کد خبر:۷۴۲۹۱۳
رئیس سازمان امور اجتماعی کشورخبر داد

فعالیت ۱۳۰ هزار تشکل اجتماعی و سنتی در کشور

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به فعالیت گسترده سازمان‌های مردم نهاد، گفت: در مجموع قریب به ۱۳۰ هزار تشکل اجتماعی و سنتی در کشور فعالیت می‌کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تقی رستم وندی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی در گردهمایی فعالان مشارکت‌های اجتماعی، با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: مشارکت اجتماعی را می‌توانیم یکی از بزرگترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی به حساب آوریم.

وی با اشاره به آرای برخی اندیشمندان و تحلیلگران انقلاب،   ۵ دستاورد کلان را برای انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: اول، امنیت پایدار که به ویژه در سال‌های اخیر با وجود درگیری‌های بسیار در کشور‌های همسایه و منطقه با رشادت‌های سربازان انقلاب و مدافعان حرم به خوبی محقق شده است.
معاون وزیر کشور  ادامه داد: دومین دستاورد انقلاب اسلامی، تحقق استقلال واقعی است که در یک قرن سلطنت پادشاهان قاجار و نیم قرن سلطنت پهلوی بر کشور، به کلی پایمال شده بود.

رستم وندی افزود: سومین دستاورد انقلاب، آزادی نسبی و مردم سالاری دینی حاکم بر کشور است که قدرت در میان نخبگان سیاسی در گردش است و مردم مشارکت سیاسی بالایی در کشور دارند.

وی اضافه کرد: چهارمین دستاورد انقلاب، نفوذ و اقتدار فراملی جمهوری اسلامی است که معادلات غرب را برهم ریخت و معادلات منطقه‌ای و حتی بین‌المللی با احتساب نقش جمهوری اسلامی انجام می‌شود.

معاون وزیر کشور  پنجمین دستاورد کلان انقلاب اسلامی را مشارکت اجتماعی دانست و گفت: مشارکت حقیقی در همه حوزه‌ها به ویژه سازمان‌های مردم نهاد، به تدریج در این چهار دهه محقق شده است.

رستم وندی به ارائه گزارش کمی از وضعیت تشکل‌های مردم نهاد پرداخت و گفت: طبق تحقیقات و آمار و اطلاعات موجود، تا زمان پیروزی انقلاب تنها ۶۰۰ موسسه خیریه یا حمایتی وجود داشت، اما با تحولات پس از انقلاب امروز به مرز ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد رسیده‌ایم که این موضوع نشانگر رشد بزرگ و ابعاد قابل توجه مشارکت اجتماعی است.

وی افزود: این در حالی است که علاوه بر سازمان‌های مردم نهاد، مشارکت به اشکال سنتی آن نیز در کشور وجود دارد. به طور مثال ۹۲ هزار هیأت مذهبی در کشور داریم، طی سال‌های اخیر پدیده نوظهور پیاده روی اربعین با مشارکت چند میلیونی را شاهد هستیم، ۴۰ هزار مسجد با ۲۴ هزار کانون، ۵ هزار کانون قرآنی و ۶ هزار مرکز فرهنگی - مذهبی، ۳ هزار مرکز اسلامی که در مجموع آماری قریب به ۱۳۰ هزار تشکل اجتماعی و سنتی در کشور را نشان می‌دهد.

معاون وزیر کشور  ادامه داد:  سازمان‌های مردم نهاد شیوه جدید  و تاز‌ها‌ی بوده است که پس از انقلاب فراگیر شد و بعد از دهه ۸۰ رشد بالایی داشت و از سال ۹۲ به بعد شاهد جهش بیشتری در این حوزه هستیم.

رستم وندی تصریح کرد: تا سال ۱۳۹۲،   چهار هزار مجوز در وزارت کشور برای سازمان‌های مردم نهاد صادر شده است و از سال ۹۲ تا کنون، دو هزار و۲۰۰ مجوز جدید صادر شده است و در مجموع وزارت کشور در این سال‌ها بیش از  ۶ هزار و ۲۰۰ مجوز صادر کرده است.

وی افزود: از ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد و موسسه خیریه کشور، ۲ هزار و ۱۰۰ سازمان مردم نهاد مربوط به جوانان فعال است که با توافقی که با وزارت وزرش و جوانان داشتیم، مجوز سازمان تخصصی مردم نهاد جوانان خواهیم داد؛ این درحالی است که ۸۷۰۰ موسسه خیریه با سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند و ۲۷۰۰ مجوز نیز از سوی ناجا صادر شده است. در مجموع  شاهد فعالیت ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد و موسسه خیریه را در کشور هستیم.

 رستم وندی با تاکید بر نگاه کیفی به سمن‌ها، گفت: در ۵ سال گذشته شاهد اقدامات فوق العاده‌ای در زمینه رویکرد کیفی به سمن‌ها بودیم؛ از جمله در همین دو سال اخیر ۸۰۰ سمن در حوزه آسیب‌های اجتماعی و در زمینه فعالیت برای کاهش آسیب‌های اجتماعی فعال شدند.

رئیس سازمان امور اجتماعی خاطرنشان کرد: در حالی که برخی به نوعی سخن می‌گویند که تصویری غیرواقعی و آکنده از یأس و ناامیدی از  جامعه به اذهان متبادر می‌کند، اما در مورد سازمان‌های مردم نهاد تنها می‌توان امید و پویایی دید.

وی متذکر شد:در واقع سازمان‌های مردم نهاد، تبلور امید و پویایی جامعه هستند؛ سازمان‌های مردم نهاد امیدوار به آینده، بهره‌مند از تخصص و دانش و مهمتر از همه فعالانه و با گام‌های عملی برای گره گشایی از مشکلات کشور پای کار هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار