آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۲۷۸۹
پرونده ویژه|چهل سالگی انقلاب

پیشرفت‌های دانشگاه‌های ایلام در چهل سالگی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد

بانگنجاب؛ محلی که بزرگترین دانشگاه استان ایلام در آن قرار دارد، چند سال پیش تنها دانشگاه این استان بود؛ اما اکنون با گذشت ۴۰ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران رشد چشمگیری داشته است.

مراکز علمی استان ایلام در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شاهد پیشرفت و شکوفایی کشور در تمام عرضه‌ها بویژه در دانشگاه‌ها و در حوزه‌های علم و فناوری بوده‌ایم، دانشگاه‌های استان ایلام نیز در این زمینه شاهد پیشرفت‌های بسیاری در حوزوه‌های مختلف بوده است.

بانگنجاب؛ محلی که بزرگترین دانشگاه استان ایلام در آن قرار دارد، چند سال پیش تنها دانشگاه این استان بود، اما اکنون به یکی از بزرگترین مراکز علمی استان تبدیل شده است و با گذشت ۴۰ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران استان ایلام در حوزه توسعه کمی و کیفی دانشگاه‌ها رشد چشمگیری داشته است، رشد علمی که چرخ توسعه استان ایلام را شتابان کرده است. این دانشگاه یکی از مراکزی است که بعد از پیروزی انقلاب به صورت همه جانبه رشد کرده و امروزه به سمت تولید علم و ثروت سازی ایده‌ها پیشرفته است.

در اواخر رژیم پهلوی یک دانشکده در استان ایلام زیر نظر دانشگاه رازی کرمانشاه فعالیت می‌کرد که بعد از پیروزی انقلاب و حوادث انقلاب فرهنگی به تعطیل شد. آهنگ رشد دانشگاه ایلام و سایر دانشگاه‌ها در این استان به بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به دلیل وقوع جنگ تحمیلی به بعد از پایان جنگ باز می‌گردد، در سال ۱۳۷۰ برای اولین بار مقام معظم رهبری به استان ایلام سفر می‌کنند و پس از اطلاع از نبود دانشگاه دولتی در این استان، ایشان دستور تاسیس و راه اندازی دانشگاه ایلام را صادر می‌فرمایند.
 
مراکز علمی استان ایلام در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد
 
محمد علی اکبری، رئیس دانشگاه ایلام در رابطه با مهمترین دستاورد‌های دانشگاه ایلام بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب می‌گوید که قبل از انقلاب از یک آموزشکده و یک دانشکده در استان وجود داشت که در حال حاضر به ۳۶ دانشکده و مرکز آموزش عالی رسیده است، سابق بر این تنها چند رشته کاردانی و کارشناسی در ایلام دایر بود، اما اکنون تعداد قابل توجهی رشته کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه‌های استان ایلام دایر است و از یک ظرفیت محدود چند کلاسی به قریب ۳۰ هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف دست یافته‌ایم.
 
رییس دانشگاه ایلام، خدمات انقلاب اسلامی با دوران رژیم پهلوی را در حوزه دانشگاه و آموزش عالی را غیر قابل قیاس می‌داند و می‌گوید که از توسعه کمی دانشگاه‌ها که بگذریم این روز‌ها دانشگاه‌های استان از لحاظ رشد علمی شتاب بیشتری گرفته‌اند. حدود ۱۵ مقاله ISI و ۵ کتاب تخصصی، بیش از داوری ۳۰ کنفرانس بین‌المللی و داخلی، بیش از ۲۰ مقاله در کنفرانس‌های داخلی و خارجی تنها بخشی از بنیه علمی دانشگاه ایلام است.

ایلام از نظر نسبت تحصیل کرده دانشگاهی به کل جمعیت

وی می افزاید: استان ایلام از نظر نسبت تحصیل کرده دانشگاهی به کل جمعیت در سطح کشور مقام اول را دارد، این یعنی برای همه ایرانیان و برای همه ایلامیان امکان حضور در دانشگاه‌های خوب کشور فراهم شده است. علاوه بر توسعه کمی و کیفی دانشگاه‌ها حالا ثروت سازی ایده‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است. تحصیلات در این چند سال اخیر از حالت تئوری بودن به سمت عملی پیش رفته است، مخصوصا با وجود شرکت‌های دانش بنیان این روحیه تقویت شده است.
 
مراکز علمی استان ایلام در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد
 
علی اکبری می گوید که جدا از آموزش‌های تئوری که به دانشجویان ارائه می‌شود، بستر‌های لازم برای توسعه و رشد کارآفرینی و اینکه بتوانند فضایی باشد که آن قابلیت‌های علمی خود را به یک محصول تبدیل کنند وجود دارد. بیش از ۴۰۰ ایده از طرف جوانان استان به پارک واصل شده که برای این تعداد ایده ۱۲۵ جلسه دفاعیه برگزار و در حال حاضر در پارک علم و فناوری استان ۷۴ هسته و واحد فناور مرکب از ۳۰ شرکت و ۳۴ هسته فعالیت می‌کنند. بر اساس آمار‌ها میانگین درصد دانشجویان دولتی در کل کشور ۵۴.۱ درصد است. استان‌های خراسان جنوبی، ایلام و سیستان و بلوچستان به ترتیب بیشترین درصد دانشجوی دولتی را دارند.

رییس دانشگاه ایلام با اشاره به دیگر دستاورد‌های انقلاب در حوزه دانشگاه خاطرنشان کرد: استان ایلام از کارکرد این دو شاخصه مهم و اساسی برای توسعه خود محروم بوده است. دو شاخصه «تامین نیروی انسانی کارآمد یا افزایش کارایی» و «گسترش مرز‌های دانش و فن و پیش بردن تکنولوژی» شاخص‌های دیگر کارکرد دانشگاه است، نوسازی اجتماع، دانش و معرفت نو، تکنولوژی متحول و فرهنگی خلاق و پویا و در یک کلام توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در استان ایلام قبل از انقلاب مورد توجه کارگزاران رژیم طاغوت نبوده است.

 

باران پربرکت انقلاب اسلامی در استان ایلام

علی اکبری می‌افزاید که باران پربرکت انقلاب اسلامی، بارش فراگیر و محرومیت زدایی را در پیش گرفت و ایلام مورد توجه ویژه قرار گرفت و امروز در آستانه چله افتخار استان ایلام در دانشگاه ایلام، ۳۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در حال تحصیل هستند، ۳۶ دانشکده و ۳۰ هزار دانشجو و بیش از ۲۰۰ هیئت علمی بومی، و احراز رتبه‌های برتر دانشگاه ایلام در بین دانشگاه‌های کشور از ثمرات ۴۰ ساله انقلاب اسلامی است.
 
مراکز علمی استان ایلام در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد
 
وی با اشاره به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری، احراز مقام اول تعداد تحصیل کرده‌ها نسبت به کل جمعیت  عنوان کرد که احراز مقام اول تعداد تحصیل کرده‌ها نسبت به کل جمعیت استان به معنای آن است که برای تک تک ایلامی‌ها امکان تحصیل در دانشگاه فراهم است و در سطح کشور نیز برای تمام ایرانیان این فرصت به برکت انقلاب اسلامی فراهم شده است. بیش از ۴۰۰ ایده وصولی از ایده پردازان جوان ایلامی، ۱۲۵ جلسه دفاعیه، ۷۴ هسته و واحد فناور مرکب و ۳۰ شرکت از برکات انقلاب اسلامی در استانی فراموش شده در رژیم طاغوت در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در حال فعالیت هستند.

رییس دانشگاه ایلام رشد و توسعه دانشکده‌ها را به عنوان زیرمجموعه‌های دانشگاه بزرگ ایلام مثبت ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد که در دانشگاه ایلام ۷ دانشکده و یک آموزشکده فنی مهندسی در شهرستان مرزی دهلران احداث شده است. در این استان به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در تمام حوزه‌های فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، دامپزشکی و الهیات دانشجو وجود دارد.

 

ارتقای سطح علمی ایلام نسبت به شاخص کشوری

وی در تشریح ابعاد اجتماعی و ارتقای سطح علمی استان نسبت به شاخص کشوری می‌گوید که دانشگاهی که امروز به علاقمندان فراگیری آموزش عالی در سطوع عالیه خدمت‌رسانی می‌کند، به واسطه پذیرش دانشجویان خارجی، دانشگاهی بین المللی است اکبری اضافه کرد با توجه به ضرورتی که برای اشتغال فارغ التحصیلان وجود دارد این دانشگاه در حوزه‌های کارآفرینی و تربیت نیرو برای تامین نیازمندی‌های کشور به درستی فعالیت می‌کند.
 
مراکز علمی ایلام در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد
 
علی اکبری، فعالیت ۳۶ دانشگاه دیگر در استان ایلام را فرصتی برای توسعه استان می‌داند و می‌گوید که فعالیت‌های آموزشی پژوهشی و فرهنگی در تمام شهرستان‌های استان در بخش‌های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد، فنی و حرفه‌ای و غیرانتفاعی‌ها و دانشگاه فرهنگیان با تربیت نخبگان جوان و انقلابی می‌تواند موتور محرکه استان در توسعه همه جانبه باشد. استان ما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، استانی است که بالاترین نرخ فارغ التحصیلی دانشگاهی را دارد و این بالاترین نرخ از موهبت نظامی است که در تحصیل شرایط را ورای همگان فراهم کرده است.

رییس دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه دو رشته تحصیلی دانشکده دامپروری دانشگاه ایلام در سال ۱۳۵۵ الان به یکصد و ده رشته تحصیلی ارتقا یافته، می‌افزاید: اگر در آن دوران آموزش محدود به دوره کاردانی بود، در حال حاضر در دانشگاه‌های ما کارشناسی ارشد و دکترا تدریس می‌شود و تعداد دانشجویان ما از ۱۰۰ نفر اکنون به ۷۰۰۰ نفر در دانشگاه ایلام و ۲۸هزار نفر در تمام دانشگاه‌ها رسیده است.
 

بهره گیری توان علمی و ایده پردازی نخبگان ایلام

علی اکبری با اشاره به بهره گیری توان علمی و ایده پردازی نخبگان در مراکز آموزش عالی استان ایلام اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ عضو هیات علمی که حتی المقدور از نخبگان بومی هستند در دانشگاه ایلام مشغول انجام وظیفه هستند و برابر برنامه استراتژیک داخلی هر سال ۲۰ نفر عضو هیئت علمی جدید به کارگیری می‌کنیم. پاسخ به نیاز‌های منطقه در حال حاضر اولویت راهبردی دانشگاه ایلام است با توجه به موهبت دیگر نظام در خصوص تبدیل ایلام به یک استان نفت خیز و بهره برداری از منابع نفت و گاز، رشته‌های متناسب با نفت و گاز و پتروشیمی جزو اولویت‌های آموزش عالی است.
 
مراکز علمی ایلام در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب/ وقتی «بانگنجاب» به بزرگترین مرکز علمی استان تبدیل شد
 
رییس دانشگاه ایلام مقایسه رشته و فضا‌های آموزش عالی استان قبل و بعد از انقلاب را ناممکن دانست و خاطرنشان کرد: مجموعه رشته‌های تحصیلی کل دانشگاه‌های استان از دو رشته در قبل و ۵۰۰ رشته در حال حاضر جای بحث و قیاسی باقی نمی‌گذارد رشد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها شاخصی دیگر در توسعه آموزش عالی استان است، از چند عضو هیئت علمی انگشت شمار قبل از انقلاب به بیش از ۵۰۰ عضو هیئت علمی رسیده ایم یعنی این شاخص نیز ۵۰۰ درصد رشد داشته است.

وی اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی، دانشگاه‌های ایلام در حال حاضر گرانیگاه علمی فرهنگی و پژوهشی هستند و در بعد فرهنگی حدود ۷۰ جمع، تشکل و کانون مشغول انجام وظیفه می‌باشند که نزدیک به سی نشریه علمی فقط توسط دانشجویان دانشگاه ایلام تدوین می‌شود و سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان نیز فعالیت قابل توجهی در این حوزه دارند.

رییس دانشگاه ایلام با اشاره به نگاه عادلانه نظام مقدس جمهوری اسلامی به مناطق دورافتاده این استان عنوان کرد که نگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی، وزارت علوم و دولت به دانشگاه‌های استان مرزی ایلام، نگاهی پیرامونی نبوده بلکه نگاهی از جنس سرمایه است و ما این‌نگاه را پاس می‌داریم و برای اینکه دانشگاه‌های ایلام به یک سرمایه ملی و بین المللی تبدیل شوند تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار