دانه پنبه که هفته گذشته در قسمت تاریک ماه رشد کرده بود، به دلیل آغاز شب و کاهش دما از بین رفت.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ماه دوباره به یک سیاره بدون حیات بدل شد. دانههای پنبهای که هفته گذشته در قسمت تاریک ماه جوانه زدند، اکنون به دلیل سرمای شب در ماه یخ زدهاند.
این دانهها بخشی از آزمایش زیستی لندر Chang e۴ در ماه بودند. البته در این آزمایش علاوه بر دانه پنبه، دانه سیب زمینی، گیاه رشادی و کلزا نیز به ماه ارسال شدند.
لندر مذکور در سوم ژانویه در دهانه «ون کارمن» ماه فرود آمد و کاوش در قسمت تاریک آن را آغاز کرد. این ارگانیسمها درون یک محفظه ۲.۶ کیلوگرمی قرار داشتند و همراه لندر در قسمت تاریک ماه فرود آمدند. دانههای پنبه در فضای ماه به سرعت رشد کردند و جوانه زدند. آنها نخستین گیاهانی بودند که در خارج از فضای کنترل شده ایستگاه فضایی بین المللی رشد کردند.
اما محفظه حاوی آنها یک گرم کننده مجهز به باتری نداشت بنابراین با آغاز شب در ماه و کاهش دما، جوانههای پنبه نیز از بین رفتند.
لیو هانلونگ مدیر این آزمایش در دانشگاه چونگ کینگ در بیانیهای اعلام کرد:دمای داخل محفظه به ۵۲- درجه سانتیگراد رسید و در نتیجه آزمایش پس از ۲۱۲.۷۵ ساعت پایان یافت.
گیاهان مرده هنگامیکه دوباره روز در ماه آغاز شود، پلاسیده میشوند، اما این محفظه مهر وموم شده است بنابراین مواد در حال تجزیه به سطح مریخ رسوخ نمیکند.
لندر Chang e۴ به سازمان فضایی چین تعلق دارد که برای نخستین بار در قسمت تاریک ماه فرود آمد. هدف این لندر بررسی سطح این سیاره و انجام آزمایشاتی بوده است.