عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: طرح استانی شدن انتخابات موجب اختلاف افکنی میان نظام و مردم میشود و در درازمدت مشارکت مردم را کاهش میدهد.
اصغرسلیمی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات اظهار داشت: در مجلس اول و دوم حدنصاب رای آوری نماینده ۵۰ درصد بود یعنی فردی که در مجلس اول و دوم ۵۰ درصد آرا را از آن خود میکرد میتوانست به مجلس راه پیدا کند و کسانی که این میزان را کسب نمیکردند به مرحله دوم راه پیدا میکردند.
وی ادامه داد: در مجلس سوم تا مجلس ششم حدنصاب به یک سوم یعنی ۳۰ درصد رسید و از مجلس هفتم تا مجلس دهم این میزان به یک چهارم رسید یعنی هر کس که ۲۵ درصد از آرا را از آن خود میکرد میتوانست به مجلس راه پیدا کند و دیگران به مرحله دوم راه پیدا میکردند.
سلیمی با تاکید بر اینکه اکنون انتخابات ما به صورت اکثریتی ۲ مرحلهای برگزار میشود یادآور شد: انتخابات در برخی کشورها به چند روش اکثریتی، تناسبی و یا اکثریتی-تناسبی برگزار میشود، اما در کشور ما انتخابات اکثریتی دو مرحلهای است.
عضو کمیسیون شوراها گفت: به طور مثال در طرح استانی شدن انتخابات اگر در شهرستان سمیرم ۴ نماینده در انتخابات شرکت کنند یک نفر حدنصاب ۱۰ درصد نفر دیگر ۲۰ درصد و نفر سوم ۳۰ و نفر چهارم ۴۰ درصد را در حوزه انتخابیه کسب کند و به استان راه یابند افراد علی رغم رای بالا در حوزه انتخابیه ان فردی که بالاترین رای را استان آورده به مجلس راه پیدا کند؛ که ممکن است این فرد همان کسی باشد که کمترین رای را از حوزه انتخابیه کسب کرد.
وی یادآور شد: در این مدل افرادی که شناخته شدهتر هستند نامشان در لیست ائتلافها قرار میگیرد و اعتماد بیشتری به آنها میشود و افرادی که در حوزه مرکز استانها مورد حمایت قرار میگیرند رای بیشتری را کسب میکنند.
نماینده مردم سمیرم تصریح کرد: در مرکز شهرستانها مردم بیشتر به فرد رای میدهند تا به حزب، اما در مراکز استانها رای مردم لیستی و حزبی است بنابراین با این مدل قطعا افرادی رای میآوردند که نامشان در لیستهای ائتلافی قرار گیرند.
سلیمی در ادامه افزود: این موضوع موجب اختلاف افکنی میان نظام و مردم میشود و در درازمدت مشارکت مردم را کاهش میدهد چراکه مردم میبینند علی رغم اینکه نماینده موردنظرشان رای بالایی در حوزه انتخابیه کسب کرده به دلیل رای بالا در استان به مجلس راه پیدا نمیکند.
عضو کمیسیون شوراها در پایان خاطرنشان کرد: این طرح اشکالات بسیار زیادی دارد و تاکنون ۴ دوره به شورای نگهبان ارسال شده و هر بار مورد ایرادات شرعی و قانونی شورا قرار گرفته است.