به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام احمد مازنی رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس با اعضای هیئت مدیره و بازرس انجمن مدیران تولید خانه سینما، صبح امروز (سه شنبه، ۲۵ دی ماه) جلسه داشت.
در این جلسه مازنی با اشاره به ضرورت مطالعه قانون برنامه ششم توسعه به بخش ۱۷ آن که مربوط به حوزه هنر، فرهنگ و ورزش است، اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم تکلیفهایی برای دولت در طول سالهای اجرای برنامه مشخص شده که مهمترین آن استقرار نظام صنفی هنر به منظور حمایت از حقوق مولفان و هنرمندان و پدیدآورندگان است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس دهم برنامه ششم را در اولویت کاری خود قرار داده بود، افزود: استقرار نظام صنفی هنر به دولت تکلیف شده و او باید در این سالها زمینه اجرای آن را فراهم میکرد؛ ضمن آنکه در بودجه سنواتی برای این کار پیشبینی میداشت.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار آن شد که هنرمندان برنامه ششم را بخوانند و مفاد آن را جزء مطالبات خود قرار دهند و توضیح داد: کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس پیشنویسی در خصوص طرح نظام صنفی آماده کرده بود که در تدوین آن هم از کارشناسان صنفی و هم از وزارت فرهنگ و نیز از اعضای کمیته حضور داشتند، ولی متوجه شدیم جلساتی در وزارت فرهنگ به صورت منظم با حضور اصحاب هنر از رشتههای مختلف تشکیل میشود.
وی ادامه داد: پیش نویس طرح به آنجا فرستاده شد و وزیر قول پیگیری این موضوع را داد تا تشکیل نظام صنفی هنر به سرعت در دستورکار قرار گیرد.
مازنی با تاکید بر اینکه مهمترین مسئله حوزه هنر در ایران نظام صنفی است، گفت: برنامهریزی برای آموزش رشتههای هنری متناسب با وضعیت اشتغال آن در جامعه، جلوگیری از ورود افراد غیرمتخصص و رسیدگی به مسائل معیشت، رفاه و بازنشستگی اهالی این حوزه از مزایای تشکیل این نظام صنفی است.
رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تجربه موفق نظامهای صنفی دیگر همچون پزشکی، پرستاری و مهندسی تصریح کرد: یک اصل کلی در این زمینه وجود دارد و آن اینکه اگر به معنای واقعی بخواهیم مردم را در اداره کشور مشارکت دهیم، باید بین حاکمیت و مردم، تشکلهای مرتبط با آن حوزه را ایجاد کنیم.
وی افزود: نظامهای صنفی در صنوف مختلف میتوانند مشارکت واقعی را از نظر کیفی، کمی، علمی و حرفهای ساماندهی کنند و این موضوع باید به یک مطالبه درون زا تبدیل شود.
مازنی در ادامه به بحث اقتصاد فرهنگ و هنر و به ویژه اقتصاد سینما تاکید کرد و گفت: اگر حوزه سینما را مصرف کننده تلقی نمیکنیم بلکه به چشم جایی به آن نگریسته شود که میتواند برای کشور سرمایه و ثروت تولید کند، نگاه رو به رشدی است.
وی بیان کرد: باید سینما را به عنوان یک حوزه و صنعت پولساز برای کشور، اشتغالزا برای جوانان و درآمدزا برای مردم دانست؛ در آن زمان نگاه به سینما شبیه نگاه به نفت خواهد شد و نگاه به وزیر فرهنگ، شبیه نگاه به وزیر نفت.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ باید برای کشور پول تولید کند، خطاب به حاضران در این جلسه گفت: میتوان تا قبل از تشکیل نظام صنفی موارد موردنظر اهالی حوزه هنر را با رایزنی با دستگاههای ذی ربط حل کرد.
در این جلسه محمدرضا منصوری، علی قائم مقامی، حسن آقاکریمی، یونس صباحی، یوسف صمدزاده و جلیل شعبانی از اعضای هیئت مدیره و بازرس انجمن مدیران تولید خانه سینما حضور داشتند و مطالبات خود را مطرح کردند.
همچنین سیدعلی حسینی، به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت رفع خلاء قوانین حوزه هنر اشاره و تاکید کرد: قانون نظام جامع هنر به عنوان قانونی متقن و کامل مورد نیاز است و بهتر آن است که صنوف مربوطه پیشنهادات خود را مطرح کنند تا مجلس و دولت پیگیری نماید.