دبیرکل دومین جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایرانساخت در اختتامیه این جشنواره سخنانی در باب اهمیت حمایت از کالای ایرانساخت ارائه کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل ازمرکز اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پرویز کرمی، دبیرکل دومین جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایرانساخت در آیین اختتامیه این جشنواره سخنرانی در باب اهمیت حمایت از کالای ایرانساخت ارائه کرد.
متن کامل سخنرانی دبیرکل جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایرانساخت به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خانمها و آقایان
گمشدهای در میان ما هست؛ گمشدهای گرانقیمت. اکنون که در سردترین روزها و طولانیترین شب ها، به سر میبریم؛ اکنون که جهان در تردیدِ صلح و خصومت، عشق و نفرت، آزادی و اسارت، و مهربانی و خباثت، سرگردان مانده است، گمشدهای ما را به سمت خوبیها هدایت خواهد کرد. «ایمان و امید». آری؛ ایمان و امید گمشده ماست. ایمان و امید به فرداهای روشن و ایران سرافراز.
حاضرین ارجمند اینجا، جمع علمی و فرهنگی است و من نمیخواهم به الوان و افکار سیاست، آلوده اش کنم. اما بدخواهان ایران در پی خشکاندن ایمان و امید ما در جامعه هستند.
طبیعت به ما حرکت را آموزانده است. این هم از رموز خلقت است که با حرکت، همه چیز سر جای خود قرار خواهد یافت. دانش و فرهنگ، چرخهای جلوبرنده جامعه اند. اما آنچه به این چرخها نیرو و حرکت میبخشد ایمان و امید است. بی شک، تلفیق دانش و فرهنگ مومنانه، ما را از اینجایی که هستیم، بالاتر خواهد برد.
فرهیختگان گرامی- «ایرانساخت» دوستان عزیز سخن را به درازا نمیکشانم و جان سخن را میگویم؛ جوانان پرشور و حالی، پرشمار، در این روزگار، فعالیت میکنند و در یک یک آنان، عشق به ساختن و بالا رفتن موج میزند. دانشمندان و نخبگان و متخصصان و پژوهشگران بسیاری، دانش ساختن و آباد کردن را میدانند. مدیران دلسوز و مسوولان دلسوختهای هم در عرصه هستند که فردای روشنتر و بهتری را برای همه ما آرزومندند. مردم نیز در انتظار به ثمر نشستن این تلاشها و حامی بزرگ آنان هستند.
گرمای ایمان و امید به داشتهها و انباشتههایمان و به «ما میتوانیم»، ما را از سردی و سنگینی این روزهای نامهربان و ناروا، میتواند که برهاند. ایمان و امید به هرآنچه که داریم و از بیگانه تمنا میکنیم، راز رهایی ما است؛ و البته ایمان به «ایرانساخت».
اما در دومین «ایران ساخت» چه گذشت دومین جشنواره ملی فرهنگی، هنری «ایران ساخت» با اهداف «جریان سازی و تولید محتوا برای فضای مجازی مرتبط با چرخه تجاری سازی، کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان»، «حمایت از خدمات و تولیدات دانش بنیان ساخت ایران»، «ساماندهی واردات بیرویه و ارج نهادن به کالاها و محصولات ایرانی با کیفیت» و همچنین «کمک به برجسته سازی (نشان تجاری) کالاهای مرغوب ایرانی» و در یک کلام حمایت از تولید ملی پا به عرصه گذاشت. در بخشهای ادبیات، هنرهای تجسمی، رسانههای دیداری و شنیداری، رسانههای دیجیتال، ایده بازار و بخش دانش آموزی، پذیرای آثار از سراسر کشور بود و با شعار «فناوری ایرانی، کسب و کار ایرانی».
از مجموع ۲۸۳۸ اثر رسیده، در بخش ادبیات ۴۷۴ اثر، در بخش هنرهای تجسمی ۸۴۰ اثر، در بخش دیداری و شنیداری ۹۲۳ اثر، رسانههای دیجیتال ۲۶۴ اثر و ایده بازار ۲۳۰ اثر به این جشنواره ارسال شد و در این میان آثار برگزیده طی پنج روز در خانه هنرمندان ایران به نمایش در آمد.
آنچه این رویداد علمی، فرهنگی و هنری در جامعه به دنبال تقویتاش بود، فضایی است که در آن دولت و حاکمیت از یک سو، تولیدکنندگان- مردم و مصرفکنندگان از سوی دیگر، با تقسیم وظایف و تعامل با یکدیگر ایجادش کنند. خوشبختانه «ایران ساخت» مطالبه گر از سه قشر فوق در حمایت از تولید ملی بوده که با سربلندی، میزبان این داد و ستدگاه شده است.
حضار بزرگوار در این میان یک امید، جان گرفته است؛ هر جا که بخش خصوصی و مردم در آن، پای گذاشته اند، ماندگاری و استمرار نیز، پا گرفته است. امیدوارم که این جشنواره بیش از پیش، مورد توجه مردم و بخش خصوصی قرار گیرد و آنان، خود استمراردهندگان این حرکت ملی باشند.
اما آنچه که در این رهگذر، آرزویی دست یافتنی است، شکل گیری و برپایی و راه اندازی استارتاپهایی است که در حوزه تولید محتوا فعالیت خواهند کرد. این آرزو، آخرین حلقهی تکاملِ تفکرِ «ایران ساخت» است.
از همه بزرگانی که در برپایی دومین جشنواره «ایران ساخت» ما را یاری رساندند؛ از جمله هنرمندان، داوران و اعضای دبیرخانه بویژه جناب آقای دکتر ستاری سپاس ویژه دارم و از همه اهالی رسانه از هر نوع و شکل که در انتشار و ترویج اهداف «ایران ساخت»، ما را پس از این پایان، یاری میکنند، تشکر میکنم. در پایان برای همه پویندگان دانش و فرهنگ و هنر، وجود روزافزون ایمان و امید برای ساختن شرافتمندانه ایران را آرزومندم.