سخنگوی وزارتخارجه گفت: خواست اروپا در بیان مشهود بود، اما در عمل نشان داد در برابر فشار امریکا از اقتدار لازم بر خوردار نیست. پیچیدگی این مکانیزم، فشار امریکا و ناتوانی اروپا در قبال امریکا و سیطره دلار از عواملی بود که این سازوکار را به طول انداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو بهرام قاسمی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارتخارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص مذاکرات پیرامون spv گفت:مدتی است مذاکرات ایران با۴+۱در جریان است وبعداز خروج امریکا از برجام که کشورهای طرف مذاکره با ایران متعهد شدند بنا شد مذاکرات با ۴+۱ و ایجاد سازو کار مالی ایجاد شود.
قاسمی افزود: در طول زمان یکسری واقعیات خود را بیشتر نشان دادند، یکی فشار قلدر مابانه امریکا بر کشورهای اروپایی و دیگری سازوکار چگونگی اجرا بود که سبب طولانی شدن مذاکرات شد.
سخنگوی وزارتخارجه در ادامه گفت: خواست اروپا در بیان مشهود بود، اما در عمل نشان داد در برابر فشار امریکا از اقتدار لازم بر خوردار نیست. پیچیدگی این مکانیزم، فشار امریکا و ناتوانی اروپا در قبال امریکا و سیطره دلار از عواملی بود که این سازوکار را به طول انداخت
قاسمی گفت: امیدواریم اروپا در یک دفاع درست این سازوکار را به نتیجه برساند درغیر اینصورت باید منتظر عواقب سنگین فشارها و سیطره امریکا باشد.
قاسمی در خصوص آینده روابط سیاسی، اقتصادی ایران و سوریه گفت: آینده این روابط روشن است و ایران تنها کشوری است که از ابتدای آغاز بحران به کمک مردم سوریه شتافت و در زمانی که اکثر کشورهای جهان و منطقه تصور دیگری در مورد آینده سوریه داشتند و تصور میکردند گروههای تروریستی که به این کشور رخنه کرده اند میتوانند تمامیت ارضی سوریه را تحت شعاع قرار دهند و در پایتخت این کشور برای خود جایگاهی فراهم کنند این ایران بود که کنار سوریه ایستاد و امروز اکثریت جهان به نکاتی که آن روز ایران به آنها تاکید میکرد رسیده است و رجوع مجدد به سوریه و بازگشایی سفارتخانههای کشورهای مختلف در این کشور با توجه به حضور سازنده ایران و کمکهای مستشاری به نظر میرسد در دوران پس از بحران نیز ایران میتواند کنار مردم سوریه و دولت این کشور یک نقش آفرینی برای صلح و ثبات و امنیت اقتصادی داشته باشد؛ لذا به آینده روابط ایران و سوریه خوش بین هستیم و از بازگشایی سایر سفارتخانهها در سوریه استقبال میکنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اینکه به طور کلی مذاکرات برجام برای چه صورت گرفت گفت: برجام و مذاکرات هستهای ایران موضوعات مختلفی را دنبال میکرد و به تناسب شرایط ابعادی از این شرایط هر از گاهی روشن میشود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ما در برجام علاوه بر رفع تحریم مباحث سیاسی، اقتصادی و امنیتی را در مقوله اهداف برجام داشتیم که بعد از این هرکس براساس نظر خود چگونگی رسیدن به این تفاهمات و آثار آن را تحلیل میکند.
قاسمی در خصوص سفر معاون سیاسی وزارت خارجه به افغانستان گفت: برنامه سفر عراقچی در آینده نزدیک خواهد بود و او یکی دو هفته آینده براساس تفاهمات قبلی بین دو کشور و بعد از سفر دبیرشورای عالی امنیت ملی (شمخانی) به این سفر خواهد رفت.
وی تصریح کرد: مباحث جدی میان دو کشور از جمله در حوزه همکاریهای اقتصادی انجام میشود و مسائل مورد نظر دو کشور و بحث سفرهای راهبردی یکی از مسائلی است که در این سفرها پیگیری میشود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص سفر برخی از مقامات افغان به ایران و مذاکره گروهی از طالبان با مقامات وزارت خارجه گفت: بعد از سفر شمخانی و دیدارهایی که او در افغانستان داشت دیروزی هیاتی از طالبان در تهران بودند و مذاکرات مفصلی را با معاون سیاسی وزارت امور خارجه (عراقچی) انجام دادند که گفتگوهای سیاسی در این خصوص صورت گرفت.
مذاکره با طالبان را تایید میکنیم/ این گفتگوها به معنی همسویی با موازین این گروه نیست
قاسمی افزود: با توجه به اینکه طالبان بیش از ۵۰ درصد اراضی افغانستان را در اختیار دارد گفت: با توجه به بی ثباتی درون این کشور وجود دارد با تمایل و اعلام و مشورت با دولت اشرف غنی این مذاکرات صورت گرفت و هدف اصلی این مذاکرات یافتن راهکار و یا زمینههای تسهیل کننده برای کمک و مساعدت به گفتگوهای بین گروههای افغانی و دولت این کشور برای پیشبرد روند صلح در افغانستان صورت گرفت.
وی ادامه داد: ایران با توجه به مرزهای طولانی که با افغانستان دارد و همچنین اشتراکات فرهنگی با این کشور علاقهمند است برای ورود به این مذاکرات کاری انجام دهد تا خود افغانها سهمی در ثبات این کشور داشته باشند. این یک گام با اهداف مشخص است و الزاما به معنی همسویی با مواضع این گروه نیست. مواضع ما روشن و شفاف است و، اما نهایتا در عرصه سیاست لازم بود گفتگوهایی آغاز شود و بررسی شود تا ببینیم میتوانیم در این زمینه کمک حال گفتگوهای بین افغان بود یا نه این مذاکرات در محل وزارت امور خارجه انجام شد و امیدواریم بتواند ثمراتی برای ملت دوست و برادر افغانستان و تثبیت امنیت در این کشور باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سوال خبرنگاری در خصوص طرح این خبر که عنوان میشود ایران بناست در ساز و کار نفت در برابر غذا داخل شود گفت: صراحتا چنین شایعهای را رد میکنم ساز و کار SPV بتواند هر چه سریعتر تکمیل و به مرحله اجرا گذاشته شود همه کالاها و اقلام دربر میگیرد و صرفا برای دارو و غذا نیست.
قاسمی در خصوص خروج نیروهای مستشاری ایران از عراق و اینکه آیا این اتفاق به درخواست دولت عراق بوده است گفت: حضور مستشاری ما در عراق به دستور دولت این کشور و برای مبارزه با داعش و گروههای تروریستی بود که با تلاش دولت و ملت و نیروهای نظامی عراق صورت گرفت.
وی افزود: وضعیت فعلی در عراق با یک تحول جدی مواجه شد و آن آزادسازی اراضی عراق و اخراج تروریستها بود براین اساس این احساس به وجود آمد که نیازی برای حضور مستشاری ایران در عراق وجود ندارد و در این شرایط احساس کردیم نیازی به حضور ما در عراق ندارد و توان دفاعی عراق میتواند با تروریستها مقابله کند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر پنهانی ترامپ به عراق گفت: سیاستهای ترامپ در خصوص مسائل جهانی منطقه و عراق کاملا روشن است، ولی آنچه در عرصه زمین رخ میدهد الزاما چیزی نیست که با مواضع و آرمانهای ترامپ هماهنگ باشد.
قاسمی افزود: ترامپ هفته گذشته سفری به عراق و دیدار از پایگاههای نظامی کشورش در عراق داشت و جملاتی که خود ترامپ بیان کرد کاملا قابل تفسیر است.
وی گفت: ترامپ صراحتا اعلام کرد که آمریکا ۷ هزار میلیارد دلار در این کشور هزینه کرده و الان باید دزدانه به عراق سفر کند این سخن و نوع سفر او میتواند کلیدواژههای بسیاری برای آینده تعریف کند.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: دیری نخواهد پاید که آمریکا چندین برابر این را در خاورمیانه هزینه کند و حتی نتواند به شکل مخفیانه نیز به یک کشور از منطقه سفر کند.
دولتمردان کاخ سفید باید به این سوال پاسخ دهند که به جای ارتقای زندگی مردم آمریکا چرا ۷ هزار میلیارد در خاورمیانه هزینه کردند
قاسمی خطاب به مردم آمریکا گفت: زمان آن رسیده که مردم آمریکا از دولتمردان خود سوال کنند چرا به جای هزینه ۷ هزار میلیارد دلار در عراق و سوریه برای کشتار مردم بی پناه این هزینه را برای ارتقای کیفیت زندگی طبقات فرومایه در ایالات متحده هزینه نمیکنید و حاکمان کاخ سفید باید به این سوال مردم پاسخ دهند.
وی در پاسخ به سوال در خصوص تغییرات ساختاری در عربستان و پیام آن برای منطقه گفت: حساسیت این تغییرات به دلیل شرایط فعلی عربستان است، اما قطعا این مساله موضوع داخلی عربستان است و من به مسائل داخلی این کشور ورود پیدا نمیکنم، اما امیدوارم واقعیت جدید در منطقه اعم از تحولات آغاز شده در یمن، وضعیت سوریه و تحولات درون افغانستان بتواند نگاه واقع بینانهای برای دولتمردان سعودی به ارمغان بیاورد و با یک نگاه دقیقتر تحولات منطقه به تحولات منطقه و حتی جمهوری اسلامی توجه کنند و بدانند هیچ کشوری در منطقه نمیتواند کشور دیگر را حذف و خود جایگزین آن شود.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص روند مذاکرات آستانه نیز گفت: مسائل باقی مانده در موضوع سوریه از جمله کمیته تدوین قانون اساسی و تعیین نمایندگان نیز که باید به این موضوع ورود پیدا کنند مسائلی است که میتواند توسط روند آستانه به عنوان تنها روند موفق ادامه یابد تا وضع سوریه به ثبات و امنیت لازم برسد.
قاسمی در خصوص سفر وزیر خارجه پاکستان به ایران گفت: سفر وزیر خارجه پاکستان در ادامه سفر ظریف به اسلام آباد بود و ادامه رایزنیهای دو کشور همچنین طیف وسیع موضوعات اعم از همکاریهای سیاسی، اقتصادی، مسائل امنیتی، مرزی و صلح و ثبات در منطقه و از همه مهمتر پیگیری مساله مرزبانان ایرانی از جمله بحثهای محوری صورت گرفته بین وزاری خارجه دو کشور بود.
وی در خصوص ادعای کانادا مبنی بر اینکه حقوق مسیحیان در ایران رعایت نمیشود گفت: آنچه دیگران میگویند یا از جهالت مطلق است یا از غرض ورزی. در مسائل این چنینی گهگاه شاهد شیطنتهایی توسط کشورهایی بودیم که خصمانه به این مسائل دامن میزدند و ایجاد این قبیل جنگهای روانی علیه ایران مساله جدیدی نیست و به نظر میرسد بهترین دفاع در این مقولات را اقلیتهای مذهبی با بیان میزان آزادیشان در ایران همواره بیان کرده اند.
برو خدا امواتت رو بیامرزه مردم رو مسخره کردین هی بیانیه بیانیه یه کم بجای حرف زدن در عمل جواب بدعهدی های دشمن رو بدین
نمیشه از یه طرف مردم بگن مرگ بر امریکا مرگ بر انگلیس بعد یه عده بروند به اینها لبخند بزنند و قول شرف بدهند که از برجام خارج نمی شوند حتی اگر امریکا از برجام خارج بشود !!!
پرچم ایران بالا سر وزارت امور خارجه است نه پرچم اروپا و امریکا
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نمیشه از یه طرف مردم بگن مرگ بر امریکا مرگ بر انگلیس بعد یه عده بروند به اینها لبخند بزنند و قول شرف بدهند که از برجام خارج نمی شوند حتی اگر امریکا از برجام خارج بشود !!!
پرچم ایران بالا سر وزارت امور خارجه است نه پرچم اروپا و امریکا