به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حیدر تورانی رئیس ستاد هفته پژوهش وزارت آموزش و پرورش در آئین جشنواره ملی تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانش آموزی که صبح امروز در دبیرستان یاس نبی برگزار شد ، گفت: پژوهش در آموزش و پرورش با پژوهش در مراکز علمی بسیار متفاوت است، ما باید کودکان را از مقطع پیش دبستانی به یادگیری تشویق کنیم تا به صورت علاقه در وجود آنان تا مقطع بالاتر نهادینه شود .
وی در ادامه اظهار کرد: مدرسه باید در راستای پژوهش، خلاقیت محور اداره شود که نیازمند همکاری و مشارکت است همچنین عدم مثبت اندیشی یکی از چالش های موجود در کشور ما و دیگر کشورها محسوب می شود ما نیز باید فرآیند یادگیری در مدارس را تغییر دهیم تا دانش آموزان از تحصیل خسته نشوند.
در ادامه رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی در خصوص ویژگی های یک پژوهشگر تصریح کرد: تفکر کردن، خوب شنیدن، تدبیر صحیح و عالم شدن از ویژگی های یک پژوهشگر است که درآیات قرآن تاکید فراوانی به توجه افراد در این زمینه شده است .
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اولین جلوه برای خلاقیت کودکان، داستان نویسی است و بنابر فرمایش مقام معظم رهبری شنیدن قصه برای دانش اموزان بسیار مهم و بستری برای خلاقیت آنان است .
حکیم زاده با اشاره به طرح بازی و آموزش افزود: بنابر اهمیت تربیت همراه با اقتضاعات کودکی موضوع طرح یادگیری از طریق بازی را مطرح کرده ایم و در این زمینه تلاش شده مهارت های زندگی با بازی به دانش آموزان آموزش داده شود.
معاون آموزش ابتدایی در خصوص طرح تکالیف محور گفت: طرح تکالیف محور بستری برای پژوهش، خلاقیت و مهارت های اولیه پژوهشی برای دانش آموزان محسوب می شود و بنابر آنچه مطرح شده در خصوص حذف تکالیف ، این موضوع وجود نداشته و ما جایگزین تکالیف ، فعالیت های مهارت محور در کنار مشق شب سنتی در برنامه های مدارس قرار داده ایم.
وی در ادامه اظهار کرد: امروزه برخی از افراد مهارت بیان نظرات خود را ندارند که ما در این راستا به جای خواندن های مکرر باید مهارت های خواندن را به آنان آموزش دهیم و امید است با این تغییرات زمینه ای برای پژوهش دانش آموزان فراهم شود .
وی با اشاره به اجرای طرح جابر ابن حیان، افزود: این جشنواره بارقه های امید را در دل ما زنده نگه می دارد که بسترهایی فراهم شده تا دانش آموزان با دست سازه های خود کاری انجام دهند و از حافظه محوری به سمت تفکر خلاق بروند و در نهایت به سمت اقتصاد دانش بنیان که کلید نجات است.