محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کاهش بودجه عمرانی کشور در لایحه بودجه 98 اظهار داشت: اعتبارات عمرانی تخصیص یافته در لایحه بودجه سال آینده به این بخش از سوی دولت بسیار محدود است. به طور مثال دولت در حالی 62 هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی در نظر گرفته است که در حال حاضر 600 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در دست داریم.
وی با بیان اینکه طبیعی است با این رقم نمی توانیم پروژه های عمرانی را تکمیل کنیم و سال به سال بر عمر آنها اضافه می شود مگر اینکه بخش خصوصی را پای کار بیاوریم، افزود: رویکرد تبصره 19 لایحه بودجه سال 98 که از سوی دولت به مجلس ارسال شده و مجلس آن را اصلاح کرده واگذاری پروژه های عمرانی به بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون عمران بیش از 15 جلسه با دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در این خصوص برگزار کرده است، گفت: متاسفانه امسال به هیچ عنوان در واگذاری پروژه های عمرانی موفق عمل نکرده ایم که از جمله موانع بر سر راه این روند را می توان وجود برخی قوانین و مقررات، چسبندگی مدیران دولتی به پروژه های عمرانی، عدم شفافیت این پروژه ها و بی اعتمادی بخش خصوصی به دولت برشمرد.
رضایی با تاکید بر اینکه براساس تبصره 19 لایحه بودجه سال آینده به واگذاری پروژه های عمرانی در سال 98 بسیار خوش بین هستیم، تصریح کرد: به دولت تکلیف کردیم که 10 درصد از اعتبارات عمرانی را برای کمک به بخش خصوصی به منظور واگذاری پروژه های عمرانی در یک حساب متمرکز و تمام پروژه های عمرانی را به بخش خصوصی واگذار کند.
رئیس کمیسیون عمران تاکید کرد: چنانچه دولت تا پایان سال آینده پروژه های عمرانی را به بخش خصوصی واگذار نکند مجلس می تواند عدم اجرای حکم قانونی را از دولت مطالبه و به صورت جدی آن را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه اگر پروژه ها با این پول محدود دست بخش دولتی باشد، همچنان شاهد بر زمین ماندن این پروژه ها خواهیم بود، خاطرنشان کرد: ان شاالله با واگذاری پروژه ها به بخش خصوصی شاهد فعال شدن پروژه های عمرانی در کشور خواهیم بود.