به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام وحیدی، استاد حوزه و دانشگاه در جمع زوجین هشتمین کاروان از بیست و دومین دوره ازدواج دانشجویی که در رواق حضرت زهرا(س) برگزار شد، گفت: یکی از فاکتورها برای داشتن خانوادهای موفق و بالنده حکمرانی اعتماد بر روابط زناشویی و فرزندان است، در واقع خانوادهها باید از هر آنچه حس اعتماد را در دایره زندگی کمرنگ میکند بر حذر باشند.
وحیدی عنوان کرد: چنانچه در زندگی چند رکن کنار یکدیگر قرار بگیرند، میتوانند خانواده را در راستای بالندگی سوق دهند، یکی از ارکان خانواده بالنده این است که زن و مرد برای رسیدن به آرامش، شادی و نشاط تلاش کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه، اولین رکن رسیدن به آرامش را گزینش درست همسر دانست و اظهار کرد: ازدواج دانشجویی از دو جهت حائز اهمیت است؛ نکته اول این است که دو طرف عاقل و تحصیل کرده هستند و نکته دوم اینکه در یک محیط آزاد یکدیگر را گزینش کردهاند. این دو نکته از هر حیث حائز اهمیت است و میتواند پهنه آرامش اولیه را در زندگی بگستراند.
وی دانستن و یادگیری اصول مهارتهای زندگی را دومین اصل آرامش دانست و گفت: دستیابی به اصول مهارتهای زندگی باعث میشود از فشار تنشها در زندگی کاسته شود و زن و مرد به جای دور زدن حول یک موضوع، اصل موضوع را مورد بررسی قرار داده و از حواشی بپرهیزند.
وحیدی در خصوص احترام متقابل به عنوان یکی از اصول مهارتی به حدیث شریف کساء اشاره و عنوان کرد: احترام متقابل مصادیقی دارد که یکی از آنها توجه به این نکته است که زن و مرد و فرزندان یکدیگر را محترمانه صدا بزنند. تأمل در حدیث شریف کساء که اعضای خانواده پیامبر(ص) همدیگر را با احترام و عشق خطاب میکنند میتواند گویای این مطلب باشد که آرامش زندگی این بزرگواران مرهون شیوه مهارتیست که حتی در صحبت کردن با یکدیگر رعایت میکردند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: در گفت و گو با یکدیگر از زیباترین کلمات استفاده کنید و به این نکته توجه داشته باشید که خوب حرف زدن و حرف خوب را خوب زدن هنر میخواهد که این هنر نیاز به آموزش و کسب مهارت دارد.
وی در تأکید برای دستیابی به بالندگی در خانواده خاطر نشان کرد: وقتی در خانوادهای که بالنده نیست مشکلی پیش میآید زن و مرد به دنبال مقصر میگردند اما نکته طلایی در خانوادههای بالنده این است که به دنبال راه حل هستند تا مشکلشان را به آرامی و با کمترین خسارت بر بدنه خانواده حل کنند.