به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در سومین روز از جشنواره سینماحقیقت -سه شنبه 20 آذرماه- مستندهای «سییار»، «آنجا که باد می وزد»،«در قلمرو افعی دم عنکبوتی»،«مسافر فوکوشیما»، «آواز جغد کوچک» و «تمام چیزهایی که جایشان خالی است» رونمایی شدند.
معرفی مستند «سی یار»
معرفی مستند «سییار» با حضور کامران جاهدی، کارگردان فیلم در سانس ساعت ۱۴ سالن شماره چهار پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
جاهدی ضمن تشکر از حاضران گفت: فکر می کنم فیلم یک موجود کامل است و نیازی نیست که من توضیحات بیشتری بدهم. امیدوارم بعد از تماشای «سی یار» نظرات شما را بشنوم.
وی ادامه داد: می خواهم نمایش مستند «سییار» را به رحیم ذبیحی، مستندسازی که متاسفانه به تازگی به قتل رسیده و سال پیش در همین جشنواره فیلم داشت تقدیم کنم. جای او بسیار خالی است.
معرفی مستند «آنجا که باد می وزد»
معرفی مستند «آنجا که باد می وزد» با حضور مینا مشهدی مهدی، کارگردان فیلم در سانس ۱۴ سالن شماره شش پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
مشهدی مهدی با اشاره اینکه این فیلم برپایه تحقیقات میدانی ساخته شده است گفت: در نگاه اول به نظر می رسد «آنجا که باد می وزد» درباره محیط زیست است اما بعد ما درگیر ماجرای مهاجرت چند روستا در منطقه یزد می شویم و فیلم بعد انسان گرایی پیدا می کند.
وی ضمن تشکر از همکاری فرهاد ورهرام افزود: استاد ورهرام در این پروژه همراه و مشاور من بودند و حتی در بخش آرشیوی هم از تصاویری که به من دادند، استفاده کردم. بسیار از حضورشان ممنونم.
معرفی مستند «در قلمرو افعی دم عنکبوتی»
معرفی مستند «در قلمرو افعی دم عنکبوتی» با حضور فتح اله امیری کارگردان فیلم، محمد علاء تهیه کننده و مهدی نورمحمدی مستندساز در سانس ساعت 16 سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
امیری درباره این فیلم گفت: مستند «در قلمرو افعی دم عنکبوتی» ماحصل کارگروهی است. داستان این فیلم درباره چگونگی ساخته شدن فیلمی به اسم «حیات در رگ های سرد» است که در آنجا صحنه ای برجسته از شکار افعی دم عنکبوتی گرفته شده است. همان صحنه بود که باعث معروف شدن آن فیلم شد.
وی ادامه داد: این به نوعی مسئولیت اجتماعی ما بود که تاثیر و تقدر آدم هایی که به شکل تخصصی روی موضوعات این چنینی کار می کنند را ثبت و ضبط کنیم.
علاء با تاکید بر اینکه این فیلم محصول یک کار گروهی است و یک نفر از عهده آن برنمی آید، گفت: ما از کسی یا نهادی کمک مالی دریافت نکردیم و این فیلم را با وقت و انرژی خودمان ساختیم. اگر کمبودی در فیلم هست به خاطر بودجه مان است. البته این فیلم برنده اسکار سبز، معتبرترین جایزه محیط زیست دنیا شده است.
نورمحمدی هم درباره این فیلم گفت: «در قلمرو افعی دم عنکبوتی» فراتر از یک فیلم است. با این فیلم بود که افعی دم عنکبوتی ایرانی به دنیا معرفی شد و حفاظت از این افعی جدی تر شد. توریست های بسیاری برای دیدن این افعی به ایران آمدند.
معرفی مستند «مسافر فوکوشیما»
معرفی مستند «مسافر فوکوشیما» با حضور معصومه نورمحمدی و افشين والي نژاد خبرنگار آزاد مقيم ژاپن در سانس 16 سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
نورمحمدی ضمن تشکر از حاضران گفت: فیلم اول محیط زیستی است و جالب است بدانید که فیلم دوم، «مسافر فوکوشیما» هم کاملا محیط زیستی است. بنابراین از اهالی محیط زیست خواهش می کنم برای دیدن فیلم دوم هم در سالن بمانند.
وی ادامه داد: مسافر فوکوشیما درباره افشین والی نژاد است. من در سال 2011 که برای ساخت فیلمی به ژاپن رفته بودم با او آشنا شدم. منطقه فوکوشیما، منطقه ایست که در جریان جنگ جهانی دوم آلوده شد. والی نژاد تاکنون 70 بار به این منطقه خطرناک سفر کرده است.
نورمحمدی افزود: ساخت این فیلم را از سال 2014 شروع کردم تا امروز که اولین نمایشش است.
والی نژاد درباره «مسافر فوکوشیما» گفت: در سال های گذشته مصاحبه های زیادی داشته ام و از من پرسیده می شود که چرا به این منطقه سفر می کنید. همیشه گفته ام که نمی دانم دلیلش چیست، اما هرگز از این همه سفر به این منطقه خطرناک پشیمان نشده ام. امیدوارم در آینده نتیجه سفرهایم مشخص شود.
معرفی مستند «آواز جغد کوچک»
معرفی مستند «آواز جغد کوچک» با حضور مهدی نورمحمدی کارگردان فیلم، فتح اله امیری مستندساز، بهزاد عبدی آهنگساز فیلم در سانس ساعت 20 سالن شماره 6 پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
نورمحمدی با اشاره به اینکه این فیلم حاصل تلاشی پنج ساله است گفت: کار ما سبک متفاوتی دارد و قصه و درام آن در دل حیات وحش می گذرد.
وی از حضور امیری تشکر کرد و افزود: همیشه می گویند من و امیری دو رقیب هستیم؛ اما به نظر من ما رفیق هستیم وهمیشه به همدیگر کمک کرده ایم.
کارگردان مستند «آواز جغد کوچک» بیان کرد: از آقای عبدی بسیار متشکرم. این دومین همکاری ماست و با موسیقی زیبایی که برای فیلم قبلی ام ساخت توانستیم 19 جایزه بین المللی از 11 کشور بگیریم.
امیری درباره این فیلم گفت: من از ابتدا با ساخت آن مخالف بودم، چون فکر می کردم که اصلا ساخت آن شدنی نیست. مخصوصا در طول دو سال.
وی تاکید کرد: منطقه ایلام، منطقه ایست که حتی پرنده هایش تاکنون شناسایی نشده اند و با بودجه ای که صدا و سیما در اختیار نورمحمدی می گذاشت، حتی یک سوم هزینه ساخت آن در نمی آمد. ساخت این مستند بسیار پر زحمت بوده است.
عبدی هم از حضورش در این مستند ابراز خوشحالی کرد.
معرفی مستند «تمام چیزهایی که جایشان خالی است»
معرفی مستند «تمام چیزهایی که جایشان خالی است» با حضور زینب تبریزی، کارگردان در سانس ساعت 20 سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
تبریزی گفت: حامیان فیلم در سالن هستند و آن ها کسانی هستند که باعث ساخته شدن فیلم شدند.
وی ادامه داد: خوشحالم که به من اعتماد کردند و امروز روز افتتاحیه فیلم و مصادف با تولد زنده یاد مهناز علیمردانی بود که نمایش این فیلم را به ایشان تقدیم می کنم و امیدوارم لذت ببرید.