به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «مجتهد» افشاگر معروف سعودی که به ندرت با رسانهها مصاحبه میکند در گفتوگو با وبگاه خبری «الخلیج آنلاین» از واقعیتهای تازهای مربوط به ترور «جمال خاشقچی»، روزنامه نگار منتقد سعودی و همچنین درباره کشمکش پنهان بین «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی با شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» ، عموی وی و برادر ملک سلمان پادشاه عربستان پرده برداشت.
مجتهد اظهار داشت که بن سلمان پس از اطلاع از ترتیباتی در خاندان حاکم سعودی برای کودتا علیه وی دست به تحرکاتی نظامی در داخل عربستان زد؛ وی همچنین شاهزاده احمد را فردی بزدل، معروف به دودلی و ضعف اراده توصیف کرد که آنچنان هم اهل جاهطلبی نیست.
الخلیج آنلاین در مقدمه انتشار متن این گفتوگو آورده است: از زمان ترور جمال خاشقچی در داخل کنسولگری کشورش در شهر استانبول ترکیه، واقعیتهای مربوط به دخالت بن سلمان در این جنایت در حال روشن شده است و به دنبال آن اخباری از تحرکات داخل خاندان سعودی علیه وی مطرح شده است.
این وبگاه خبری نزدیک به قطر نوشت: انتظار میرفت شاهزاده احمد بن عبدالعزیز 76 ساله، عموی معارض بن سلمان پس از بازگشت از تبعیدگاه اختیاری خود در لندن به ریاض آن هم تحت ضمانت بین اللملی زمام حکومت را در دست بگیرد، بخصوص که این قضیه با روند تحقیقات درباره ترور خاشقچی و درخواستها برای برکناری ولیعهد و جایگزینی فردی دیگر به جای او همزمان شده است و نخستین نامزد مطرح همین عموی بن سلمان است.
متن کامل گفتوگو در زیر آمده است:
مجتهد درباره تدابیر امنیت اطراف کاخ پادشاهی عربستان به دنبال سفر دوره ای بن سلمان به خارج از این کشور، گفت: ولیعهد سعودی پس از ترک ریاض به مقصد چند کشور عربی به دفتر پادشاهی عربستان خبر داد اطلاعاتی گرفته که حاکی است در داخل خاندان حاکم عدهای میخواهند در جریان سفر ولی عهد علیه او کودتا کنند از همین رو تدابیر احتیاطی لازم اتخاذ شد و نیروهای گارد پادشاهی در شرق و غرب عربستان به ریاض احضار شدند.
این افشاگر سعودی در پاسخ به احتمال دستیابی به تصمیمی در داخل خاندان حاکم سعودی مبنی بر برکناری بن سلمان و نامزدهای احتمالی جانشین وی گفت: رقیبی برای شاهزاده احمد برادر شاهزاده سعودی وجود ندارد، او اگر بخواهد تصمیم بگیرد نیازی به ارتش و نیرو هم ندارد، بلکه اراده و شجاعت احمد را میطلبد.
مجتهد در پاسخ به اینکه چگونه کودتا علیه بن سلمان نیازی به ارتش و نیرو ندارد در حالی که وی همه نهادهای امنیتی و نظامی را تحت کنتزل خود دارد، گفت: اگر احمد اعلام آمادگی کند، 95 درصد از خاندان سعودی فورا برای بیعت با وی در منزلش حاضر میشوند و ارتش، گارد ملی و پادشاهی عربستان هم بدون شلیک شدن حتی یک تیر به او خواهند پیوست.
وی در پاسخ به این سوال الخلیج آنلاین که اگر کار به همین سادگی است، چرا شاهزاده احمد جرات بیان آن را ندارد، گفت: شاهزاده احمد فردی بزدل و مردد است، اراده ضعیفی دارد و آن قدر هم جاهطلب نیست؛ بنابراین اگر خاندان آل سعود به او فشار بیاورند شاید شاهد حرکتی از سوی عموی سلمان در آینده نزدیک باشیم یا اینکه اتفاقی جهانی رخ دهد که بن سلمان را تضعیف کند.
افشاگر سعودی درباره موضع پادشاه کشورش در خصوص دخالت فرزندش در قتل خاشقچی گفت: سلمان دچار آلزایمر است و بیشتر از سه دقیقه قبلش را به یاد نمی آورد، اگر حافظه اش بهبود یابد فقط همان اوایل که قدرت را به دست گرفته بود به یاد دارد و نمیتواند اتفاقات جدید را در حافظه خود نگاه دارد.
وی در پاسخ به این سوال که پس چگونه وی در قضیه ترور خاشقچی و تماس ها و دیدارها با طرفهای مختلف دخالت دارد که این مسائل نشانه بهبود وضعیت سلامت اوست، پاسخ داد : چه کسی گفته ملک سلمان در قتل خاشقچی دخالت داشته است.
در اینجا الخلیج آنلاین گفت که گزارشهای رسانهها و اظهارات رسمی آمریکا و ترکیه میگوید که ملک سلمان با آنها تماس داشته و همچنین خانواده جمال خاشقچی هم با ملک سلمان و فرزندش دیدار کردند و مجتهد درجواب گفت که از این قضیه اطلاعی ندارد و در خصوص استقبال از خانواده خاشقچی هم گفت که این اتفاقی عادی است و هر فرد آلزایمری میتواند این کار را کند.
شاه سعودی قدرت تصمیم گیری ندارد
الخلیج آنلاین در واکنش به اظهارات مجتهد باز دیگر پرسید منظور شما چیست آیا افکار عمومی در داخل عربستان و خارج آن درباره فعالیتهای دیپلماتیک و سیاسی پادشاه باور غلط پیدا کردهاند و مجتهد پاسخ داد: طبعا همین گونه است پادشاه هیچ کاری در خصوص تصمیم گیریها اصلا انجام نمیدهد و هر آنچه به وی نسبت داده می شود دروغ است.
مجتهد در ادامه تاکید کرد هم بن سلمان از وضعیت سلامت پدرش برای انجام هر کاری در داخل و خارج عربستان بخواهد استفاده می کند و هم از حضور پدرش به عنوان یک پوشش قانونی علیه دخالت های خاندان سعودی بهره برداری می کند.
افشاگر سعودی درباره اینکه آیا همین فراموشی ملک سلمان به ولی عهد اجازه داده مادرش را از پدرش جدا کند، گفت: بله بن سلمان نمیخواهد که مادرش روی پدرش تاثیر داشته باشد، چون او دومین فردی است که می تواند بر پادشاه تاثیر گذارد وی نخستین شخص تاثیرگذار بر ملک سلمان را همین فرزندش شاهزاده محمد خواند.
مجتهد درباره اینکه چرا واگذاری حکومت از ملک سلمان به فرزندش شاهزاده محمد به تعویق افتاده است، گفت: بن سلمان به چتر حمایتی پدرش نیازمند است و هنوز برای عبور از بزرگان خاندان سعودی ضعیف است.
افشاگر سعودی درباره کناره گیری اختیاری ملک سلمان از قدرت به نفع فرزندش شاهزاده محمد، گفت: انتظار می رود که این کار با تامل صورت گیرد چون ولی عهد در حال حاضر از احترام خاندان سعودی به پدرش استفاده می برد.
وی درباره اینکه اگر پادشاه سعودی بمیرد و به نفع فرزندش از قدرت کنار نرفته باشد چه اتفاقی پیش بینی می شود، گفت: بن سلمان احتمالا پادشاه می شود اما گمان می رود که او قدرت رسیدن به پادشاهی را نداشته باشد یعنی شاید بقیه خاندان سعودی با وی بیعت نکنند.
سرنوشت خالد بن سلمان
مجتهد درباره احتمال اینکه «خالد بن سلمان»، یکی از فرزندان ملک سلمان و سفیر عربستان در آمریکا جانشین «عادل الجبیر» در پست وزارت خارجه عربستان شود گفت: خالد هرگز وزیر خارجه سعودی نخواهد شد چون بن سلمان از دست او بسیار خشمگین است و او را فردی کودن میداند چون او گفته بود که «هیچ چیز در سفارتخانهها جز به اطلاع ما صورت نمیگیرد»، مساله دوم اینکه آمریکاییها مدارک تماسها و مکاتبات وی با ولی عهد و خاشقچی را در اختیار دارند که نشانه دخالت وی در قتل خاشقچی است.
وی در عین حال گفت که اگر دخالت خالد در قتل خاشقچی توسط آمریکاییها ثابت شود وی در آمریکا محاکمه نخواهد شد چون تحت مصونیت کامل است.
روند تحقیقات درباره قتل خاشقچی/انگشتان خاشقچی را برای بن سلمان آوردند
وی درباره موضوع روند تحقیقات مربوط به ترور خاشقچی بازداشت سعود القحطانی نخستین مظنون معرفی شده از سوی دادستانی کل عربستان گفت که وی در بازداشت نیست و درباره ژنرال احمد عسیری دیگر مظنون این پرونده هم گفت او اگر در بازداشت هم باشد بازداشت وی صوری و نمایشی است وی در عین حال گفت که از سرنوشت ماهر المطرب یکی دیگر از مظنونین این پرونده خبری ندارد.
مجتهد درباره جزئیات دیگر مربوط به ترور خاشقچی گفت که بن سلمان عملیات ترور خاشقچی را قبل و حین عملیات و پس از آن پیگیری کرده است و قاتلان خاشقچی انگشتان وی را برای ولی عهد آوردند تا با به ارمغان آوردن قطعه ای از بدن این نویسنده منتقد سعودی که با آن مقالاتش را می نوشت دل او را خنک کنند و البته خود بن سلمان خواسته بود که انگشتان خاشقچی را به ریاض بیاورند.
افشاگر سعودی همچنین گفت که چند میلیون پول بین جوخه مرگ خاشقچی بابت انجام ماموریتشان توزیع شده است که بین دو تا پنج میلیون ریال جایزه هر کدامشان بوده است این درحالی است که پس از لو رفتن عملیات آنها از انظار عمومی غایب شدند و هیچ تحقیقی از آنها صورت نگرفته است.
مجتهد تاکید کرد که بیانیه دادستانی کل عربستان درباره تقاضای صدور حکم اعدام برای پنج مظنون معرفی شده حادثه قتل ترور خاشقچی اصلا صحت ندارد و بیانیه را دفتر پادشاهی عربستان آماده کرده و دادستان کل صرفا خواننده این بیانیه بوده است.
افشاگر سعودی درباره اینکه الولید بن طلال، شاهزاده میلیاردر سعودی پس از آزاد شدن از بازداشت همچنان تحت کنترل بن سلمان است، گفت: تا زمانی که ولید در داخل عربستان است و حکومت در دست بن سلمان است از زیر ذره بین او بیرون نمی رود و البته همه شاهزاده های سعودی در پاهایشان دستگاه کنترل نصب است و البته به اشکال دیگر هم کنترل می شوند.
بن سلمان سقوط کند، کوشنر هم سقوط میکند
مجتهد در بخش دیگر سخنانش درباره رابطه شخصی بین بن سلمان با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و دامادش جراد کوشنر، گفت: این رابطه در سه سطح برقرار است، نخست رابطه مالی معمولی که شامل معاملاتی با شرکتهای کوشنر و همسرش و شرکتهای ترامپ میشود و به ظاهر گفته میشود که این معاملات از لحاظ قانونی پاک و شفاف است اما مملو از پولشویی است.
وی دومین سطح رابطه مذکور را رابطه مالی مستقیم با مبالغی هنگفت خواند که به طرفهای وابسته به ترامپ تحویل داده میشود و مشهورترین آن این بود که هنگامی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ریاض بود، نیمه دوم ماه مه ۲۰۱۷ یک قایق بادبانی خصوصی که هویتش ناشناخته بود، تحت تدابیر شدید امنیتی وارد بندر جده شد و افرادی چندین صندوق و کیسه های حاوی یک میلیارد دلار را به آن منتقل کردند و برگشتند.
مجتهد سومین سطح رابطه بین کوشنر با بن سلمان را رابطه شخصی خواند و گفت: مکاتبات تقریبا روزانه آنها از طریق تلفن یا واتساپ برقرار است که در آن جزئیات مهمی از هر چیز بیان میشود از جمله موضوع خاشقچی قبل از کشته شدن و بعد از آن نیز مطرح شده است.
وی دلیل دفاع کوشنر از بن سلمان را از منافع شخصی و هراس برای از دست دادن جایگاه خود خواند و گفت: اگر بن سلمان سقوط کند او هم سقوط می کند.
مجتهد هدف بن سلمان از به راه انداختن سفر دوره ای به چند کشور عربی و در نهایت آرژانتین را ثابت کردن مقبولیتش در خارج از دایره کشورهای محاصره کننده قطر خواند و گفت: سفر ولی عهد سعودی به امارات، بحرین و مصر مقبولیت جهانی به وی نمیدهد از همین رو به تونس هم سفر کرد او در ازای پرداخت رشوهای سنگین به السبسی و حزبش به تونس سفر کرد.
افشاگر سعودی گفت که عربستان از روزی که انقلاب تونس آغاز شد تا به امروز دست از پشتیبانی مالی از ضد انقلابیهای تونس برنداشته است چون میداند موفقیت هر پروژه مشارکت مردمی کشورهای سرکوبگر را تضعیف میکند.
مجتهد درباره دیدار مجدد بن سلمان با نتانیاهو پس از دیدار نخست در امان پایتخت اردن، گفت: گمان میکنم این دو چندین بار در الیخت با هم دیدار کردند وی هدف از این دیدارها را هماهنگی مستقیم درباره معامله قرن در ازای کمک نهادهای صهیونیست جهانی به محمد بن سلمان دانست.