با استانی شدن انتخابات و کثرت تعداد نامزدهای انتخاباتی، قدرت انتخاب آگاهانه و درست از مردم سلب میشود، حال به فرض هم که فرد اصلح در سطح شهرستان تشخیص داده شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدمجتبی بارانی؛*هر روز یک داستان داریم، و باز هم سورپرایزی دیگر از عزیزان مسئول.
چندی بود نگران استانی شدن انتخابات بودیم، که با از دستور کار افتادن کمی آرام گرفتیم، گویا باز در دستور کارِ متفکرانِ مصلحت بین قرار گرفته؛ و میخواهند دسته گلی دیگر به آب دهند.
بد نیست در ابتدای کلام این مطلب بیان شود؛ اینطور به نظر میرسد که چنین طرحی، بیشتر رنگ و بوی منفعت طلبی دارد و ماندگاری برخیها را در اریکه قدرت تضمین میکند، درحالیکه، زوایا و زیر و بم این طرح هنوز برای اکثریت روشن نیست؛ که البته شاید در ابتدا چنین برداشت شودکه محاسنی همچون.
پوشش داده شدن نامزدقوی، درشهرستانی که به دلیل توسعه نیافتگی نامزدهای ضعیفی داشته (با این رویه بوسیلهی نامزدهای قوی استانی، ضعف پوشش داده میشود)
و یا در صورت استانی شدن، رقابت بین نمایندگان هر شهرستان بر سر بردن بودجه به منطقه خود و یا تعیین مدیران از شهرستان خود برداشته میشود.
و...
امـا باید توجه داشت که با استانی شدن انتخابات وکثرت تعداد نامزدهای انتخاباتی قدرت انتخاب آگاهانه و درست از مردم سلب میشود، حال به فرض هم که فرد اصلح در سطح شهرستان تشخیص داده شد.
زمانی که نامزدهای اصلح مورد نظر مردم با بالاترین رای در سطح شهرستان به مجلس راه پیدا نکند و نامزدهای دیگری در همان شهرستان با رای کمتر و صرفاً پول وتبلیغات استانی به مجلس راه یابند، آیا به مرورمردم آن شهرستان از شرکت در انتخابات که یک تکلیف شرعی است، دلسرد نشده و این امر بر اعمال مردمسالاری دینی در انتخابات خدشه جدی وارد نمیسازد وبه مرور مردمسالاری دینی جای خود را به باندهای قدرت و ثروت نخواهد داد؟
آیا بدین فکر کرده اید که، صاحبان اندیشه و خلاقیت که سرمایههای آنها در فکر و توانمندی آنها نهفته نه چمدانهای پول، جای خود را به افراد فرصتطلب و متکی به باندهای ثروت و قدرت بدهند افزایش مییابد؟
اینک برای همه روشن است که، کشور با مشکلات متعددی در زمینه اقتصادی، بودجه و تورم رو به رو است و خود مسئولین نیز بر این مسئله واقفند، آیا پیش بینی شده که ابطال انتخابات یک حوزه شهرستانی منجر به برگزاری انتخابات در کل استان گردیده و هزینههای مالی و سیاسی بسیاری را برای دولت، کشور و کاندیدها در بر دارد؟
اینک و در این برهه زمانی خاص، همگان نیک مستحضرند که مجلس شورای اسلامی کنونی در تراز انقلاب اسلامی و کارآمدی مطلوب نیست؛ اما تردیدی نیست که اقداماتی نظیر استانی کردن انتخابات، مجلس را به مراتب نا کار آمدتر و خطر ناکتر خواهد کرد، منافع نظام اسلامی را به چالش کشانده و به گسترش بی عدالتی در مناطق محروم و کوچک کمک میکند.
جای تاسف است که برخی افراد به دنبال توجیه افکار عمومی هستند که با استانی شدن انتخابات از مشکلات فعلی مجلس کاسته میشود که صدالبته بسیاربعید است با چنین تصمیماتی گرِهی باز شود..!
مطالبه ما دانشجویان نگران و دغدغهمند نسبت به نهاد قانونگذار کشور این است که از طرق دیگری اسباب بهبود عملکرد مجلس را فراهم آورند. ازجمله اقداماتی که میتواند موجب افزایش کارآمدی مجلس شود؛ شفافیت آراء و عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که متاسفانه نمایندگان تا کنون با این راهکار روشنگرانه و سازنده، مخالفت کرده اند.
این موضوع نگران کننده است که نمایندگانی که نمیتوانند راه حل درست و جامعی برای کارآمد شدن خودِ مجلس ارائه دهند چگونه میتوانند تصمیمات صحیحی برای حل مشکلات کشور اتخاذ کنند.
در نهایت بار دیگر نمایندگان را به حفظ روحیه انقلابی، نگاه مصلحت بینانه برای عموم مردم عزیزمان و همچنین اولویت دهی مسائل مستضعفین که به فرموده امام راحلمان، ولی نعمتان همهی ما هستند دعوت می کنیم.
سیدمجتبی بارانی، عضو بسیج دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید ایزد پناه کهگیلویه و بویر احمد
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.