نخستوزیر سودان در تازهترین اظهارنظر خود درباره تظاهرات مردمی این کشور گفت که خواستههای معترضان قانونی است و برگزاری انتخابات تنها راه تغییر اوضاع موجود است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، معتز موسی، نخستوزیر سودان به خبرنگاران در خارطوم گفت: اعتراضات در کشور "یک صدای قابل احترام است که باید به عنوان جنبش جوانان محترم شمرده شود، چراکه خواستههای آنها مشروع و قانونی است.
وی افزود: با این وجود ما در دولت معتقدیم که تنها راه تغییر اوضاع کنونی انتخابات است. دولت ما "آماده ارائه بالاترین درجه شفافیت" است و تمایل دارد تا تمامی جهان را برای نظارت بر عملکرد خود فرابخواند.
معتز موسی با اشاره به مشکلات اقتصادی و خدمات رسانی سودان، تصریح کرد: مشکلاتی وجود دارند و ما در حال تلاش برای رفع این مشکلات هستیم. دولت ما با دید مغلوب و پیروز و یا دید کمی به تظاهرات نگاه نمیکند.
نخستوزیر سودان ادامه داد: با این وجود صدایی وجود دارد که باید شنیده شده و محترم شمرده شود، علیرغم خطاها و اشتباهات خواستههایی وجود دارند که باید بیان شوند که (در صورت بیان) با سعه صدر ما مواجه خواهند شد.
شهروندان سودانی از ۱۹ دسامبر گذشته به شکل تقریباً روزانه علیه وضعیت نابسامان اقتصادی تظاهرات میکنند و خواستار خاتمه یافتن حکمرانی عمر البشیر، رئیس جمهوری این کشور هستند.
از سوی دیگر، خانواده احمد الخیر، از اعضای حزب کنگره ملی سودان اعلام کردند که وی پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در زندان جان خود را از دست داده است.
در همین راستا، احمد عبدالوهاب، عموی احمد الخیر به خبرگزاری فرانسه گفت که دو تن از نیروهای امنیتی سه روز پیش احمد را در خانه خود در روستای "خشم القربة" در استان "کسلا" بازداشت کردند.
وی افزود: خانواده متوفی پیش از انتقال جسد وی به غسالخانه شهر "قضارف" گفته بودند که پسرشان به خاطر مداوا به بیمارستانی در کسلا فرستاده شده است.
عبدالوهاب در ادامه تصریح کرد: جسد او را دیدم و آثار شکنجه بر روی پشت وی مشخص بود و خانواده احمد پیکر او را در زادگاهش دفن میکنند.
کمیته پزشکان وابسته به اتحادیه مشاغل سودان نیز این خبر را تأیید کرده است.
لازم به ذکر است که احمد الخیر پیشتر خواستار انجام تحقیق درباره کشته شدن معترضان سودانی شده بود.
در همین راستا، اتحادیه مشاغل سودان و ائتلافهای مخالف در بیانیهای از کشته شدن دو شهروند سودانی دیگر در زندان خبر دادند.
در بیانیه این اتحادیه آمده است که "فائز عبدالله عمر" و "حسن طلقا" در محل بازداشت خود در استان "کردفان جنوبی" کشته شدهاند.
طبق تازهترین آمار، از ابتدای آغاز تظاهرات سودان تا بدین لحظه ۳۰ شهروند سودانی کشته شدهاند. این درحالی است که آمار غیررسمی حاکی از کشته شدن ۴۰ تا ۵۰ شخص در جریان تظاهرات است.