گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنگ اقتصادی عبارتی است که در سالهای گذشته بیش از هر اقتصاددان یا مسئولان دولتی و مجلس از زبان رهبر انقلاب شنیده شده است و شاید تا همین امسال که به گفته متخصصان و اقتصاددان 70 درصد ارزش پول ملی ما را نابود کرد و تمام بازارها را درنوردید، حتی توسط مسئولان کشور هم جدی گرفته نمیشد.
اما با شکلگیری شرایط سخت ماههای گذشته، تقریبا همه مردم متوجه این جنگ اقتصادی شدهاند، جنگ اقتصادی که رهبر انقلاب از وجهی تعبیر شرایط جنگ احزاب را برای آن به کار میبرند. در این زمینه با حسامالدین حائریزاده مدرس و پژوهشگر حوزه علوم استراتژیک به گفتگو پرداختهایم، وی معتقد است که در تحلیل و مقابله با جنگ اقتصادی صرف تکیه به مولفههای رایج اقتصاد مدرن به عبور ایران از شرایط سخت امروز کمکی نخواهد کرد، مشروح قسمت دوم این گفتگو در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
مهمترین میدان جهاد امروز میدان جهاد اقتصادی است
مهمترین میدان جهاد را چه میدانید؟
مهمترین میدان جهاد امروز میدان جهاد اقتصادی است عبارت جهاد اقتصادی را خود حضرت آقا از سال 90 و 91 به کار بردند و حتی آن را به عنوان نام سال نیز برگزیدند و شاهدیم چندین سال پیاپی است که عناوین سال ها را اقتصادی انتخاب میکنند.
رهبر انقلاب چند دهه است که ضعف اقتصادی را بارها هشدار دادهاند/کاهلی از ما بوده است
خوب چرا در این وضعیت رهبر انقلاب کاری نمیکنند؟
از همان دهه 70 و 80 شاهد هشدارهای رهبر انقلاب نسبت به مشکلات و ضعف های اقتصادی کشور هستیم. در همان سا های دهه 70 نسبت به ماهیت پول و نظام ربوی بانکداری کشور هشدار دادند.
در سال هم 90 ایشان عبارت جنگ تمام عیار اقتصادی را به کار بردند اما ما امروز تازه پس از گذشت تقریبا 7 -8 سال متوجه جنگ اقتصادی میشویم و آن را احساس میکنیم. پس معلوم است که ما کاهلی کرده ایم اما امام جامعه به عنوان دیده بان به موقع خطر را حس کرده و هشدار داده و به لشکر اعلام آماده باش کرده است.
اما وقتی که خودمان حواسمان نباشد و جامعه مسلح نشود و کاهلی بکند و یا دست روی دست بگذارد نتیجه این می شود که در این جنگ صدمه می خورد. وظیفه رهبر این نیست که به جای تک تک افراد کار کند مانند عده ای که می گویند پس کی امام زمان ظهور می کند تا بیاید و همه کارها را درست کند.
امام زمان هست فقط از چشم ما غایب است چرا که ما خود را برای همراهی و کار برای او آماده نکردهایم اگر قرار بود همه چیز را امام زمان درست کند خوب برای چی اصلا ایشان به غیبت رفتند؟ حتی در مورد هبوط انسان هم این مورد صدق می کند بعد از هبوط انسان به زمین، مسئله عروج مطرح می گردد عروج هم که همان طور که از نامش پیداست سربالایی و سخت است.
انقلاب اسلامی هنوز عرصه اقتصاد و فرهنگ را فتح نکرده است
مگر سال 1357 انقلاب اسلامی صورت نگرفت؟ پس چرا اقتصاد ما هنوز اسلامی نیست یا اینکه ربوی است و شکاف طبقاتی زیادی در آن به چشم میخورد؟
نکته دیگر این است که جنگ اقتصادی را نباید به سمت تعاریف سکولار ببریم و سپس بخواهیم با همین نهادهای اقتصادی که از غرب وارد شده اند در جنگ اقتصادی با استکبار جهانی پیروز شویم.
در اینجا نکته های بنیادینی وجود دارد و آن هم مبحث انقلاب های اقتصادی است درست است ما در سال 1357 انقلاب اسلامی کردیم اما عموما انقلاب ما سیاسی و کمی فرهنگی بود. انقلاب ما به عرصه اقتصاد وارد نشد و در عرصه فرهنگی هم کامل نگردی و در عرصه علمی به صورت بنیادهای اعتقادی و ایدئولوژیک هم حرکتی صورت نگرفته است.
هنوز کرسیهای نظریه پردازی که رهبر انقلاب بارها بر آن تاکید کرده اند به نحو مناسب محقق نشده است و شاهدیم که مسئولان مربوطه در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتند که انتظار رهبری از کرسی های نظریه پردازی و آزادی اندیشی محقق نشده است و وضعیت علمی جامعه از حیث انقلاب علمی مطلوب نیست.
ما هنوز دارای شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم یعنی هنوز انقلاب فرهنگی ما تمام نشده و حتی در خیلی از حوزه ها اصلا شروع نشده است و در احکامی که رهبر به برخی از مسئولان این حوزه ها صادر می کنند کاملا مشهود است.
ما در انقلاب 57 عموما در حوزه سیاسی موفق شدیم نظام شاهنشاهی وابسته به استکبار جهانی را بیرون کنیم و ولایت فقیه بر سر کار بیاوریم اما آیا این ولایت در نسوج جامعه و در نظام های مختلف سرایت پیدا کرده است؟ خیر.
نظام اقتصادی ما یک نظام اقتصادی اسلامی نیست/دانشکدههای اقتصاد، دولتها و مجلسها هشدار بیش از 110 مرتبه مراجع نسبت به ربوی بودن سیستم اقتصادی را نادیده میگیرند
اکنون که در حکومت اسلامی هستیم چرا اقتصاد را به سمت اسلامی شدن پیش نمیبریم؟
نظام اقتصادی ما یک نظام اقتصادی اسلامی و برخواسته از دین و متن توحید نیست و اساسا هنوز انقلاب اقتصادی که ما را به سمت اسلام ببرد رخ نداده است تنها در دو سال گذشته 7 تن از مراجع تقلید 110 بار گفتند نظام بانکی ما ربوی است اما مجلس ما چه قدر حواسش به این صحبت علما است؟ اصلا نمیشنویم که دولت یا مجلس بگوید باید نظام ربوی منحل شود یا برای جنگ اقتصادی لازم است که در حوزه علم اقتصاد تحولی صورت بگیرد.
چرا که همه اینها باور و اعتقادشان به علم اقتصاد غربی و نهادها و شیوههای مالی به سبک غرب است لذا میبینید که وقتی هم در مقابل دوربین تلویزیون قرار میگیرند میگویند علما از اقتصاد سردرنمیآورند! اما پاسخ نمیدهند که چرا سیستم ربوی با این همه مشکلاتی که برای مردم ایجاد کرده باید ادامه پیدا کند.
با اقتصاد ربوی و پول بدون پشتوانه نمیتوان در جنگ اقتصادی پیروز شد/ وقتی پول بیارزش و بدون پشتوانه باشد جنگ ارزی دشمن معنا پیدا میکند
گفتید رهبر انقلاب از قبل از دهه 70 در مورد مفهوم و نقش پول هشدار دادهاند اثر پول در جنگ اقتصادی چیست؟
بله، شاهدیم که رهبر انقلاب سال 68 در مورد تورم ناشی از سیستم بانکی و خلق پول بانکی هشدار میدهند و میخواهند بجای آن صندوقهای قرض الحسنه گسترش پیدا کند. سال 74 هم ایشان در جمع فضلا و علما در قم از حاضرین میخواهند که روی مبحث پول کار کنند و مشخص کنند که پول چیست و چه وظایفی دارد؟
هم اکنون تعاریف متفاوتی از پول در دنیا رایج است یک پول به عنوان money محسوب می شود و یک پول به عنوان currency، آن گونه که اقتصاددانان برتر جهان می گویند کسی که پول را بشناسد اقتصاد را شناخته است.
وقتی بستر اقتصادی جامعه نظام ربوی باشد جنگ اقتصادی دشمن از خارج به عنوان تهدید کارگر می گردد؛ چرا که آسیب در داخل رفع نشده است .
اقتصاد ربوی آسیبپذیر است و دروازه اقتصاد ما به روی تهدید دشمن باز است خوب ما که جلوی تهدید دشمن را نمیتوانیم بگیریم بنابراین باید آسیب را در درون خودمان حذف کنیم.
هم چنین جنگ ارزی در شرایطی میتواند محقق شود که نظام پولی کشور مبتنی بر پول کارنسی باشد اما اگر پول معادل money باشد امکان تحقق جنگ ارزی و اثرگذاری آن بسیار پایین است.
اگر پول معادل money باشد ارزش پول ثابت است و پول فی حد ذاته صاحب ارزش می باشد مانند سکه طلا، البته نه سکه های طلای امروزی اما اسکناس کاغذی که گفته می شود باید پشت آن طلایی ذخیره باشد خودش صاحب ارزش نیست.
ببینید اگر شما یک کاغذ A4 را برش بزنید و ببرید شبیه پول چاپ و رنگ آمیزی کنید صاحب ارزش می شود؟ خیر، اما چرا طلا متفاوت است؟ اما سکه طلا و نقره فی حد ذاته صاحب ارزش است و خودش ذخیره ارزش محسوب می شود اما اسکناس امروزی ذخیره ارزش نیست.
حتی آن طلایی که می گویند شاید به عنوان پشتوانه برای آن وجود داشته باشد وجود ندارد این پول کارنسی است و این همان خود رباست. وقتی ارزش پول متغیر باشد این پول نمی تواند پول با ارزشی باشد. با همه این اوصاف تازه پول های کارنسی ارزششان با یکدیگر سنجیده می شود و می توانند نسبت به همدیگر تغییر و تبدل داشته باشند نتیجه همین می شود که می بینیم و مردم یک دفعه شاهد این هستند که سرمایه شان نصف می شود.
در نظام متریک هر یک سانتی متر ده میلی متر است و این گونه نیست که فردا صبح بلند شویم و بگویند امروز یک سانتی متر 15 میلی متر است اما به راحتی ما شاهد هستیم که روزانه نرخ دلار و ریال تغییر می کند خود دلار و ریال وسیله سنجش هستند.
در نظام متریک سنجهها معیار ارزیدن هستند نه اینکه خودشان خرید و فروش شوند.اما امروز معیار سنجیدن قیمت یعنی ارز به راحتی به شکل کالا درآمده و خرید و فروش میشود.
چین : آمریکا 40 درصد سهام بورس ما را نابود کرده است، آمریکا: حق داشتیم چون شغل آمریکاییها را دزدیدید
جنگ ارزی و اقتصادی در بین کشورهای دیگر هم وجود دارد؟
بله به دفعات متعدد در طول تاریخ. هم اکنون هم آمریکا علیه چین یا چین علیه آمریکا دست به جنگ ارزی می زنند. چین می خواهد صادراتش تقویت شودلذا ارزش یوان را نسبت به دلار پایین می کشد تا صادراتش را به آمریکا بفرستد بعد آمریکا شاکی می شود و با چین جنگ تجاری ارزی راه می اندازد.
شاهدیم که ترامپ در دوره تبلیغات انتخاباتی گفت چین شغل های ما را دزدیده است چرا که چین ارزش یوآن را نسبت به دلار پایین آورده تا بتواند کالای ارزان قیمت خود را به آمریکا بفروشد.
همچنین شرکت های آمریکایی حاضرند به جای کارگر آمریکایی با کارگر چینی کار کنند چرا که نیروی کار ارزانتری هستند. همین جنگ ارزی را علیه ایران و یا اروپا هم به راه می اندازند در واقع همه دارند به همه ظلم می کنند و این مصداق همان اللهم مشغل الظالمین بالظامین است.
یعنی ظالمین نسبت به هم مشغول شده اند چین می گوید آمریکا علیه من جنگ ارزی راه انداخته و بخش زیادی از سهام بورس مرا نابود کرده، آمریکا هم می گوید حق دارم چون ارزش پولت را پایین کشیدی و کارگر من بیکار شد.
جیمز ریکاردز: در یک شب 40 درصد ارزش ریال ایران را نابود کردیم/ علیه ایران محاصره تجاری و مالی ایجاد کردهاند
نابودی ارزش ریال ایران ناشی از جنگ ارزی است؟
چنین رفتارهایی به خاطر عدم قسط و تقوای اقتصادی دولت ها است کلمه قسط در مقابل ظلم قرار می گیرد یعنی تنظیم عادلانه این سنجه ها. چرا سنجه ای به نام ریال یا دلار تعریف کردیم؟ جنگ ارزی این می شود که در یک شب 40 درصد ارزش ریال در سال 90-91 از بین رفت و بخشی از بحران اقتصادی سال 90و 91 مربوط به جنگ ارزی آمریکا علیه ایران بود.
جیمز ریکاردز استراتژیست جنگ ارزی آمریکا علیه ایران در اندیشکده کارنگی نحوه جنگ ارزی آمریکا علیه ایران را گزارش داد و اعتراف کرد که آمریکا علیه اقتصاد و بانک مرکزی ایران دست به جنگ ارزی زده است بعد از آن هم بانک مرکزی ایران را تحریم کردند و تبادل بانکی ایران با بانک های جهان را مخدوش نمودند همین اتفاق دوباره امسال افتاده و حتی فشار آن چندین برابر شده و ارزش ریال بسیار بیشتر از گذشته سقوط کرده است.
جیمز ریکاردز
هم اکنون وزیر خزانهداری آمریکا با مدیران تابعه اش به اقصی نقاط عالم سفر می کنند و با مسئولین کشورهای دیگر اعم از مسئولین بانکی و فعالین اقتصادی ارتباط می گیرند که ارتباط تجاری و مالی خود با ایران را قطع کنند.
به آنها تضمین هایی می دهند و جایگزین هایی برایشان تعریف می کنند تا تحریم مالی، تجاری و اقتصادی ایران برایشان صرفه داشته باشد.
نابودی ارزش پول ملی ایران به خاطر بدون پشتوانه بودن آن است
گفتید تهدید بیرونی به خاطر آسیب درونی است در حوزه پولی دچار چه آسیبی بودیم که در جنگ ارزی ارزش پول ملی را از دست دادیم؟
وقتی ارزش ریال در سال 90-91 ،40 درصد افت کرد یعنی اگر مردم تا دیروز با هزار تومان ده بسته دستمال کاغذی می گرفتند دیگر آن هزار تومان 600تومان ارزش داشت وقتی یک دفعه ارزش پولی 40 درصد آب می رود یعنی ربا رقم خورده است و به فرموده قرآن خدا ربا را به محاق می برد یمحق الله الربا این محقی که صورت می گیرد ارزش ریال ایران را نابود می کند.
یعنی در فرآیند جنگ ارزی یا currency war پول ما به عنوان یک کارنسی که مصداق ربا است عمل کرده است وقتی پولی money نباشد و بدون پشتوانه باشد و ارزش ثابت نداشته باشد کارنسی و ربا محسوب می شود.
کشته جنگ اقتصادی انسان فقیر و سرافکنده است
در واقع میتوان گفت جنگ اقتصادی مانند جنگ نظامی کشته ها و تلفات دارد؟
حتی بدتر است، کشته جنگ اقتصادی فقیری است که در جامعه سرافکنده است اما کشته جنگ نظامی و سخت شهیدی است که جانش را در راه اعتقاد و مردمش از دست می دهد و سرش بالاست و روی دوش مردم حمل می شود و مایه افتخار کشور خود است اما کشته جنگ اقتصادی فقیری است که ستون فقراتش شکسته به کرامت او توهین شده و کسی به او افتخار نمی کند و به چشم پایین به او نگاه می شود قطعا راه مقابله با جنگ اقتصادی جهاد اقتصادی است.
اقتصاد مقاومتی با نهادهای اقتصادی وارداتی رقم نمیخورد
بنابراین در جنگ اقتصادی خود نهادهای وارداتی بر ضد ما عمل میکنند؟
بخشی از جهاد اقتصادی مقاومت اقتصادی است برای مقاومت اقتصادی به اقتصاد مقاوم نیاز داریم. اقتصاد مقاومتی قطعا از رهگذر این نهادهای اقتصادی وارداتی رقم نمی خورد یعنی خود بانک جزئی از راه حل نیست بلکه خود جزئی از مشکل است. بورس جزئی از مشکل است چرا که این ها نهادهای اقتصادی ربوی و قمارپایه هستند که از خارج وارد کشور کرده ایم و ناشی از انقلاب اقتصادی و مالی در غرب می باشند.
در ایران که انقلاب اقتصادی رقم نخورده که مبتنی بر آن نهادی به نهادهای اقتصادی اضافه شود. مگر زمانی که سال 57 انقلاب اقتصادی رقم خورد علم جدیدی در عرصه اقتصاد تولید شد و انقلاب اقتصادی صورت گرفت؟
نهادی وارداتی مثل بانک، عقبه در ربای یهودیان 700 سال پیش اروپا دارد
اصلا نهادهای وارداتی مثل بانک از کجا شکل گرفتند؟
انقلاب اقتصادی که منجر به شکل گیری نهاد بانک شد 700 سال پیش توسط خانواده یهودی به نام مدیچی در ایتالیا در شهر فلورانس و در آخر قرن چهاردهم رقم خورد همان طور که امروز خانواده های بزرگ صهیونیستی مثل راکفلر قدرت و اقتصاد را در چنبره خود دارند.
700 سال پیش خانواده مدیچی از شرایط خلا قدرت در ایتالیا استفاده کردند. در قرن 14 حکومت در ایتالیا ملوک الطوایفی بود یعنی دولت منسجمی کل کشور را اداره نمی کرد و هر شهری دولت مربوط به خود و سنا و نیروی نظامی مربوط به خود را داشت.
خانواده مدیچی از شرایط تکثر و خلا قدرت مرکزی در ایتالیا استفاده کرد. یک مورد که باید در مورد عقبه یهود بدانیم این است که یهود همیشه در هر جایی که بوده ابتدا قدرت مالی را در دست گرفته یعنی حتی در هزاره قبل از میلاد هم همین گونه عمل می کرده است.
حال در هزاره سوم یعنی قرن چهاردهم میلادی قدرت مالی را در ایتالیا به دست گرفتند البته در ایران هم همین گونه عمل کرده اند.
یهودیان در ایتالیا وام ربوی می دادند چون ایتالیا در شمال مدیترانه و در مسیر تجارت آبی بین اروپا و آسیا بود و در آن زمان آمریکا عنصر هژمونیک دنیا محسوب نمی شد و غرب و شرق عالم اروپا و آسیا بودند. لذا تجار مسیحی اروپا وقتی می خواستند با تجار مسلمان تجارت کنند از یهودی ها به خصوص در ایتالیا وام می گرفتند.
به گفته استراتژیست جمهوری خواه آمریکا نایل فرگوسن که رشته تخصصی او تاریخ اقتصاد است یهودی ها در محله هایی به نام گیتوها زندگی می کردند و در بین مسیحیان قدرت و منزلت اجتماعی نداشتند بلکه در محله های پست فلورانس و ونیز ساکن بودند چرا که به عادت زشت ربا خو گرفته بودند آنها حتی اجازه داشتن دفتر برای دادن وام های ربوی را نداشتند چرا که ربا هم در یهود هم در مسیحیت مانند اسلام حرام است.
یهودی ها از روی این نیمکت ها به مردم مسیحی ربا می دادند به این نیمکت ها در لفظ ایتالیایی بنچو یا بانک می گفتند و در لفظ انگلیسی به آن بنک می گویند. بانک چیزی نیست جز همان نیمکت هایی که مخصوص ربا دادن بودند.
وقتی یهودی ها پولدار شدند ساختمان گرفتند و اسم ساختمان را بانک گذاشتند اولین بانک ها در ایتالیا از آن خانواده میدیچی بود. بعدا توانستند آن را در سراسر اروپا شعبات زیادی احداث کنند. وقتی بانک به پهنه دامنه زبان انگلیسی رسید به آن بنکو می گفتند.
بنابراین 700 سال پیش یهودی ها انقلاب مالی صورت دادند که نتیجه آن نهاد بانک بود، اگر سریال مدیچی را که خود ایتالیاییها ساختهاند و در اینترنت موجود است مشاهده کنید متوجه روند شکلگیری بانک خواهید شد.
این سریال نشان می دهد که چگونه خانواده یهودی مدیچی خیزش کردند سرمایه را از کل اروپا جمع آوری نمودند و علیه نظام مسیحی قیام کردند و توانستند انقلاب مالی رقم بزنند و خزانه دار پاپ شوند.
یهودیان، تصرف کلیسا و کاخ پادشاهی، خیزش سرمایه و انتشار بانک
اما خانواده مدیچی چگونه توانستند در اروپای مسیحی که ربا را حرام می دانست بانک های خود را تامین مالی کنند؟
آنها با پاپ لابی کردند و توانستند نهایتا اعتمادسازی بکنند و وجوهات شرعی مسیحیان که برای پاپ در رم صادر می شد را در حساب بانکی خانواده مدیچی بخوابانند. در واقع یهودی ها به خزانهدار کلیسای مسیحی تبدیل شده بودند و آنقدر پیش رفتند که چند ملکه به دربار فرانسه و در بخش دینی دو پاپ به واتیکان فرستادند!
یعنی پاپ که مختص مسیحیان است، یک یهودی بود و از آن روز تاکنون 700 سال است جهان با پدیده ای به نام بانک درگیر است در حالی که ما فکر می کنیم بانک از ازل وجود داشته است.
چگونه میخواهیم با بانک ربوی و پول بدون پشتوانه اقتصاد مقاوم راه بیندازیم؟/ با این علم اقتصاد و نهادهای غربی امکان ندارد
در حالی که ذات و نطفه بانک رباست، میشود اقتصاد مقاومتی داشته باشیم؟
وقتی علت شکل گیری بانک خود ربا بوده است چگونه میخواهیم با بانک ربوی اقتصاد مقاوم بسازیم؟ ما در اسلام نظام مالی داریم ولی از نظام مالی اسلامی بانک بیرون نمیآید، بعد چگونه میخواهیم با همین بانک با ذات ربوی و پول کارنسی اقتصاد مقاوم رقم بزنیم؟
در حالی که این نهادها از درون کرم خورده و پوسیده هستند و این نهادها مربوط به جامعه ایمانی و اسلامی نیستند اگر ما وارد بازی جنگ ارزی شویم و به همان طریق آمریکا به او ضربه بزنیم ظلم را با ظلم جواب داده ایم و مصداق مشغول شدن ظالم با ظالم می شویم.
ولی ما می خواهیم در مقابل ظلم به وسیله قسط مبارزه کنیم بنابراین در سطح عمومی جامعه بحث جهاد اقتصادی را داریم و جهاد اقتصادی ناظر به مقاومت اقتصادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است و لازم است انقلاب اقتصادی صورت بگیرد البته انقلاب اقتصادی با این علم اقتصاد و نهادهای اقتصادی موجود امکان ندارد.
انرژی جنگ اقتصادی باید صرف انقلاب اقتصادی شود
بنابراین راه حل ایجاد اقتصاد مقاوم را چه چیزی میدانید؟
انقلاب اقتصادی در حوزه علم اقتصاد باید مبتنی بر علم دینی صورت بگیرد. ثانیا به نهادهای بومی برخواسته از انقلاب اقتصادی بومی نیاز داریم ثالثا علاوه بر اقتصاد به فرهنگ بومی اقتصادی هم نیاز داریم با ظرفیتی که الان بر سر جنگ اقتصادی به وجود آورده و بلوایی که به پا شده می تواند کانالیزه شود.
ما از خود انقلاب 57 توسط آمریکا تحریم شدیم، در دفاع مقدس تحریم ها ادامه داشت حتی خاطرمان هست در زمان جنگ نارنجک هایی به دست رزمندگانمان رسید که ضامن آن را نکشیده منفجر می شدند و هیچ تاخیری در انفجار نداشتند بعدا مشخص شد که آمریکا با کارخانه سازنده نارنجک کشور خارجی لابی کرده بود و خرج تاخیری را برداشته بودند یعنی آمریکا در لجستیک ورود کرده بود و این گونه جنگ را با مشکل مواجه می کردند.
در دولت سازندگی و دوره بعد از جنگ به خصوص در آبان 75 تحریم های داماتو شکل گرفت که سرمایه گذاری بالای 20 میلیون دلار در ایران را ممنوع می کرد در حالی که سرمایه گذاری در صنعت نفت نیاز به سرمایه میلیارد دلاری دارد و پول 20 میلیون دلار در این حوزه پول خرد است و الان از سال 75 تا الان صنعت انرژی، نفت و گاز در تحریم است.
ولی در عین همه فشارها توانسته ایم جلو برویم همان طور که مشاهده کردید اوباما تحریم های داماتو را به مدت ده سال دیگر تصویب کرد. علاوه بر آن، تحریم چرخه دلار یا یوترن را داشته ایم یعنی نه می توانستیم مراوده مستقیم با دلار داشته باشیم نه به صورت دوربرگردان. از سال 87 حتی یوترن را هم حذف کردند و ما دیگر نه می توانستیم مراوده مستقیم با دلار داشته باشیم و نه به صورت دوربرگردان.
لذا مراوده ما کاملا با دلار قطع شده و با بخش مالی جهانی تقریبا ارتباطی نداریم و از 87 تا الان این اتفاق افتاده و دولت ها اصطلاحا می گویند چمدانی از خارج به کشور پول می آورند. جنگ اقتصادی متنوعی که علیه ما راه انداخته بودند نهایتا به تحریم های هسته ای رسید و اگر در تحریم های هسته ای هضم می شد اثر جدی روی اقتصاد ما نداشتند.
ما آلوده به نظام ربوی هستیم و مسئله ما ابتدا به ساکن مسئله انقلاب اقتصادی است و این لیبرالیزم اقتصادی باید کنار برود و چه بسا بتوان الان که در دوره جنگ اقتصادی هستیم از انرژی به وجود آمده حداکثر استفاده را ببریم و برای تحقق اقتصاد مقاومتی و انقلاب اقتصادی استفاده کنیم.
مشاهده کردیم در حوزه جنگ نظامی وقتی دشمن حمله و ادعا کرد سه روزه تهران را می گیرد از درون تهدید فرهنگ بسیجی قدرت و نزج گرفت که 40 سال است به عنوان خواری در چشم دشمنان شده است اما این فرهنگ بسیجی از کجا یک شالوده محکم پیدا کرد؟ در دوره سخت دفاع مقدس که دشمن آمده بود تیشه به ریشه ملت بزند اما ما از این تهدید موقعیتی برای ارتقا ساختیم.
رهبر انقلاب میفرمایند دفاع مقدس یک گنجینه پر از گنج است و هر از چند گاهی میرویم از این گنجینه گنجی را استخراج میکنیم و چیزی را بیرون میکشیم و بهره مند می شویم چه بسا این جنگ اقتصادی در حوزه قدرت نیمه سخت هم همین طور باشد و موقعیتی برای بالنده شدن کشور ماست و نباید از آن بترسیم.
شرایط شرایط جنگ احزاب است و باید محکم و با صبر در میدان باشیم لازم نیست که سریع تدبیرهایی بزنیم تا به هر نحوی که شده از جنگ اقتصادی بیرون بزنیم بهترین موقعیت است که انقلاب اقتصادی صورت بگیرد اما از کجا باید شروع کرد؟
در سطح دولتها و مجلسها و در سطح مردم باید فعالیتهایی صورت بگیرد و استانها در سطوح تاکتیکی و تکنیکی توسط توده مردم و مسئولین فعال شوند و هر کس در هر جایگاهی که هست هر کاری که میتواند انجام دهد.