عضو هیئت علمی دانشگاه یزد در رابطه با مشکل بیکاری در این استان گفت: برای کاهش نرخ بیکاری استان باید صنایع کاربر و پاک توسعه یابند و توسعه صنعت گردشگری از دیگر راه حلهای افزایش فرصت شغلی است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، عباس علویراد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد، در هجدهمین نشست کانون تفکر اقتصاد یزد که در رابطه چالشهای بازار کار در این استان برگزار شد، گفت: بخش چالشها به دو گروه درون استانی و برون استانی تقسیم بندی شده است که در چالشهای درون استان، به نرخ بالای بیکاری در زنان و نرخ متفاوت بیکاری در شهرستانها اشاره کرده و در این بخش، تاکید شده که نوع صنایع کنونی استان به گونهای است که امکان جذب دانش آموختگان دانشگاهی و زنان را ندارد.
وی سرمایه گذاری متراکم در چندین نقطه استان را علت اختلاف فاحش نرخ بیکاری در شهرستانهای استان یزد اعلام کرد و توسعه بخشهای دیگر در کنار صنایع را راه حل اشتغال استان دانست.
کاظم یاوری عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، با اشاره به تجربه خود در بازدید از چند کارخانه استان، روند صنعتی شدن استان را با توسعه صنایع سرمایه بر اشتباه خواند و تصریح کرد: برای کاهش نرخ بیکاری استان بایستی صنایع کاربر و پاک توسعه یابند و توسعه صنعت گردشگری از دیگر راه حلهای افزایش فرصت شغلی در استان است
سید مهدی الحسینی المدرسی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، موقعیت جغرافیایی و پراکندگی معادن در استان را علت اصلی وضعیت فعلی صنعت استان برشمرد و اظهار داشت: توسعه صنعت فعلی مطابقتی با جامعه گذشته ندارد و نیازمند رویکرد جدیدی است.
وی با تاکید بر پتانسیل استان در توسعه صنعت گردشگری، مسائل فرا استانی و سیاسی را دخیل در توقف توسعه گردشگری دانست.
امیر شریف یزدی مدیر مرکز پژوهشهای خورشیدی نیز بر این نکته تاکید کرد: خروج از وضعیت موجود بیکاری، مستلزم توجه ویژه به بخش خدمات است. به گفته وی، همچنین باید تقویت صنایع کاربر را نیز مدنظر قرار داد. وی آمارهای موجود اقتصادی در کشور را نامطمئن خواند.
انصاری با تاکید بر اهمیت موضوعات سیاسی و جایگاه نهادها بر اهمیت موضوعاتی مانند ساختار نامناسب قدرت، تمرکز تصمیم گیری، ترکیب نامناسب خصوصی و دولتی، انحصار بنگاههای دولتی، عدم توسعه بازارهای مالی و نگاه نادرست برنامه ریزان اقتصادی به عنوان مسائلی که از بیرون از استان، وضعیت اقتصادی استان را تحت تاثیر قرار میدهد، اهتمام به آنها را پیشنهاد کرد.
یاوری نیز اضافه کرد: بخشی با عنوان بی ثباتی سیاستهای اقتصادی دولت به عنوان یکی از چالشهای برون استانی را ضروری قلمداد کرد.
مهدی حاج امینی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، با اشاره به استراتژی حاکمیت در برقراری صنایع فولاد در مرکز کشور، پرداختن به تعارض یا دوگانگی میان انتظارات از جایگاه فعلی و آینده استان در صنعت کشور با پتانسیلهای زیر ساختی و جغرافیایی استان را مهم دانست.
سید مسعود عظیمی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان بیان کرد: سرمایه گذاری معضل بیکاری را حل نخواهد کرد و شناسایی و استقرار نامناسب مزیتها، بزرگترین چالش اشتغال استان است.
وی با اشاره به توسعه کسب و کارهای مرتبط با اسب در استان، توسعه زیلوی میبد و قالی بافی سنتی را نیز از دیگر پتانسیلهای فعلی اشتغال استان معرفی کرد که نیاز به شناسایی شبکه ذینفعان و تولید محتوا در رسانهها دارد. وی از تاسیس کارخانه تولید توربین با ظرفیت اشتغال هزار نفر برای افراد تحصیل کرده و بدون ایجاد آلایندههای زیست محیطی خبر داد.
سعید عطار عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، با استقبال از تاسیس چنین صنایعی، افزود: علیرغم چالشهای موجود صنعتی شدن استان یزد، به نظر میرسد ما به گونهای آرام و بسیار کُند به سمت ایجاد صنایع پاک در حال حرکت هستیم.
به گفته وی، ارتقای تکنولوژیکی صنایع موجود و حرکت سریعتر به سمت صنایع پاک به خصوص در حوزه خدمات، میتواند چالشهای اقتصادی استان را در حوزههای مختلف از جمله در مساله بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی کاهش دهد.
در نهایت پس از بحث و تبادل نظر بین اعضا، مقرر شد سه موضوع «محیط نامساعد کسب و کار»، «بی ثباتی سیاستهای دولت»، «بی توجهی به آمایش سرزمین» به عنوان مهمترین چالشهای برون استانی مدنظر قرار گیرند.