به همت جامعه اسلامی و بسیج دانشجویی و هیئت محبین اهل بیت دانشگاه کردستان، جشن هفته وحدت در این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مراسم جشن ولادت پیامبر اکرم (ص) و گرامی داشت هفته وحدت با سخنرانیهای ماموستا بهمنی، رییس مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور و غریب رضا، مدیر موسسهی فرهنگی گفت وگوی دینی وحدت و شیخ اسماعیل زالی، طلبه جامعه المصطفی قم و از کشور بورکینافاسو و با مولودی خوانی و دف زنی گروه نوای رحمت و شعر خوانی حاج مهدی عبدی به همت جامعه اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجویی و هیئت محبین اهل بیت دانشگاه در دانشگاه کردستان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم غریب رضا، مدیر موسسهی فرهنگی گفت و گوی دینی وحدت پیرامون آیه سیزده سوره شوری و وحدت گفت: خداوند میفرمایند ما تشریع کردیم یعنی قانون گزاری کردیم یعنی ما شریعتی نازل کردیم و این شریعت همان چیزی بود که به حضرت نوح وصیت کردیم و بر توای پیامبر وحی کردیم و همان چیزی است یعنی شریعتهای الهی جوهره و حقیقت یکسانی دارند که وصیت کردیم به ابراهیم و موسی و عیسی... چه چیزی را خدا وصیت کرده به این پیامبران اولولعزم که حقیقت و جوهره دین شده است؟ ۱) دین را بر پا دارید. ۲) در دین تفرقه نیندازید. یکی را باید انجام داد و یکی را باید ترک کرد؛ حالا ما مسلمانها گویی این وصیت الهی به پیامبران را بر عکس شنیده ایم یعنی ما نه تنها دین خدا را از زمین و از زیر پای متجاوزان و جنایتکاران برنمیداریم بلکه در دین تفرقه هم میاندازیم، نماز و روزه و حج و زکات و مبارزه باربا و مبارزه با فحشا و مبارزه با همه حرامهای الهی در ایران یا در عربستان یا در مصر در همه جای دنیا فرقی ندارد اقامه دین مشترک است ما اقامه دین را رها کرده ایم و چسبیدیم به تفرقهها و جنگ بین شیعه و سنی.
وی اضافه کرد: از نظر تمام علمای مسلمان تفرقه در دین اسلام حرام است این عین همان صحبتی است که مقام معظم رهبری در همین شهر سنندج فرمودند: هر کلمه و رفتاری که از زبان کسی بیرون بیاید عالمانه یا جاهلانه و تفرقه در بین مذاهب اسلامی ایجاد بکند چه آن شخص بداند یا نداند کار حرام شرعی و خلاف قانون را انجام داده است.
مدیر موسسه فرهنگی گفت و گوی وحدت گفت: وحدت اسلامی را جمهوری اسلامی درست نکرده است بلکه امام خمینی (ره) وحدت اسلامی را احیا کرده است، وحدت اسلامی یک واجب فراموش شده بود که امام آن را احیا کرد.
وی در پایان سخنانش یک اشارهای هم به دغدغههای جانسوز پیامبر کرد و گفت: در حدیثی از حجت الوداع پیامبر فرمود: ای مسلمانها بعد از اینکه از دنیا رفتم به دوران جاهلیت و کافر بودنتان بر نگردید که همدیگر را بکشید و گردن یکدیگر را بزنید.
در ادامه مراسم بعد از مولودی خوانی و دف زنی گروه نوای رحمت، ماموستا بهمنی با اشاره به دیدگاه مشترک اهل سنت و تشیع در مورد وحدت گفت: امام شافعی میفرماید اگر حب اهل بیت پیامبر رافضی گری است تمام دنیا بداند که من رافضی هستم و در اشعار خودش میفرماید ای اهل بیت پیامبر همین برای فضیلت و بزرگی شما کفایت میکند که اگر ما در نماز بر شما درود نفرستیم نماز ما باطل است. و امام خمینی میفرماید: شیعه و سنی برادر یکدیگر هستند. و مقام معظم رهبری میفرماید: کسانی که به مقدسات و نمادهای اهل سنت توهین کنند و یا کسانی که به نمادهای مقدس اهل تشیع توهین کنند حرام شرعی را انجام داده اند. برادران و خواهران من این دیدگاههای مراجع بزرگ اهل سنت و اهل تشیع است.
ماموستا گفت: بحث بعدی توجه به مسئله عرفان است؛ در طول تاریخ عارفانی که در بین شیعه و سنی وجود داشته اند و در هر کجا که بودند منبع وحدت بودند. حضرت مولانا جالب میفرمایند: جان گرگان و سگان از هم جداست. متحد جانهای مردان خداست. آنهایی که اختلاف انگیزی میکنند روحشان و جانشان وحشی گری است و آنهایی که در جامعه وحدت به وجود میآورند مردان خدا هستند، مرد خدا هیچوقت به جان انسانها بی ادبی ندارد.
سپس شیخ اسماعیل زالی به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به این که جمعیت بورکینافاسو بیش از بیست میلیون میباشد و حدود هفتاد درصد آن مسلمان هستند ادامه داد: متاسفانه به خاطر عدم وحدت با وجود این که مسلمانان آن جا بیشتر است، اما قدرتی ندارند و غیر مسلمانها که بیشتر مسیحی هم میباشند خطاب به مسلمانها میگویند (اکثریت منفی).
وی افزود: شاید در ذهن و تصور شما اینطور است که آفریقاییها خیلی فقیر هستند در صورتی که چنین نیست، خدای متعال عادل است و در آفریقا هم منابع فراوانی قرار داده است مانند نفت، طلا، اورانیوم و...، ولی متاسفانه نمیگذارند مردم از آن استفاده کنند مثلا در خود بورکینافاسو به غیر از طلا منابع دیگری هم دارد، ولی اگر بگذارند مردم فقط از طلای بورکینافاسو استفاده کنند کارشناسان تحقیق کرده اند که کل کشور را از فقر و گرسنگی نجات میدهد، ولی متاسفانه آنچه دست دولت مردان میرسد حدود بیست درصد یا کمتر میباشد و بقیه به کشورهای خارجی میرسد.
شیخ اسماعیل در ادامه گفت: در یکی از ملاقاتهایی که مقام معظم رهبری با اهل تسنن داشتند و من هم آنجا بودم فرمودند: اگر وحدت اسلامی به معنای واقع خودش احیا شود خیلی از مشکلات جهان اسلام هم حل خواهد شد. که اگر این را بسط بدهیم در کشور بورکینافاسو صحت این حرف را درمیابیم.
وی در پایان سخنرانی افزود: مردم کشور ما خیلی خوشبین به جمهوری اسلامی ایران هستند هم سنیهای آنجا و هم شیعههای آنجا، مخصوصا به این ایامی که هفته وحدت نامگزاری شده است، مردم خیلی استقبال میکنندو واقعا نیاز هم است مخصوصا در کشور ما، چون که همه مذاهب و همه طوایف در آنجا در کنار هم زندگی میکنند و اگر ما هم بتوانیم از این رهنمودهای بزرگان دینی و مذهبی استفاده کنیم خیلی راحتتر و بیشتر میتوانستیم به وحدت برسیم.
در بخش آخر مراسم هم حاج مهدی عبدی با شعرهای انقلابی خود حاضرین را به فیض رساند و سپس از مهمانان و مسئولین دانشگاه هم تقدیر شد و بعد از اتمام مراسم جمعی از حضار به همراه مهمانان برای اقامه نماز وحدت به مسجد دانشگاه رفتند.