سخنگوی شورای نگهبان گفت: لایحه CFT پس از اصلاحات صورت گرفته توسط مجلس در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که تنها دو ایراد از ایراداتی که شورا به آن گرفته بود برطرف شده و مابقی ایرادات هنوز به قوت خود باقی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به بررسی لایحه الحاق دولت به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم موسوم سی اف تی اظهار داشت: در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به این لایحه مجلس جلساتی برگزار کرد و شروطی که به عنوان ماده واحده داشت را مورد تغییراتی قرار داد.
وی ادامه داد: نهایتا در بررسی مجدد شورا دو ایراد از ایرادات شورای نگهبان مرتفع شد، اما مابقی ایرادات به قوت خود باقی است.
کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نظارتهای هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بر قوانین به لحاظ قانونی صحیح است؟ تصریح کرد: همان گونه که بارها در این باره توضیح داده ام سیاستهای کلی پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ میشود همچنین نظارت بر سیاستهای کلی نظام براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی بر عهده رهبر معظم انقلاب است که طی سالهای گذشته این اختیار نظارتی به تمامی اعضای مجمع به صورت کلی تفویض شده بود.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: از سال ۹۶ بنا به درخواست مجمع و همچنین به منظور تسریع کار قرار بر این شد که هیئت عالی نظارت بر مجمع تشخیص مصلحت نظام این وظیفه نظارتی را برعهده بگیرد که این مسئله کاملا مطابق با قانون است.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون تغییرات روند تایید صلاحیت نمایندگان مجلس برای انتخابات آینده گفت: آمادگی اجرای آنچه که را قانون گذار برای ما تعیین تکلیف کند را داریم و انتظارمان از مجلس این است که قانون انتخابات را نواقص زیادی دارد اصلاح کند و امیدواریم در فرصت باقیمانده این قانون اصلاح شود.
کدخدایی در خصوص اظهارات محمود صادقی که اتهاماتی را به شورای نگهبان نسبت داده است، گفت: ما از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان درخواست کردیم که این موضوع را بررسی کنند، اما متاسفانه بررسی نکرده است.
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه انتظارمان این است که این موضوع در دست بررسی قرار گیرد در پاسخ به این سوال که آیا درباره این مسئله با شورای نگهبان جلسهای تشکیل شده است، یادآور شد: این مسئله نیاز به جلسه مشترک ندارد، اما بخش حقوقی شورای نگهبان آن را پیگیری خواهد کرد.
وی در خصوص تایید طرح اصلاح قانون چک توسط شورای نگهبان بیان داشت: پس از ایرادات شورا به این طرح و ارسال آن به مجلس نمایندگان اصلاحات مربوطه را انجام دادند که نهایتا عدم مغایرت این طرح با شرع مقدس و قانون اساسی از سوی شورای نگهبان اعلام شد.
کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در یکی از گفتگوهای خود اعلام کرده بودید در انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت نداریم تصریح کرد: بنده بحث حقوقی مطرح کرده بودم و امیدوار بودم حقوقیها از ما ایراد بگیرند نه سیاسیها در قانون انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان مکلف است تنها اسامی واجدین شرایط را به وزارت کشور اعلام کند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تخلفات نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: شورای نگهبان برای حدود ۲۹۰ کرسی مجلس بیش از ۶ هزار نفر را تایید صلاحیت کرده پس افراد شایسته دیگری هم میتوانستند انتخاب شوند چرا ایراد برخی نمایندگان را بر گردن شورای نگهبان میاندازند شورا یک بررسی حداقلی درباره شرایط کاندیداها انجام داده و آن را اعلام میکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هیات نظارت بر رفتار نمایندگان درباره نماینده سراوان در تایید صلاحیت وی در انتخابات بعدی مجلس تاثیرگذار خواهد بود گفت: قطعا اگر موارد به شورای نگهبان اعلام شود بررسی خواهد شد.
کدخدایی ادامه داد: مکانیزم دیگر ما در انتخابات مجلس رای مردم است از سوی دیگر در انتخابات ابزاری برای شایسته سنجی نداریم که لازم است این ابزار فراهم شود تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا حضور آیت الله آملی لاریجانی به طور همزمان به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان و ریاست در مجمع تشخیص مصلحت تداخلی در انجام وظایف وی ایجاد نمیکند تصریح کرد: اصول فقهای شورای نگهبان به حیث فقیه بودن در شوراست که آنها میتوانند به عنوان عضو مجمع در موارد اختلافی هم حاضر باشند که این موضوع مسبوق به سابقه نیز بوده است که مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی نیز اینچنین بوده اند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بررسی مصوبه عضویت جمهوری اسلامی ایران در همکاریهای تایید صلاحیت آزمایشگاهی آسیا و اقیانوسیه گفت: این مصوبه دارای یک الی دو ایراد بود که ایراد اول آن در بندهای ۱، ۴، ۳ بود که در آنها به یک منشور اخلاقی اشاره شده است.
کدخدایی با بیان اینکه اعضای شورای نگهبان پس از ارسال و بررسی این منشور اخلاقی نسبت به آن اظهار نظر خواهند کرد گفت: منتظریم مجلس پیوست لازم را ارسال کند.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: در بند ۵، ۲ و ۱ این لایحه نیز در چند بند مانند بند (ه) و (ض) تصمیمات و مصوباتی که براساس این منشور اخلاقی اتخاذ میشود بعد از دریافت منشور اعلام نظر خواهد شد. در ماده ۱۶ که بند پایانی این مصوبه است درباره تمام موضوعاتی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است تصمیم گیری خواهد شد.
وی همچنین درباره طرح تشکیل میراث فرهنگی تصریح کرد: ایراداتی که شورا نسبت به این موضوع داشت برخی قوانین و مقرراتی بود که میتوانست مقررات قبل از انقلاب باشد و فقهای شورای نگهبان اعلام کردند که اگر خلاف شرعی در این مقررات بود باید اصلاح شود و اصلاحاتی صورت گرفت.