کد خبر:۷۲۸۳۸۳

عزم قطر برای خروج از اوپک

وزیر انرژی قطر اعلام کرد دوحه تصمیم دارد از اوایل سال آینده میلادی از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) خارج شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، قطر تصمیم دارد از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) خارج شود.

«سعد بن شریده الکعبی» وزیر انرژی قطر روز دوشنبه اعلام کرد دوحه تصمیم دارد از اول ژانویه ۲۰۱۹ از سازمان نفتی اوپک خارج شود.

ماه گذشته نیز عربستان اعلام کرد که در حال بررسی خروج از اوپک است.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال ماه گذشته به نقل از یک «مشاور ارشد سعودی» که نخواست نامش فاش شود، در گزارشی تفصیلی نوشت «مرکز مطالعات نفتی ملک عبدالله» عربستان در حال تحقیق پیامد‌های احتمالی این موضوع است که خروج این کشور از اوپک یا انحلال این سازمان چه پیامد‌هایی بر بازار‌های نفتی جهان خواهد داشت.
 
سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۹) تأسیس شد و هم‌اکنون ۱۵ عضو دارد؛ شش کشور از منطقه خاورمیانه، هفت کشور آفریقایی و دو کشور آمریکایی جنوبی.

ایران، الجزایر، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات، اکوادور، آنگولا و ونزوئلا از جمله کشور‌های عضو سازمان اوپک هستند.

قطر یک سال پس از تأسیس اوپک یعنی درسال ۱۹۶۱ به این سازمان نفتی پیوست. پیش از این نیز کشور‌های اکوادور و گابون از اوپک خارج شدند، اما پس از چند سال دوباره به این سازمان برگشتند. اندونزی نیز عضویت خود را تعلیق کرده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
بهتره ایران هم از این سازمان بی خاصیت که فقط هزینه داره خارج بشه چون خود اعضا هم پایبند به سهمیه های اوپک نیستن
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار