طبق گزارش جدید یونیسف، سالانه حدود ۳۰ میلیون نوزاد زودرس به دنیا آمده یا بیمار میشوند که از بین این تعداد ۲.۵ میلیون نفر، عمدتا به علل قابل پیشگیری، میمیرند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مطالعات نشان میدهد عمدتا نوزادانی در معرض خطر مرگ و معلولیت هستند که دارای عوارض و مشکلات ناشی از تولد زودهنگام، آسیب به مغز در حین زایمان، عفونت شدید باکتریایی یا زردی، و ابتلا به مشکلات مادرزادی هستند.
«عمر عبدی»، معاون مدیر اجرایی یونیسف، در این باره میگوید: «زمانیکه حرف از نوزاد و مادرش است، مراقبت صحیح در زمان صحیح و در مکان صحیح میتواند کاملا تفاوت ایجاد کند. سالانه میلیونها نوزاد بیمار و کوچک تنها به دلیل عدم دریافت مراقبتهای باکیفیت جان شان را از دست میدهند.»
طبق این گزارش، بدون درمانهای تخصصی، بسیاری از نوزادان در معرض خطر در اولین ماه زندگی شان دوام نیاورده و میمیرند. در سال ۲۰۱۷، حدود ۲.۵ میلیون نوزاد جان شان را عمدتا به دلایل قابل پیشگیری، از دست دادند.
به گفته محققان، تقریبا دوسوم نوزادانی که تولد زودهنگام داشته اند، میمیرند، اما در صورت زنده ماندن، با بیماریهای مزمن یا تاخیر در رشد مواجه هستند.