معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش وپروش از برگزارى همایش ملى دستاوردهاى آموزش پیش دبستانى در خوزستان در تاریخ ٦اسفند خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزارى دانشجو، رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش وپروش امروز پیش از ظهر در نشست خبرى واقع در باغ موزه دفاع مقدس با اشاره به دستاوردهاى آموزشی، اظهار داشت: دستاوردهاى آموزش در مناطق روستایى به ٢دسته کمى و کیفى تقسیم مى شودک ه اگر بخواهیم با زبان علمى صحبت کنیم، باید به شاخص هایى با معیارجهانى توجه کنیم.
وى ادامه داد: شاخصها مى بایست در نظام آموزش قابلیت رصد داشته باشد و یکى از اشکالات موجود، روند همه جانبه رصد شاخصها است که به خوبى انجام نشده است.
معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پایگاهها و دادهها شروع به پردازش اطلاعات کردند، خاطرنشان کرد: از سال ٨٠ به بعد این دادهها و پایگاهها شروع به پردازش اطلاعات کردند و اگر کار به درستى انجام نمى شد ما به نتیجه نمى رسیدیم.
حکیم زاده اضافه کرد: ما خوشبختانه در رابطه با کوثرترین شاخص هاى آموزش و پرورش، رصدهایى را داشته ایم و به افزایش نرخ پوشش تحصیلى خصوصا در دوره پیش دبستانى رسیدیم که تا به امروز به درصد ٧٠/١ رسیدیم.
وى در بخش دیگرى با تاکید بر اینکه یکى از نشانه هاى عدالت، تعداد دانش آموزان دختر و پسر است، یادآور شد: تعداد دانش آموزان دختر و پسر یکى ار نشانه هاى عدالت در بحث آموزش و پرورش است که ما در رابطه با درصد دانش آموزان دختر در سال ٩٧، ٤٨درصد رشد را داشتیم که از ٣٨ درصد به ٤٨ درصد رسیدیم و نشان دهنده برابرى است.
معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش و پرورش با اشاره به موانع حضور دختران در مدارس، عنوان کرد: موانع حضور دختران ما در مدارس به دلیل ذهنیت هاى غلط بوده است که بر اساس این نگاه، یک دوگانگى شکل گرفته است.
حکیم زاده افزود: تعداد کل دانش آموزان عشایر در گذشته ١٢٩/٢٥٧ نفر بوده که امروزه به یک رشد مضاعف رسیدیم و با اینکه تعداد عشایر در کشور به دلیل مهاجرت و... کاسته شده، اما تعداد دانش آموزان عشایر افزایش پیدا کرده است.
وى از افزایش تعداد کارکنان لیسانس و بالاتر خبر داد و گفت: تعداد کارکنان لیسانس و مقاطع بالاتر ما در سال ١٣٥٧، ١/٢ درصد بوده، اما در سال ١٣٩٧ به ٧٩/٩ درصد رسیده است که نشانه ى. پیشرفت است.
معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تعداد کل دانش آموزان ابتدایى عشایر، تصریح کرد: درصد تعداد کل دانش آموزان ابتدایى عشایر از ١٧٨/٩٨٢ نفر در سال ٥٧ به ١٨٧/٤٩٧ نفر در سال ٩٧ رسیده است.
حکیم زاده ادامه داد: همچنین تعداد دانش آموزان ابتدایى دختر عشایر از ٣١/٥٩٥ به ٨٨/٦٤٩ نفر رسیده که حدود ١٨١ درصد رشد داشته است.
معاون آموزش ابتدایى وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تراکم دانش آموزان در کلاس هاى درس، خاطرنشان کرد: مصوبات ما، مصوبات عالى آموزش و پرورش است و هیچ کلاسى در دوره ابتدایى نباید تراکم بالاى ٢٦ نفر داشته باشد و براى محاسبه تراکم باید در ٣سطح بررسىها صورت بگیرد که شامل کلان شهرها، شهرهاى کوچک و نقاط دور افتاده و عشایر است.
حکیم زاده تصریح کرد: ١٨٠هزار کلاس درس در دوره ابتدایى ما با تراکم کمتر از ٢٥ نفر تشکیل مى شود که کلاسها ١تا٥ نفره، ٥تا١٠نفره و... است.
وى ادامه داد: همچنین ٦٠ درصد کلاس هاى دوره ابتدایى با تراکم بیشتر از ٢٦ نفر است.
معاون آموزش ابتدایى آموزش و پرورش از ثبت نام ٥٥٠٠ دانش آموز فاقد مدارک هویتى خبر داد و بیان کرد: با همکارى وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش ٥٥٠٠ نفر از کسانى که فاقد مدارک هویتى هستند در مدارس مختلف ثبت نام شدند.
حکیم زاده در پایان خاطرنشان کرد: تمام قابلیت هاى مدارس باید در قالب ساحت هاى ٦گانه باشد و با ابلاغ برنامه تدبیر و بازنگرى، امروز برنامه ى. تدبیر ما، سند تحول بنیادین است.