کد خبر:۷۳۴۸۶۰
معاونت علمی آستان قدس رضوی:

با تکیه بر آموزه‌های رضوی بدنبال تحول در آموزش کشور هستیم/ تلاش برای تاثیرات تمدنی با استفاده آموزه‌های عالم آل محمد

مهدی نژاد نوری گفت: شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد سعی دارد تا صفت عالم بودن حضرت را بیش از پیش نمایان کند تا بتواند تاثیرات تمدنی آنرا نیز به عرصه ظهور در آورد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری احداث شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد صلی الله علیه و آله با حضور دکتر مهدی نژاد نوری معاونت علمی آستان قدس رضوی صبح امروز برگزار شد.

دکتر نژاد نوری گفت: نهم دی روز بصیرت ملت را گرامی می‌داریم. استان قدس رضوی در راستای تکریم زائرین و رسیدگی به محرومین وظایفی به عهده دارد از جمله پیشرفت علمی همسو با راستای کشور.

وی افزود: از قدیم دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه بین المللی امام رضا و بنیاد پژوهش‌های اسلامی سه مرکزی هستند که در زمینه نشر علوم برای استفاده کل کشور و از جمله استان قدس فعال هستند. این مجموعه‌ها تلاش دارد در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و همچنین محرومیت زدایی ظرفیت‌ها رو آزاد کند. فلذا توانمندی و اقدامات آستان قدس از جمله تبلیغات و همیچنین تکریم زائرین گرامی باید همسو با آموزه‌های علمی باشد.

معاون علمی آستان قدس رضوی در ادامه گفت: با چنین نگاه‌هایی تاسیس شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد احداث و راه اندازی شود. اهداف این شهرک از جمله تحول در آموزش و پرورش به شکل هدفمند با تکیه بر علوم و احادیث رضوی هست.

نژاد نوری افزود: ما فکر می‌کنیم آموزه‌ها و دانش حضرت رضا علیه السلام باید دستمایه اصلی این شهرک قرار گیرد. این شهرک سعی دارد تا صفت عالم بودن حضرت را بیش از پیش نمایان کند تا بتواند تاثیرات تمدنی آنرا نیز به عرصه ظهور در آورد. دومین هدف این شهرک ایجاد فضا برای اشتغال و فعالیت دانش آموختگان باشد. این شهرک سعی دارد در کنار پارک‌های علم و فناوری می‌خواهد با ایجاد ظرفیتی موازی به کمک آن‌ها بیاید.
 
وی در ادامه گفت: تبدیل سرمایه راکد به سرمایه مولد با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان ممکن است. در همین راستا می‌خواهیم با استفاده از موقوفات متعدد رضوی این سرمایه‌های راکد را به بهترین شکل استفاده کنیم.

معاون علمی آستان قدس رضوی افزود: رهبر معظم انقلاب در بحثی فرموند دانشگاه‌های ما از اساس و مطابق یک نمونه خارج از کشور بنیان گذاری شد و هیچ وقت نتوانست آنطور که باید اثرگذار باشد. این شهرک از ابتدا می‌خواهد با تکیه بر آموزه‌های اسلامی پیش برود و تحت عنوان مرامنامه‌ای کار را جلو ببرد. در همین راستا دوره‌های آموزشی برای آشنایی بیشتر با این ارزش‌ها برگزار می‌شود؛ بنابراین کارکرد اصلی این شهرک تمدن سازی مبتنی بر فرهنگ رضوی است.

دکتر نژاد نوری گفت: نکته مهم بعدی که در این شهرک به آن توجه شده است، شبکه سازی با سایر ظرفیت‌های مشابه و مجاور هست و این شهرک مدعی است در راستای آن نگاه تمدنی این ظرفیت‌ها باید در راستای یک محور اصلی و یک کارکرد مهم فعالیت کنند.
 
وی افزود: در طراحی این شهرک باید گفت که این شهرک یک کار دراز مدت هست و بنا نیست به صورت فوری فوتی باشد. کارکرد این شهرک نیز از همین ابتدا با استفاده از سرمایه‌های راکد آستان و همچنین فضای شبکه سازی کار خود را آغاز می‌کند و ان شاءالله در ادامه در دو سوله داخل شهرک مستقر خواهد شد.

نژاد نوری گفت: این شهرک در یکی از گام‌های نخست خود میخواهد بحث هدفمند سازی سوغات زوار را فراهم کند. چرا که اکنون حجم بالایی از سوغاتی که مردم در مشهد می‌خرند وارداتی است که شهرک آن را با استفاده از ظرفیت‌های آستان قدس هدفمند خواهد کرد. به این ترتیب کارکرد‌های شهرک از نخستین روز پس کلنگ زنی آغاز خواهد شد و بحث پیشرفت فیزیکی آن طی پانزده سال پیش خواهد رفت.

معاون علمی آستان قدس رضوی افزود: نکته مهم دیگر این است که این شهرک رقیب هیچ یک از مجموعه‌های حاضر نیست و بدنبال ارتقا کارکرد آنهاست. ما یک زیست بوم برای این شهرک در نظر گرفتیم که از فکر گرفته تا تحقق نوآوری در آن وجود خواهد داشت. بخشی از فضای شهرک بناست به نهاد‌های علمی و پژوهشی آستان قدس اختصاص پیدا کند و این مجموعه‌ها در آن مستقر خواهند شد. اما عمده این فضا توسط پژوهشگران و سرمایه گذاری بیرونی تشکیل خواهد شد که ذیل محور‌ها و دغدغه‌های آستان قدس فعالیت خواهند کرد.

وی افزود: ما از ابتدا به نحوی سیال و پویا عمل می‌کنیم تا اگر تغییراتی در آینده رخ داد قابل انعطاف باشد یعنی درست چیزی شبیه مشابهات بیرونی. این شهرک در زمینی که مربوط به یکی از موقوفات حضرت هست شکل خواهد گرفت، که در گذشته استفاده مناسبی از آن نمیشد و آورده چندانی نداشت. زنجیره کامل تولید فکر تا محصول در این شهرک پیش بینی شده است بنا بر این تولید برخی محصولات کم حجم که تولید آن فضای زیادی را اشغال نمی‌کند انجام خواهد شد.

نژاد نوری گفت: نمونه نهاد‌ها و موسساتی که پیش بینی شده در آن شهرک وجود داشته باشد، از جمله برخی موسسات علمی و دانشگاههاست، همچنین پژوهشگاه‌ها و همچنین آزمایشگاه‌ها در این شهرک حضور خواهند داشت؛ که این آزمایشگاه‌ها حتی برای رشته‌های علوم انسانی نیز هست. همچنین در کنار این موارد مدارس حوزه علمیه نیز در شهرک حضور خواهند داشت. پیش بینی کردیم در صورت موافقت سلسله مراتب بالادستی زیرساخت مرکز ملی داده نیز در این شهرک می‌تواند وجود داشته باشد.

معاون علمی آستان قدس رضوی در انتها گفت: نهاد‌های میانجی مثل فن بازار‌ها هم می‌توانند در این شهرک حضور داشته باشند. همچنین هتل، نمایشگاه دائمی و مرکز همایش‌ها نیز برای شهرک پیش بینی شده اند. مسجد اماکن مسکونی بازار و بازارچه و مدرسه نیز در این شهرک وجود خواهند داشت. همچنین مراکز بیمارستانی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز برای شهرک پیش بینی شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار