در پی شکایت دانشگاه نیشابور از مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه برای انتشار مطلبی که به نقد یک معضل مهم فرهنگی در دانشگاه نیشابور پرداخته بود، دادگاه برای مسئول بسیج دانشجویی قرار منع تعقیب صادر کرد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- امید ملایی؛ ماجرای شکایت دانشگاه نیشابور از مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه به علت نشر یک مطلب در فضایی مجازی که به بازگویی یک معضل فرهنگی مهم در دانشگاه نیشابور پرداخته بود، مدتی در فضای رسانهای خبرساز شد؛ این شکایت تا جایی پیش رفت که برای مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیشابور توسط دادیار قرار کفالتی به مبلغ ۲۲ میلیون تومان صادر شد!
۲۶ آذرماه بود که حسن صادقی سمرجانی، رئیس دانشگاه نیشابور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مشهد، موضوع شکایت دانشگاه نیشابور را تایید کرد، اما از جزئیات این مسئله چیزی نگفت و اعلام کرد که این موضوع یک مسئله درون دانشگاهی است و نیازی نیست تا رسانه ای شود.
روند قانونی این شکایت ادامه پیدا کرد تا بالاخره ۱۷ دی ماه شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب نیشابور حکم قطعی خود را در خصوص این پرونده اعلام کرد و طبق این حکم قرار منع تعقیب برای مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیشابور پس از بررسی و تحقیقات تکمیلی صادر شد و عملا شکایت دانشگاه نیشابور مورد قبول دادگاه قرار نگرفت؛ با صدور این حکم سوالی که افکار عمومی را درگیر خود کرده است این است که چرا دانشگاه نیشابور پیگیری این مسئله درون دانشگاهی را به دادگاه برده است؟!
برای بررسی بیشتر این پرونده و چرایی شکایت دانشگاه نیشابور از محمد ماروسی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیشابور گفتگویی با وی کردیم.
مسئله باندهای فساد در دانشگاه نیشابور را در جلسه شورای فرهنگی چند بار مطرح کردیم
ماروسی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: ما از یک سال پیش مسئله باندهای فساد اخلاقی را در دانشگاه نیشابور مرتب به مسئولین دانشگاه اعلام کردیم و حتی در شورای فرهنگی دانشگاه هم به این مسئله پرداختیم و درخواست برخورد کردیم، اما متاسفانه گوش کسی بدهکار نبود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیشابور ادامه داد: بعد از چند جلسه تلاش بالاخره در شورای فرهنگی حرف ما مورد پذیرش قرار گرفت و مسئولین از ما راه حل خواستند که ما دو موضوع را مطرح کردیم و مسئولین خواستیم که در گام اول سامانه ثبت اطلاعات مسکن دانشجویی (ثامد) که مربوط به ثبت اطلاعات مسکن دانشجویان غیر خوابگاهی بود، ایجاد شود که این موضوع مورد تصویب قرار گرفت و در گام دوم هم پیشنهاد دادیم طرح کمیته عفاف و حجاب متشکل از اقشار مختلف دانشگاهیان در دانشگاه ایجاد شود که این موضوع هم مورد تصویب قرار گرفت، اما هیچ گاه این دو موضوع اجرایی نشد و به دست فراموشی سپرده شد.
وی افزود: از آنجایی که عملا از شورای فرهنگی دانشگاه ناامید شدیم و متاسفانه فعالیت این باندها در دانشگاه کماکان ادامه داشت، تصمیم گرفتیم که طی یک عملیات رسانهای این معضل را به گوش مسئولین برسانیم تا شاید برای این موضوع راه حلی پیدا شود.
ماروسی افزود: بعد از انتشار این مطلب در فضای مجازی متاسفانه باخبر شدیم که عدهای با فشار به رئیس دانشگاه، از وی خواسته اند که از بنده شکایت کند و بالاخره شکایت دانشگاه به جرم نشر اکاذیب از بنده انجام شد و متاسفانه در حالی که هنوز تفهیم اتهامی صورت نگرفته بود از سوی دادیار به ما اعلام شد که باید ضمانتی به مبلغ ۲۲ میلیون تومان ببریم!
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیشابور بیان کرد: بعد از این شکایت و حواشی که پیش آمد الحمدالله با هوشیاری نهادهای امنیتی شهرستان نیشابور یکی از باندهای فساد دانشجویی در یک پارتی مختلط به همراه مقادیری مشروب و... دستگیر شدند و بساط این باند از دانشگاه جمع شد.
وی افزود: قصد ما خدایی نکرده اتهام به مسئولین دانشگاه نبوده است و ما آماده ایم که با مسئولین دانشگاه تعامل کنیم و مشکلات فرهنگی دانشگاه را حل کردیم، ولی متاسفانه شاهد این هستیم که بر خلاف آیین نامه وزارت علوم در سه جلسه آخر شورای فرهنگی بنده به عنوان مسئول بسیج دانشجویی به این جلسه دعوت نشده ام؛ در حالی که دادگاه هم قرار منع تعقیب برای بنده صادر کرده است.
ماروسی گفت: امنیت اخلاقی خط قرمز دانشجویان مومن و انقلابی است، امیدواریم که مسئولین به خصوص در شورای فرهنگی به این موضوعات توجه بیشتری داشته باشند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیشابور در پایان گفت: رهبر عزیز انقلاب اسلامی به جوانان انقلابی لقب افسر جنگ نرم را دادند و ایشان تاکید کردند که جوانان آتش به اختیار ورود کنند، امروز در شرایط حساس فرهنگی به خصوص در دانشگاهها باید به صورت آتش به اختیار ورود کنیم البته در صورتی که چارچوبهای موجود به مسائل فرهنگی بی توجه باشند.
بدون شک شورای فرهنگی دانشگاهها باید نقش تاثیرگذاری را در خصوص پیگیری و حل معضلات درون دانشگاهی داشته باشند، شاید اگر شورای فرهنگی دانشگاه نیشابور موضوع مطرح شده از سوی یک تشکل دانشجویی را بیشتر مورد پیگیری و دقت نظر قرار میداد و به نوعی این مسئله را جدی میگرفت، هیچگاه کار به مسائل رسانهای نمیرسید.
البته شوراهای فرهنگی در سایر دانشگاههای استان خراسان رضوی هم وضع بهتری نسبت به شورای فرهنگی دانشگاه نیشابور ندارند و به نظر میرسد باید برای ادامه مسیر این شورای مهم و تاثیرگذار در دانشگاهها تجدید نظری جدی صورت بگیرد.
به نظر میرسه وقتی قرار منع تعقیب صادر شده و ایشان برائت گرفته اند، باید از رییس دانشگاه به جرم هتک حیثیت شکایت شود تا دیگر در دانشگاه از این دست اقدامات صورت نپذیرد.این را به گوش مسئول بسیج دانشگاه برسانید