آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۱۶۳۳
استاندار خراسان شمالی در نمایشگاه هفته پژوهش:

حلقه مفقوده بین دانشگاه‌ و دستگاه‌ اجرایی در موضوع پژوهش وجود دارد/ کمیته جشنواره دانشجویی برای اولین بار در کشور ایجاد شد

استاندار خراسان شمالی در افتتاحیه نمایشگاه هفته پژوهش گفت: هم اکنون حلقه‌های مفقوده‌ای بین نیاز‌های دستگاه‌های اجرایی و اولویت‌های دانشگاه وجود دارد.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار دانشگاه  خبرگزاری دانشجو، آئین افتتاح نمایشگاه دستاورد‌های پژهشی، فناوری و فن بازار خراسان شمالی در دانشگاه پیام نور بجنورد ظهر امروز، برگزار شد.
 
در این نمایشگاه ۳۵ مرکز تحقیقی، دستگاه اجرایی و دانشگاه حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، محمدعلی شجاعی، استاندار خراسان شمالی گفت: همکاری خوبی بین وزارت علوم و وزارت کشور شکل گرفته است و این استمرار داشته و اکنون توانسته در این هفته پژوهش را به سمت جایگاه اصلی خودش سوق دهد.

شجاعی برخی از شاخصه‌های توسعه یک کشور را برشمرد و ادامه داد: یکی از شاخصای توسعه اقتصادی بودجه تحقیقات و پژوهش در آن کشور است. این شاخص نشان دهنده‌ این است که چه مقدار مدیریت اجرایی کشور، پژوهش محور است و این موضوع چقدر در بین مدیران جایگاه دارد.

استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در این دهه‌های اخیر تلاش زیادی شده است تا بتوانیم اتصال منطقی بین پژوهش، دانشگاه، علم و اجرا ایجاد کنیم. ما توانسته ایم در مسیری برویم که پژوهش جایگاه خود را در کشور پیدا کند، اما اگر فاصله بین خودمان و کشور‌های توسعه یافته را ببینیم، متوجه می‌شویم در قیاس با آن‌ها عقب‌تر هستیم.

وی افزود: هم اکنون حلقه‌های مفقوده‌ای بین نیاز‌های دستگاه‌های اجرایی و اولویت‌های دانشگاه وجود دارد. سیستم اجرایی ما راه خود را می‌رود و اعتبارات اندک دانشگاه‌ها نیز مسیر خود را طی می‌کند.

شجاعی سپس یک وظیفه بر عهده‌ی مسئولان دستگاه‌های اجرایی گذاشت و تصریح کرد: مسئولان استان با ارائه‌ یک نقشه راه، اعتبارات را به سمتی ببرند که پژوهش‌ها کاربردی شود و خروجی آن مشخص باشد.

استاندار خراسان شمالی بیان داشت: هم دانشگاه باید اصرار بر اجرای پژوهش داشته باشد و هم از سمت دیگر این نیاز را باید در مدیران اجرایی ایجاد کنیم تا به سمت کار علمی بروند. تا زمانی که این همپوشانی صورت نگیرد و علم خودش را وارد مسائل اجرای کشور نکند، خروجی قابل اعتنایی نخواهیم داشت.

وی در ادامه آماری ارائه داد و گفت: در هر کشوری به ازای هر واحد پول هزینه کردن در پژوهش، ۳۰ واحد برداشت می‌کنیم؛ این در همه امور، حتی در مسائل امنیتی نیز صادق است. اگر نگاه علمی حکم فرما بود بسیاری از معضلاتی که پس از اجرای پروژه‌ها به وجود می‌آید، دیگر به وقوع نمی‌پیوست.
 

شجاعی در پایان ضمن بیان عدم موفقیت دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها گفت: باید اعتبارات حداقلی پژوهش به سمت درد استان برود و به سمت طرح‌های مختلف توزیع نشود تا عده‌ای را راضی کنیم. باید طرح‌های معدود اولویت دار با بودجه مناسب به سرانجام برسد.

کمیته جشنواره دانشجویی برای اولین بار در کشور ایجاد شد
احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد نیز در این برنامه گفت: با توجه به اختیاری که قانون گذار در بودجه ۹۷ به شورای برنامه ریزی استان برای تجمیع اعتبارات دستگاه‌های اجرایی داده، امیدواریم به شایستگی این بودجه صرف پژوهش‌ها شود. این اتفاق اکنون افتاده و در قالب چند پژوهش عمده در حال انجام است.

محقر ضمن بیان کمیته‌های فعال در هفته پژوهش از راه اندازی کمیته‌ای دانشجویی برای اولین بار در کشور توسط استان خراسان شمالی خبر داد و تصریح کرد: در هفته پژوهش امسال که با شعار پژوهش هدفمند شکل گرفته است، از مدت‌ها قبل کمیته‌های هشت گانه‌ای شکل گرفت. کمیته‌های اجرایی جشنواره تقدیر از پژوهشگران و برگزیدگان، کمیته نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی، کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی و کمیته جشنواره دانشجویی که یک ابتکار استانی است از جمله کمیته‌های فعال هستند. این کمیته‌ی دانشجویی با هدف ایجاد انگیزه برای دانشجویان شکل گرفته است که دانشگاه علوم پزشکی مسئولیت این کمیته را برعهده دارد.

شکل گیری صندوق پژوهش در استان
مهران گرمه ای، دبیر اجرایی این نمایشگاه ابتدا از استقبال به وجود آمده ابراز تعجب کرد و در ادامه گفت: صندوق پژوهش استان در حال شکل گیری است و دیگر فناوران ما نیاز نیست به استان خراسان رضوی بروند و از آن‌ها تسهیلات بگیرند.

گرمه‌ای ادامه داد: ما باید از کلیشه‌های برگزاری ورک شاپ‌ها خارج شویم. اگر جمعی را که احتمال می‌رود دستاوردی داشته باشند را کنار هم بگذایم نتیجه خواهیم گرفت. ما این اتفاق را با اسم پاتوق فناوران رقم زده ایم و تاکنون نتیجه خوبی نیز گرفته ایم.

پیش از آغاز مراسم افتتاحیه، غرفه داران، دانشجویان و پژوهشگران حاضر در نمایشگاه به آماده سازی غرفه‌های مربوط به خود پرداختند و دستاورد‌های خود مانند پایان نامه‌ها، اختراعات و دستاورد‌های پژوهشی را در معرض نمایش حاضران قرار دادند.

گفتنی است، در انتهای این مراسم از ۱۱ دستاورد پژوهشی و تحقیقاتی با حضور استاندار خراسان شمالی و دیگر مسئولین استانی رونمایی شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار