در پس بحران در کشور ونزوئلا، جنگ رسانهای پنهان است و حامیان بحران در این کشور رهبری آن را بر عهده دارند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کشور ونزوئلا ۲۰ سالی است که توسط چپگرایان اداره میشود و در این سالها بعد از بحران مالی_جهانی با یک بحران عمیق اقتصادی بسیار بزرگی هم روبرو شده و این ابر تورمی که رخ داده است یکی از موارد استثنایی در تاریخ است و با توجه به این مشکلات، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده که این نرخ تورم در سال جاری میلادی ممکن است به ۱۰ میلیون درصد برسد. چند روزی است که این کشور پس از قرار دادن بذر جنگ رسانهای در آن از سالهای گذشته، در حال دستوپنجه نرم کردن با یک ارتش رسانهای است و به معنای واقعی در برزخ گرفتار شده و در میان دو دنیای متفاوت که یک طرف آن نیکلاس مادورو و طرف دیگر، خوان گوایدو، رئیس مجلس قرار گرفته است. موضوع قابلتوجه این است که شورای ملی ونزوئلا اعلام کرده است که نیکلاس، مشروعیت ریاست جمهوری ندارد و او را رسماً "غاصب" توصیف کرده است در جریان تظاهرات، خوان گوایدو در اقدامی بیسابقه در برابر هزاران تن از مخالفان دولت خود را رئیسجمهور دوره انتقالی خواند و موجب تعجب همگان شد. در مدت تمام این اعتراضها عدهای هم کشته شدند و خوان گوایدو با توجه به مشکلات پیش آمده دستگیر شد و بعد از چند ساعت آزاد شد. بعدازاین اتفاق دنیای ونزوئلا به دو جبهه تقسیم شد: کشورهایی که خوان گوایدو را بهعنوان رئیسجمهور به رسمیت شناختند و آنهایی که همچنان از نیکلاس مادورو بهعنوان رئیسجمهور قانونی این کشور حمایت کردند.
دشمنان ونزوئلا نیکلاس مادورو معتقد است که کشورش قربانی یک توطئه بینالمللی است. او همچنین گزارشهای صندوق بینالمللی پول را رد میکند و این نهاد را ابزار دست سیاستهای واشنگتن توصیف میکند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای مداخلهجویانه، خوان گوایدو را بهعنوان رئیسجمهور موقت ونزوئلا به رسمیت میشناسد و اعلام میکند: همه گزینهها علیه ونزوئلا روی میز است. جان بولتن، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ اعلام کرده است که واشنگتن تصمیم دارد تا مانع رسیدن منابع مالی ونزوئلا به دولت این کشور شود و ادعاهای مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ بعدازآن بیان شده است که ونزوئلا تمام اعتبارات دیپلماتیک خود را با آمریکا قطع کرد. رئیسجمهور ونزوئلا در واکنش به اقدامات مداخلهجویانه آمریکا در امور داخلی این کشور، دستور بستن سفارت و کنسولگریهای این کشور در خاک آمریکا را صادر کرد. آمریکا و متحدانش در آمریکای لاتین میکوشند که با ساختگی خواندن انتخابات در ونزوئلا، مشروعیت دولت و نهادهای قانونی این کشور را زیر سؤال ببرند، اما وزارت خارجه ونزوئلا معتقد است که شدت فشارها و تهدیدات علیه ونزوئلا اهمیت ندارد، زیرا دولت کاراکاس هرگز تسلیم نخواهد شد و از خاک این کشور در برابر هرگونه تجاوز دفاع میکند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا هم در بیانیهای اعلام کرد: دولت کاراکاس بار دیگر اقدامات عوامل کاخ سفید را برای کودتا در ونزوئلا و حمله به صلح و دموکراسی این کشور محکوم میکند و تأکید کرد: بزرگترین تهدید علیه امنیت ونزوئلاییها تحریم ظالمانه است که آمریکا ضد کاراکاس اعمال کرده است.
دوستان مادررو دولت ترامپ در حالی تحریمهای اقتصادی و مالی را علیه کاراکاس اعمال کرده که مادورو معتقد است کشورش در یک جنگ اقتصادی تحت هدایت واشنگتن قرار دارد و ونزوئلا باید در برابر این جنگ مقاومت کند که چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز در تأیید سخنان وی اعلام کرده است که آمریکا در امور داخلی ونزوئلا دخالت میکند. ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در گفتگویی تلفنی با همتای ونزوئلایی خود، از دولت قانونی این کشور قاطعانه حمایت کرد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در واکنش به تحولات اخیر در ونزوئلا اعلام کرد: تلاشها برای غصب حاکمیت در ونزوئلا با پایه و اساس قوانین بینالمللی در تعارض بوده و آن را نقض میکند. کشورهای روسیه، چین، ترکیه، بولیوی و مکزیک اعلام کردند که نیکلاس مادورو را بهعنوان رئیسجمهور قانونی ونزوئلا به رسمیت میشناسد. همچنین بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به وضع موجود، بیان کرد: در مقابل هرگونه دخالت خارجی در ونزوئلا یا هر اقدام نامشروع همچون تلاش برای کودتا و اقدامات ضد مردمی، از دولت و ملت این کشور حمایت میکنیم و ادامه داد: امیدواریم هرگونه اختلافات و مشکلات سیاسی در ونزوئلا توسط مردم و دولت این کشور از راه قانونی و مسالمتآمیز حل شود.
بوی کودتای آمریکایی چند سالی است که کشور ونزوئلا با بحران اقتصادی دستوپنجه نرم میکند، ولی این بحران در ابتدا به این شکل گسترده وجود نداشت و آمریکا تنها به دلیل عدم انطباق ونزوئلا با سیاستهای اقتصادی و استعماری خود با دستکاری در قیمت دلار در این کشور و هدایت رسانههای خود در جهان این مشکل را در ونزوئلا تبدیل به بحران کرد. تأثیر رسانه در افزایش جو بحران در ونزوئلا تا جایی رسید که رئیسجمهور این کشور از کمپین رسانههای جهانی علیه این کشور و رهبری بحران ونزوئلا متهم کرد. مادورو بابیان اینکه طی سال گذشته بیش از ۳۸۰۰ خبر منفی علیه ونزوئلا در رسانههای جهان منتشرشده، گفت: حمله جهانی به ونزوئلا از طریق رسانههای از انتشار اخبار و ماجراهای دلسرد کننده شروع شد و این روند هرروز ادامه داشته است. دشمنان انقلاب «سیمون بولیوار» به دنبال پایان دادن به آن هستند تا از این طریق منابع طبیعی این کشور را از آن خود کنند. رسانههای این کشور ادعا دارند که کشورشان با محدودیتهای فزایندهای روبهرو است و آزادی رسانه در آن وجود ندارد، زیرا حکومت مادورو بههیچوجه رسانههای مستقل را تحمل نمیکند و این موضوع بیشتر به یک جنگ رسانهای شباهت دارد. حال همین رسانههایی که به همکاری با آمریکا مبادرت داشتند و مادورو هم از خطر آنها باخبر شده بود، بهوسیله ارتش رسانهای و تغییر جو در بین آحاد مردم ونزوئلا به رأی آوری نفوذیهای غربزده کمک میکنند و همان نفوذیها اقتصاد کشور را فلج کرده و دولت مخالف آمریکا را بهعنوان عامل خرابی اوضاع به مردم معرفی میکنند، مردم نیز که در جو رسانهای هدایتشده قرارگرفتهاند، با اردوکشی خیابانی و بر هم زدن نظم عمومی کشور درنهایت نظام مخالف آمریکا را سرنگون میکنند تا آمریکا بهراحتی بتواند توسط نیروهای نفوذی خود و همراهی با ارتش رسانهای که در دست دارد، منافع خود را در ونزوئلا به دست آورد.