به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که پسر ارشد «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی چند روز قبل آشکارا به مسلمانها توهین کرده بود مسئولان شبکه اجتماعی «فیسبوک» تنها به تعلیق موقت و ۲۴ ساعته حساب کاربری وی بسنده کردند.
بر اساس این گزارش، «یائیر نتانیاهو» روز شنبه در صفحه فیسبوک خود مدعی شد که صلح و آرامش در سرزمینهای اشغالی بدون خروج شهروندان عرب میسر نخواهد شد.
وی در صفحه شخصی فیسبوک نوشت: «تا زمانی که یکی از این دو حالت رخ ندهد، صلح محقق نخواهد شد: اول، همه یهودیان سرزمین اسرائیل را ترک کنند؛ دوم، تمام مسلمانان سرزمین اسرائیل را ترک کنند. من امیدوارم دومی رخ دهد.»
یائیر نتانیاهو سپس در توهینی نژادپرستانه مدعی شد که در کشورهای ایسلند و ژاپن به خاطر عدم وجود مسلمانان، هیچ حملهای خرابکارانهای صورت نمیگیرد.
وبگاه شبکه خبری «الجزیره» دوشنبه در تحلیلی معیارهای دوگانه فیسبوک در سانسور پیامها و صفحات مرتبط با مسائل اسرائیل و فلسطین را مورد بررسی قرار داد.
طبق گزارش الجزیره روزنامه نگاران و فعالان فلسطینی مدتهاست که از شبکههای اجتماعی، چون فیسبوک به دلیل اتخاذ معیارهای دوگانه در اجرای سیاستهای خود در زمینه مباحث اسرائیل و فلسطین گلهمند هستند. این شرکت، تا کنون حساب کاربری دهها فلسطینی را مسدود کرده است.
سال گذشته نیز نشریه آمریکایی «اینترسپت» در گزارشی نوشت که فیسبوک برای حذف صفحات و مطالب برخی از فعالان فلسطینی به دستور دولت آمریکا و مقامهای رژیم صهیونیستی عمل میکند.
به نوشته الجزیره، در ماه مارس (اسفند) نیز دهها اصحاب رسانه فلسطینی در اعتراض به مسدود شدن حساب کاربران فسلطینی در فیسبوک در مقابل دفتر سازمان ملل در غزه تجمع کرده و با انتقاد از این اقدام، آنرا نقض آشکار حق آزادی بیان و عقیده برشمردند.
«سلاما معروف» سخنگوی جنبش مقاومت حماس نیز در آن برهه اظهار داشت: «فیسبوک سال گذشته به بهانههای ساختگی حدود ۲۰۰ حساب فلسطینیان را مسدود کرده است و از سال ۲۰۱۸ به این طرف نیز حساب ۱۰۰ کاربر دیگر را بست.»
وی افزود که حدود ۲۰ درصد از حسابهای فیسبوک متعلق به اسرائیل بدون اینکه با تهدید بسته شدن مواجه شوند به طور آشکاری برانگیخته شدن خشم علیه فلسطینیها را موجب میشوند.
«مرکز رسانههای اجتماعی عرب» نیز در ماه آوریل (فروردین) در گزارشی اعلام کرد که یگان سایبری رژیم اسرائیل به طور رسمی اعلام کرده که فیسبوک در سال ۲۰۱۷ با ۸۵ درصد از تقاضاهای تل آویو جهت حذف محتویات، حسابها و صفحههای کاربران فلسطینی موافقت کرد.
در این گزارش مرکز رسانههای اجتماعی عرب آمده است: «این نوع نظارت و کنترل محتوای دیجیتالی فلسطینیها در رسانههای اجتماعی مبدل به ابزاری برای دستگیریهای گسترده شده و نقض حقوق بشر و حقوق دیجیتال محسوب میشود.»
فیسبوک همچنین با بیان برخی اتهامات اثباتنشده دهها صفحه متعلق به کاربران ایرانی که تنها به حمایت از توافق هستهای ایران و علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی پرداختهاند را حذف کرده است.
اقدام علیه کاربران ایرانی در حالی صورت گرفته که اعضای گروهک تروریستی منافقین با حسابهای کاربری جعلی در حال تحریک به خشونت در فضای مجازی و فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و فیسبوک و توئیتر تا کنون هیچ اقدامی برای برخورد با آنها صورت ندادهاند.