آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۳۲۷۱
پرونده ویژه|مراکز رشددانشگاهی

«خانه جامع صنعت»؛ پل ارتباطی بین صنعتگران و دانشجویان دانشگاه شیراز

مدیر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز گفت: ایجاد «خانه جامع صنعت» در بحث کارآفرینی و مهارت افزایی بسیار موثر است؛ در واقع برنامه خانه جامع صنعت فقط مربوط به طرح‌های پژوهشی نیست.

 گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از جمله عواملی که ایجاد مراکز نوآوری را به یک نیاز تبدیل کرده است، به وجود آمدن تغییرات سریع در فناوری‌های روز دنیا و مسائل اجتماعی جامعه امروز است.

مراکز نوآوری با همان ایده جذب خلاقیت‌ها و نوآوری‌های افراد ایجا دشده‌اند و به دنبال عرضه یک محصول به بازار هستند، البته محصولی که بر مبنای دانش و پژوهش ساخته شده باشد. آن‌ها با تأمین بودجه فعالیت خود از شرکت‌هایی که به آن‌ها وابسته‌اند و یا شرکت‌هایی که طرح‌ها را به آن‌ها می‌فروشند به حیات خود ادامه می‌دهند، البته سهمی از بودجه در نظام حاکم هر حکومت هم دارند.

افزایش تعداد افراد تحصیل کرده، مخصوصاً در پنجاه سال گذشته، فکر ایجاد مراکز نوآوری را در بین محیط‌های آکادمیک و صنعتی شکل داده است، چراکه ایده‌های گذشته بشر دیگر کارایی لازم در بعضی از زمینه‌ها را نداشته‌اند. به‌عنوان یک مثال، مراکز آموزش عالی از این ابزار برای گسترش توانایی‌های خود استفاده کرده‌اند.  
 
«خانه جامع صنعت» پل ارتباطی بین صنعتگران با دانشجویان دانشگاه شیراز/ وضعیت اتصال به صنعت در بخش خصوصی ضعیف است
 
مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز بعنوان یکی از زیر مجموعه‌های معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه با ادغام دفاتر کارآفرینی و مالکیت فکری به همراه مرکز شتابدهی در سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرد.

 این مجموعه به منظور ارتقاء فرهنگ عمومی به منظور حمایت از نوآوری و خلاقیت ارائه خدمات و تسهیلات و مشاوره در راستای ایجاد زیر ساخت‌های اقتصادانش بنیاندر دانشگاه شیراز راه اندازی شده است.

در همین راستا با سیدفخرالدین افضلی که مدیر فناوری و طرح‌های کاربردی و مدیر پدافند غیرعامل دانشگاه شیراز هم فعالیت می‌کند. به گفتگو نشستیم.

وی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز است، عضویت در شورای پارک فناوری استان و ریاست مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی غذائی علم و فناوری استان فارس هم در کارنامه کاری افضلی دیده می‌شود.  
 
«خانه جامع صنعت» پل ارتباطی بین صنعتگران با دانشجویان دانشگاه شیراز/ وضعیت اتصال به صنعت در بخش خصوصی ضعیف است
 
 دانشجو: مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه شیراز کجا قرار دارد و چه فعالیتی انجام می‌دهد؟
مرکز رشد واحد‌های فناور پارک علم و فناوری فارس در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز قرار دارد. این مرکز در ۱۱ واحد و مساحتی حدود ۳۰۰ متر مربع با همکاری مشترک دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری ایجاد شده است. ایجاد مرکز رشد در راستای سیاست‌های کلان دانشگاه شیراز برای حرکت به سوی دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین صورت گرفته است.

دانشجو: مرکز رشد دانشگاه شیراز چه برنامه‌ها و اهدافی را دنبال می‌کند؟
کمک به جذب بیشتر کارآموزان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازار کار و ایجاد شغل ایجاد واحد‌های صنایع کوچک و متوسط فنی و تخصصی که بتوانند در بازار کار رقابت‌پذیر باشند از اهداف مهم مرکز رشد است همچنین این مرکز اهدافی مانند نوسازی، انتقال فناوری و استفاده از اکتشافات علمی جدید، افزایش بازدهی نیروی کار بالقوه و استفاده بهینه از این سرمایه عظیم ملی را هم دنبال می‌کند.

دانشجو: حمایت دانشگاه شیراز از پژوهشگران چگونه است؟
ما در دانشگاه امکاناتی را برای فعالیت در اختیار دانشجویان  قرار می‌دهیم. در واقع اگر جامعه آیینه صنعت شود؛ دانشجو آینده اشتغالی و کارآفرینی موفق خواهد داشت، اگر دانشگاه و صنعت رابطه تنگاتنگ داشته باشند، مطمئنا فضای درونی جامعه تاثیر می‌گیرد، آموزش، پژوهش و کارآفرینی منطبق بر نیاز جامعه می‌شود و با سهولت بیشتری دانش آموختگان دانشگاهی وارد فضای جامعه می‌شوند و کارآمدتر خواهند بود.
 
«خانه جامع صنعت» پل ارتباطی بین صنعتگران با دانشجویان دانشگاه شیراز/ وضعیت اتصال به صنعت در بخش خصوصی ضعیف است

دانشجو: در مورد ارتباط صنعت و دانشگاه گفتید، آیا «خانه جامع صنعت» هم با هدف ارتباط دانشگاه و صنعت ایجاد شده است؟
در این برنامه شامل این است که بدون واسطه صنعتگران را که پایه‌های اشتغال محسوب می‌شوند وارد دانشگاه کنیم و بی واسطه با دانشجو، استاد و دانشگاه رابطه برقرار کنند.

ایجاد «خانه جامع صنعت» در بحث کارآفرینی و مهارت افزایی بسیار موثر است هر در واقع برنامه خانه جامع صنعت فقط مربوط به طرح‌های پژوهشی نیست.

دانشجو: به نظر شما هم اکنون ارتباط صنعت با دانشگاه چگونه است؟
در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه نکته مهمی که باید از آن غافل نشویم آن است که کاری نکنیم آزادی عمل صنعتگر و دانشگاه گرفته شود در این رابطه باید تسهیل مقررات و قوانین را انجام دهیم.

در مرحله بعدی باید مسیر را برای دانشگاه باز کنیم و آن‌ها را مورد تشویق قرار دهیم مصداق تشویق که مطرح شد گرند ویژه‌ای را برای طرح‌های کاربردی ارتباط با صنعت گذاشتیم و اگر آن را با یک سال پیش مقایسه کنیم امتیازی که به این فعالیت‌های می‌دهیم ۶ برابر شده و این بهترین راهکار است که ما به زبان قانون بگوییم که ما شما را حمایت می‌کنیم.

همچنین در بحث‌های دیگر خانه جامع صنعت، کارگروه‌های تخصصی و میز‌های تخصصی‌تر با نظام انتخاباتی و دموکراتیک اساتید منتخبین را انتخاب می‌کنند و با صنعت و پشتوانه دانشگاه ارتباط برقرار می‌کنند و ما تسهیلگر بخش ارتباط هستیم و نشست‌های بین دانشگاه و جامعه را قرار می‌دهیم  و از صنایع مختلف بازدید‌های متنوعی را گذاشتیم.
 
«خانه جامع صنعت» پل ارتباطی بین صنعتگران با دانشجویان دانشگاه شیراز/ وضعیت اتصال به صنعت در بخش خصوصی ضعیف است
 
دانشجو: در بخش کارآفرینی دانشگاه در چه پروژ‌های فعالیت می‌کند؟
دانشگاه شیراز در پروژ‌های نفت، آب و بخش دفاع کشور فعالیت دارد که برای هر کدام کمیسیون‌های مختلفی تشکیل داه شده است برای اینکه نظارت کیفی داشته باشیم و کار مرغوب به جامعه عرضه شود و از آن طرف مجری‌های ما در تعامل با صنعت راحت باشند.
 
دانشجو: فعالیت دانشگاه در حوزه کار آفرینی چگونه است؟
در حوزه کارآفرینی چند کار انجام می‌شود، یکی از این کار‌ها بحث آموزش در دانشگاه‌ها است و سعی می‌شود برای دانشجویان دروسی طراحی شود که آن‌ها  را با مفاهیم کسب و کار و مفاهیم کارآفرینی آشنا کند.

بحث دیگر مهارت افزایی است که دقیقا باید با صنعت اتفاق بیفتد، مثلا اگر لازم باشد از صنعت، استاد صنعتی می‌آوریم البته الان هم در حال مذاکره هستیم، ولی تا کنون عملیاتی نشده است.

بحث دیگر کارآفرینی است که برج نوآوری دارد استارت آپ و شتاب دهنده در آن مستقر است و کار این اپلیکاتور‌ها بحث حمایت است و از دوستان صاحب ایده دعوت می‌شود و ایده‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند.

دانشجو: آیا دانشگاه توانسته آنگونه که باید به صنعت متصل شود؟
متاسفانه وضعیت اتصال ما به صنعت در بخش خصوصی ضعیف است. ما باید فن بازار‌هایی داشته باشیم که بتواند بین دانشگاه و صنعت واسطه قرار گیرد نه اینکه این دو را معرفی کند.

کشور‌های پبشرفته‌ای مثل آلمان کاری کردند که توسعه صنعتی مرهون این صنعت باشد. ما در دوره توسعه صنعتی کشور‌ها را مقایسه می‌کنیم، کشور‌هایی که در این مسیر قرار گرفتند از لحاظ شاخص اقتصادی رشد چندصددرصدی داشتند و کشور‌هایی که در این مسیر قرار نگرفتند مثل ما متکی به درآمد ثابتی بودند مثل ما به نفت و آن‌ها به چیز‌های دیگر حداقل می‌توانم حیات اقتصادی و تحریم هستیم باید به این قضیه فکر کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار