کد خبر:۷۴۲۲۹۸
سبزه‌پرور مطرح کرد

پیشنهاد ایده ایجاد شرکت مجازی به دانشجویان هوافضا/ ایده پردازان تا ۱۰ بهمن فرصت دارند در رویداد ایرآپ ثبت‌نام کنند

دبیر دومین رویداد بین‌المللی ایده‌پردازی AERUP در حوزه هوا فضا گفت: پیشنهاد ایده ایجاد شرکت مجازی را به دانشجویان حوزه هوافضا پیشنهاد داده‌ایم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری، مهدی سبزه‌پرور، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و دبیر دومین رویداد بین‌المللی ایده‌پردازی AERUP در حوزه هوا فضا در نشست خبری این رویداد که صبح امروز در دانشکده هوا فضا دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، بیان داشت: هوا فضا در دنیا پیش نیاز سایر رشته‌ها و یک استارتر برای توسعه مخابرات، مکانیک، موتور و الکترونیک است، اگر به ۱۰۰ سال قبل برگردیم، کار در حوزه هوا فضا را استارتر‌هایی شروع کردند که هیچ‌گونه آزمایشگاه و امکاناتی نداشتند، اما با تلاش و پیگیری مداوم توانستند موفقیت‌هایی هر چند اندک را به دست آورده و پایه‌گذاری خوبی انجام دهند.

وی افزود: هدف از راه اندازی رشته هوافضا در دانشگاه این بود که تولید کننده باشیم؛ اما متأسفانه امروزه در این بخش‌  به مصرف کننده تبدیل شده‌ایم و در همین راستا اولین اقدامی که در این حوزه انجام شد برگزاری مسابقاتی با سابقه ۱۱ ساله برای ایجاد شور و نشاط در دانشجویان بود تا در یک سری رقابت‌های سالم شرکت کنند.

این عضو هیئت علمی ادامه داد: ایده پردازی به رشد خلاقیت دانشجویان کمک می‌کند و ما در این مسابقات به دنبال ایده‌پردازی از سوی دانشجویان هستیم؛ امسال هم ایده‌های بسیار جالب و با انگیزه بالا مطرح شده و دانشجویان توانسته‌اند با آن دسته از صنایع که به سختی با بخش دانشگاهی ارتباط برقرار می‌کنند، ارتباط بگیرند؛ همچنین از فعالان این صنایع دعوت کرده‌اند تا در این رویداد حضور یابند.

دبیر اجرایی دومین رویداد بین‌المللی در حوزه هوافضا با اشاره به برگزاری عصرانه‌های دانشجویی، تصریح کرد: از آن جا که این بچه ها مدارج بالای تحصیلی را طی کرده‌اند و این توانایی را دارند که نیازهای صنعت را به راحتی منتقل کنند؛ در این عصرانه‌‌ها نیاز‌های صنعت مطرح شد.
 
سبزه‌پرور گفت: ما به دانشجویان پیشنهاد دادیم تا یک شرکت مجازی ایجاد کنند و اگر یک تیم بتواند این تجربه را به مدت یک سال انجام دهند قطعاً استارت خوبی زده‌ و دانشجویان در کنار وقت‌های اضافه‌ای که دارند می‌توانند از این کار استفاده کنند، ولی متأسفانه ما در این زمینه در دانشگاه دچار خلأ هستیم.
 
دبیر اجرایی دومین رویداد بین‌المللی در حوزه هوافضا ادامه داد: مشکل ما در حوزه کار و صنعت فراتر از این حرف‌ها است، زیرا در یک پروژه هوافضا تنها ۱۰ درصد کار علمی و تحقیقاتی است و ۹۰ درصد آن را باید محقق درگیر قوانین، ضوابط و بانک‌ها باشد و این موضوع تمام وقت پژوهشگر را می‌گیرد.

این عضو هیئت علمی در پایان خاطر نشان کرد: ارگان‌های دولتی یک سری مصوبات و آیین‌نامه دارند که هرگز به روز نمی‌شود در حالی که با رشد نوآوری انتظار می‌رود مشکلات دیده شود، ولی قوانین هیچگاه سرعت لازم را برای به روزرسانی ندارند؛ فرقمان با سیستم‌های نظامی و دولتی در این است که ما انعطاف‌پذیر هستیم و این حس انعطاف‌پذیری لازمه کار ماست.
 
عصرانه‌هایی که پیش‌درآمد دومین رویداد بین‌المللی ایده‌پردازی در حوزه هوافضا بود
در ادامه این نشست مریم سادات حسینی یکی از مجریان برگزاری این رویداد، اظهار کرد: در این دوره سعی کردیم نواقص دوره قبل را برطرف کنیم و با کیفیت بهتری برگزار شود. سال گذشته ایده‌پردازان ایده‌های خود را به طور خام بیان می‌کردند و صنایع هم آن‌ها را تشویق می‌کردند؛ اما در نهایت سرمایه‌گذاری چندانی انجام نمی‌گرفت و دلیل آن هم این بود که ایده‌ها متناسب با نیاز صنعت نبود، در نتیجه ما پیش رویداد‌هایی با عنوان عصرانه در پاییز برگزار کردیم و از صنایع مختلف دعوت کردیم که نیاز‌های خود را در آن عصرانه‌ها بیان کنند.

وی افزود: محور عصرانه‌های برگزار شده به ترتیب تعمیر و نگهداری هواپیما و هلی‌کوپتر، کاربرد رشته متالورژی در هوافضا، کاربرد رشته کامپیوتر در هوافضا، کاربرد هوافضا در محیط زیست، بحث خدمات شهری و فوریت‌های امدادی بود که با همکاری شهرداری منطقه ۲ برگزار شد. عصرانه پنجم عصرانه فضایی بود که با حضور رئیس سازمان فضایی با محوریت استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، انواع توربین و کاربرد‌ها برگزار شد و عصرانه هفتم هم با عنوان ایرآپ دمو بود که برنامه‌ای برای دانش‌آموزان جهت آشنایی با فضای استارتاپ‌ها و ایده‌پردازی‌ها و رشته هوافضا محسوب می‌شد. در این عصرانه‌ها صنایع حضور داشتند و نیازمندی‌های خود را در محور‌های اعلام شده بیان کردند. بعد از آن ایده‌پرداز‌ها جرقه فکری اولیه برایشان زده می‌شود و لذا تا ۱۰ بهمن فرصت دارند فکر کنند و درباره ایده خود تحقیق کنند.

دبیر اجرایی رویداد ایرآپ با بیان اینکه در کارگاه‌هایی که قرار است برگزار شود، تیم‌سازی، مدیریت پروژه و برنامه‌های مالی و پلن پروژه و نحوه توجیه سرمایه‌گذار به ایده‌پردازان آموزش داده می‌شود، در نهایت برنامه ایروتاک هم که قرار است در این رویداد برگزار شود، فرصتی برای رویارویی بی‌واسطه صنایع با دانشجویان است. فرصت یک ماهه ۱۶ بهمن تا ۱۴ اسفند فرصتی است که ایده‌پردازان ایده را تا مرحله‌ای پیش ببرند که قابل ارائه به صنایع باشد.

حسینی با بیان این‌که ۱۰ بهمن ماه هم زمان ثبت‌نام ایده‌پردازان برای شرکت در این رویداد است، اظهار کرد: در این دوره هدف ما از بین‌المللی شدن رویداد حضور شرکت‌کننده‌های خارجی نیست، بلکه داوران و مهمانان بین‌المللی حضور دارند. ما از صنایع فضایی خارج از کشور دعوت می‌کنیم، به نحوی که شرکت‌های بین‌المللی فضایی ترغیب شوند نیاز‌های خود را در آینده به این رویداد اعلام کنند.

دبیر اجرایی دومین رویداد بین‌المللی در حوزه هوافضا با اشاره به حمایت‌های دانشکده هوافضای دانشگاه امیرکبیر، سازمان فضایی و سازمان صنایع هوایی از این رویداد، گفت: متأسفانه ارگان‌هایی که وظیفه‌شان حمایت از چنین رویدادی است، مثل ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته از دوره پیش که جزو وظایفشان چنین حمایتی بود، هیچ‌گونه حمایتی از ما نکردند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار