پژوهشگران برای نخستین بار در دو قطب ماه به وجود یخ آب پی بردهاند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ پژوهشگران برای نخستین بار در دو قطب ماه به وجود یخ آب پی بردهاند؛ این یخها در نواحی بسیار تاریک و سرد دو قطب ماه با استفاده از بررسی دادههای ابزاری موسوم به M3 با استفاده از نقشه برداری معدنی ما کشف شد. M3 ساخت ناسا است و بر روی فضاپیمای هندی با نام چانداریان ۱ نصب شده است. این فضاپیما در سال ۲۰۰۸ در مدار قرار گرفت.
در تصویری که ناسا ارائه کرده پراکندگی یخها در قطبین ماه به رنگ آبی نمایش داده شده است. همچنین رنگ خاکستری نشان دهنده دما است که هر چه تیرهتر باشد نشانه سردی بیشتر است به خاطر انحراف بسیار کم ماه قطبین آن به ویژه دهانه برخوردی ماه همیشه تاریک و بسیار سرد است.
محققان معتقدند؛ این سرما از ۱۵۰ درجه زیر صفر تجاوز نمیکند و تصاویر نشان میدهد یخی که در شمال است از قطب جنوب بیشتر میباشد و در دهانههای برخوردی متمرکز شده، اما در جنوب پراکندهتر است.
تصورات محققان در جستجوهای صورت گرفته گذشته، برای به دست آوردن آب در ماه رد شد زیرا ممکن بود تصاویر خاکماه به دلیل بازتابشمانند آب باشد؛ ولی جستجوهای جدید علاوه بر بازتابش نور، جذب پرتوهای فروسرخ نیز مورد بررسی قرار گرفته که این تحقیقات با اطمینان کامل وجود آب قطبین را تایید میکند.
اگر مقدار کافی یخ در چند میلیمتری بالای ماه وجود داشته باشد در ماموریتهای آینده انسان به ماه مورد استفاده قرار میگیرد و روزی شرایط سکونت بشر بر روی ماه را به وجود میآورد به همین دلیل این کشف یکی از مهمترین اهداف ناسا است.