مایکروسافت در حال آماده شدن برای عرضه دستگاههای ویندوزی تاشو به بازار جهانی در آیندهای نزدیک است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، اولین build ویندوز ۱۰ که بهصورت ویژه برای کامپیوترهای تاشدنی توسعه یافته است، از روز گذشته روی سرورهای مایکروسافت قرار گرفت. این مسئله به وضوح نشان میدهد که ردموندیها و شرکا سخت افزاری آن در حال توسعه کامپیوترهای ویندوزی تاشو هستند. ساعاتی پیش اخباری که از کمپ ردموند به بیرون منتشر شده جزییات بیشتری از طرح مایکروسافت برای ارایه تبلتهای تاشدنی را نشان میدهد.
سال ۲۰۱۹ را باید سال دستگاههای تاشو دانست. شرکتهای بزرگ سازنده گوشیهای هوشمند نظیر سامسونگ، هواوی، ال جی و شیائومی در پی عرضه گوشیهای هوشمند تاشو مبتنی بر سیستم عامل اندروید هستند. با این حساب دستگاههای تاشو را باید ترند مطرح دنیای فناوری در سالهای پیش رو دانست.
اندروید، اما تنها سیستم عاملی نخواهد بود که راه خود را به تبلتهای تاشو باز خواهد کرد، چرا که مایکروسافت نیز از مدتها قبل توسعه نسخه جدیدی از ویندوز ۱۰ با نام Windows Core OS را در دستور کار خود قرار داده است. روز گذشته در خبری به اطلاع شما رساندیم که اولین بیلد ویندوز ۱۰ که بهصورت ویژه برای کامپیوترهای تاشو توسعه یافته، روی سرورهای مایکروسافت قرار گرفته است.
آنچه که مسلم است، مایکروسافت تحول بعدی دنیای فناوری را کاملا جدی گرفته است و البته احتمال موفقیت آن نیز بالا بهنظر میرسد. چرا که هر میزان ویندوز ۱۰ برای اجرا در نمایشگرهای کوچک بهینه نیست، در نمایشگرهایی بزرگ بدون رقیب بهنظر میآید.
اکنون براساس اخباری که به دست خبرنگار سایت ورج رسیده، مایکروسافت به همراه شرکا سختافزاری سنتی خود نظیر دل، لنوو و اچ پی در حال توسعه کامپیوترهای ویندوز ۱۰ تاشو هستند. در اینجا بد نیست اشاره کنیم که پیشتر شرکت اینتل بهعنوان فاتح بلامنازع عرصه پردازنده کامپیوترهای شخصی، نسخه پروتوتایپی از یک کامپیوتر ویندوزی تاشو را رونمایی کرده بود.
شاید آخرین تحول جدی در دنیای کامپیوترهای شخصی را سرفیس پرو مایکروسافت ۷ سال پیش رقم زد. مایکروسافت با عرضه سرفیس پرو عملا مفهوم تبلت هیبریدی را به دنیای کامپیوترهای شخصی وارد کرد. اکنون با گذشت ۷ سال بهنظر میرسد که تحول بزرگ بعدی را نیز مایکروسافت با برند سرفیس در کنار دیگر سازندگان سنتی کامپیوترهای شخصی رقم خواهند زد.
بیشتر کاری که در آمادهسازی این دستهبندی جدید صورت گرفته است، به پوسته تطبیق پذیر جدید ویندوز ۱۰ یا C-Shell و Windwos Core OS وابسته است. اگر از کاربران همیشگی وینفون هستید مطمئنا با این دو اصطلاح آشنا هستید. اما اگر آشنایی چندانی با این دو اصطلاح ندارید، به زبان ساده باید بگوییم که Windows Core OS نسخه جدیدی از آخرین سیستم عامل مایکروسافت یعنی ویندوز ۱۰ است. مهمترین تفاوت این نسخه جدید با نسخههای فعلی ویندوز ۱۰ ماژولار شدن آن است که در نتیجه آن، این سیستم عامل برای اجرا در طیف گستردهای از دستگاهها از یک ساعت هوشمند گرفته تا یک نمایشگر غول پیکر نظیر سرفیس هاب بهینه شده است.
پوسته تطبیقپذیر نیز پوسته جدید این سیستم عامل است که با توجه به فرم فکتور دستگاه تغییر پیدا میکند. اهمیت این نسخه جدید از ویندوز ۱۰ و پوسته خاص آن به حدی است که ظاهرا مایکروسافت یک تیم مجزا را مسئول مهیا ساختن این پوسته جدید قرار داده است.
با توجه به رویه پنهان کاری که مایکروسافت در پیش گرفته تاکنون جزییات زیادی در مورد Windows Core OS به بیرون منتشر نشده است. البته سرفیس هاب ۲ که در اوایل سال جاری رونمایی شد، اولین دستگاهی بود که به ویترین نمایش پوسته جدید ویندوز ۱۰ و Windows Core OS بدل گشت. دستگاه دیگری که به قطار این پروژه ملحق خواهد شد، هولولنز ۲ خواهد بود.
در کنار این کامپیوتر خاص، تبلتهای تاشو دیگر محصولاتی هستند که از این پروژه ویژه بهره خواهند برد و در سال ۲۰۱۹ بهصورت تجاری روانه بازار خواهند شد. لازم به اشاره است تبلتها و کامپیوترهای تاشو تنها به پردازندههای اینتل محدود نخواهند شد و کوالکام دیگر نام بزرگی است که وارد این بازی هیجان انگیز شده است.