار دانشجو وجود این مشکل را تأیید می‌کند و می‌گوید: موضوع ایاب و ذهاب دانشجویان در گذشته توسط سازمان اتوبوسرانی شهرداری و دانشگاه مطرح شده بود.
 
عابدی با بیان اینکه استانداری برای حل مشکلات صنفی دانشجویان اهتمام ویژه‌ای دارد، بیان می‌کند: با شرایطی که سازمان اتوبوسرانی دارد و لازم است موضوع درآمدزایی را مدنظر قرار دهد و هزینه‌های جاری خود را حل کند، حل این موضوع کمی مشکل است.
 
سرپرست استانداری خراسان جنوبی تصریح می‌کند: ما به هر نحوی که قانون اجازه دهد هم به اتوبوسرانی کمک می‌کنیم و هم به دانشگاه تا مشکلات جامعه دانشجویی به حداقل برسد.
 
شهردار تلفنش را جواب نمی‌دهد
نکته قابل توجه آنکه تماس‌های خبرگزاری دانشجو با شهردار بیرجند به نتیجه نرسید و پاسخی از سوی مجموعه مدیران شهرداری در این خصوص دریافت نشد.
 
کاهش زمان و هزینه تردد بین دانشگاه و محل زندگی دانشجویان مسلما تأثیر بسزایی در تمرکز دانشجویان بر تحصیل و همچنین ارتقای فعالیت‌های دانشجویی و علمی دارد که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار