با نگاهی به گفتههای تئوریسینهای اصلاحطلبان، میتوان فهمید آنان اهداف دیگری جز عبور از روحانی را در سر دارند و به صراحت فرضیه عدم شرکت در انتخابات را بیان میکنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛* آن روزها همه با هم متحد بودند تا تفکر خاصی را به مردم تحمیل کنند و موفق نیز شدند. بالاخره دولت روحانی با شعار مذاکره بر سر کار آمد و تمام اصلاح طلبان به شدت پای کارش آمدند. آنها خود و روحانی را در یک راستا معرفی میکردند و تلاش داشتند عملکرد روحانی را به نام خود ثبت کنند. اصلاح طلبان چشم بسته از جناب دکتر حمایت میکردند و در پاسخ این حمایتها نیز ملت را به گذشته ارجاع میدادند.
روحانی بزرگترین دستاورد خود را به دست آورد و نام آن را برجام یا همان خورشید تابان و ابر در حال گذر گذاشت. باز هم اصلاحات ندانسته حمایت کردند. میگفتیم برجام را خوانده اید؟ میگفتند ما متخصص هستهای نیستیم. میگفتیم از رکود تورمی با خبرید؟ گفتند کارشناس اقتصادی نیستیم. گفتیم از سه برابر شدن نقدینگی طی سه سال خبر دارید؟ گفتند احمدی نژاد کشور را در باتلاق وارد کرد. خلاصه از ما گفتن بود و از آنها انکار.
پیش از انتخابات سال ۹۶ نیز روند همینطور بود. به دولت محترم انتقاد میکردیم تا مردم از شرایط آگاه شوند؛ اما حامیانش از سوی دیگر با غولهای رسانهای خود روحانی را تنها عنصر راه گشا معرفی کردند. روز اعلام نتایج انتخابات دیگر نقدهای ما خوابید. آمار را در جیبمان گذاشتیم و از آن روز سعی داشتیم به همین دولت ضعیف خدمت کنیم. اما آن سو چه اتفاقی افتاد؟ دقیقا پس از انتخابات ساز مخالفت کوک شد. اصلاح طلبان تازه فیلشان یاد هندوستان کرده بود و نقدها آغاز شد. البته نقد نه؛ تخریب. تخریبی از جنس جدایی. بله؛ دیگر به نفع آقایان اصلاحاتی نبود که از روحانی حمایت کنند، زیرا میدانستند در قبری که برایش فاتحه میخواندند هیچ مردهای نیست. این بود تفاوت ما و آن ها. دوگانهی منفعت و خدمت یکی از اصلیترین موارد موجود در این ماجرا بود که امروز عجیب باعث رسوایی عده ای شده است.
اما آیا کار به گذر ازروحانی ختم میشود؟ واقعا این طور فکر کرده اید؟ زهی خیال باطل. نگارنده، این تحلیل را آنچنان قوی نمیداند. هرچند تا سال ۱۴۰۰ زمان بسیاری مانده و حوادث میتواند مسیر هر تصمیمی را دگرگون کند، اما با نگاهی به گفتههای تئوریسینهای اصلاح طلبان میفهمید اهداف دیگری در سر دارند. سعید حجاریان یکی از این افراد است. او حتی حمایت جریانش از روحانی را تکذیب کرده. این فرد در سخنانی جالب به صراحت گفته است «چه کسی گفته حتما باید در انتخابات شرکت کرد؟ ممکن است با وضع کنونی شرکت نکنیم.»
حال این سئوال به وجود میآید که آیا اصلاح طلبان صرفا قصد عبور از روحانی را دارند یا هدف بزرگتر یعنی عبور از انتخابات را در سر می پرورانند؟ عبور از انتخابات به چه معناست؟ با توجه به سابقه این قشر به سادگی میتوان نتیجه گیری کرد عبور از انتخابات هم ردیف عبور از حاکمیت است. حال باید دید اصلاح طلبان صرفا به عبور از روحانی اکتفا میکنند و یا از انتخابات نیز عبور کرده و بار دیگر به فکر مقابله با حاکمیت میافتند.
حسین اکبری- فعال دانشجویی استان خراسان شمالی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.