دانشگاه گیلان نشست پرسش و پاسخ با حضور استاندار گیلان و سخنرانی دبیر جامعه اسلامی دانشگاه گیلان به نمایندگی دانشجویان در این دانشگاه برگزار کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه گیلان نشست پرسش و پاسخ با حضور مصطفی سالاری، استاندار گیلان و سخنرانی حسسین جوادی دبیر جامعه اسلامی دانشگاه گیلان به نمایندگی دانشجویان در این دانشگاه برگزار کرد.
حسین جوادی، دبیر تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان در این جلسه گفت: دانشجویان فرهیختهترین قشر جامعه و از مهمترین ارکان مدنی جامعه هستند. امروز مردم استان گیلان با مشکلات متعددی روبرو هستند که یکی از مهمترین آنان بحث بیکاری جوانان است ان هم با وجود پتانسیل و ظرفیت بالای استان و با وجود شما که جوانترین استاندار کشور هستید و بحث بکارگیری جوانان را خود وعده داده بودید.
جوادی مطرح کرد: معضل بیکاری جنبههای مختلف زندگی مردم را تحت الشعاع قراره داده مشکلات معیشتی، روحی، ازدواج دیر هنگام، گسترش فساد یقینا اهمیت کار برای یک جوان در این اوضاع نابسمان اقتصادی، کشور بیش از هر زمان دیگری به چشم میخورد که در این خصوص سوالاتی را مطرح میکنم.
دبیر تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه چرا موج استفاده استاندار از ظرفیت جوانان در بدنه اجرایی استان به همان اویل ختم شد و روز به روز روند نزولی طی می کند، اظهار کرد: اجرای طرح بوم گردی که طرح بسیار خوبی برای اشتغال و درآمد زایی روستاییان است و همچنین تاثیرات دیگری نیز همچون باعث کاهش سکونتگاههای غیررسمی در حاشیه شهرها و جلوگیری مهاجرتهای بی رویه روستاییان به شهر دارد؛ و در عین حال موجب اشتغال پایدار برای روستاییان میشود.
وی گفت: در بحث رشد و تقویت اقتصاد دانش بنیان که تاثیر مستقیمی بر توسعه اقتصاد دانش محور و اشتغال زایی برای جوانان و متخصصین است چه اقداماتی صورت گرفته و استاندار چه در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان که تاثیر مستقیمی روی اقتصاد مقاومتی چه برنامههایی دارد؟
مصطفی سالاری استاندارگیلان در جواب سوال این فعال دانشجویی گفت: رویکرد جوانگرایی همچنان در استان استمرار دارد و معتقدم که باید بیش از این تقویت شود.
سالاری به اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان اشاره کرد و گفت: ایشان بر لزوم جوانگرایی در کشور تاکید کردند.
استاندارگیلان ادامه داد: رئیس جمهور نیز همواره توجه ویژهای به استفاده از ظرفیت بانوان و جوانان دارند و این موضوع از جمله مواردی است که در هنگام انتصاب وزرا و استانداران جدید نیز سفارش میکنند.
وی افزود:جوانان باید مغایرتهای گفتار و رفتار افراد را رصد کنند. همچنین برای حمایت از طرحهای کارآفرینی که از سوی دانشگاه و دانشجویان ارائه شود اعلام آمادگی میکنم.
سالاری با اشاره به آمار بالای بیکاری نیز بیان کرد: بدون تعارف باید بگویم که بخشی از این مشکل به نظام آموزشی بر میگردد چراکه به قدر لازم مهارت آموزی را جدی نگرفتیم.
استاندارگیلان با اشاره عدم توجه کافی مهارت آموزی علیرغم تعدد بالای دانشگاهها اشاره کرد و مطرح کرد: اگر مهارت آموزی جدی گرفته میشد، امروز شاهد بهبود فضای کسب و کار بودیم.
وی بر لزوم آموزش فرهنگ کارآفرینی تاکید کرد و تصریح کرد: مشکل بیکاری با استخدام دولتی حل نمیشود و ما در ستاد اقتصاد مقاومتی تلاش میکنیم به صدور مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار ازسوی بخش خصوصی سرعت ببخشیم.
استاندار گیلان تاکید کرد: به مدیرکل سازمان فنی و حرفهای تاکید کردم که مهارت آموزی را به نحوی که مناسب نیاز بازار کار باشد پیگیری کند نباید مدرک گرایی را رواج داد.
سالاری در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با آخرین وضعیت اجرای طرحهای بوم گردی در استان گفت: تا کمتر از یک ماه پیش بیش از سه هزار پروانه در این زمینه صادر شده بود و مابقی مراحل در دست اقدام است.
وی تعداد شرکتهای دانش بنیان فعال در گیلان را نسبت به جمعیت دانشجویی ناکافی دانست و افزود: آماده ایم که از تاسیس و فعالیت این شرکتها حمایت کنیم.