در مراسم تجلیل از 80 دانشجوي نخبه كشوري كه عصر ديروز برگزار شد نخبگان کشور مشکلات خود را با رئيس جمهور مطرح کرده و خواستار حل مشکلات پیش رو برای تجاری سازی ایده هایشان شدند.
به گزارش حبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم تجلیل از 80 دانشجوی نخبه کشور در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا در دو حوزه وزارت بهداشت و وزارت علوم چهارشنبه در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و در ابتدای مراسم دکتر محققی معاون آموزشی وزارت بهداشت از خودکفایی کشور در توليد دارو با کمک دانشجویان ایرانی خبر داد و گفت: در حال حاضر 96 درصد نياز اساسي كشور در زمينه دارو در داخل توليد ميشود و با كمك دولت و نيروهاي علمي توليد دارو در كشور به 100 درصد ميرسد.
وی افزود: آموزش پزشكي در حال حاضر، شانه به شانه ساير ابعاد آموزشي موقعيت ممتازي دارد و در حالي كه پيش از اين در زمينه داروهاي اساسي، 95 درصد مواد اوليه از خارج از كشور تأمين ميشد، در حال حاضر به توليد 96 درصد مواد اوليه در داخل كشور رسيدهايم.
محققی گفت: همچنين 12 دارو بيوتكنولوژي راهبردي در داخل كشور توليد ميشود و براي توليد داروهاي ديگر نيز برنامه داريم تا با كمك نيروهاي علمي كشور و دولت به جايي برسيم كه تمام داروهاي مورد نياز جامعه در داخل توليد شود و 85 درصد از ملزومات يكبار مصرف پزشكي نيز در داخل كشور توليد شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اینکه در بعد آموزش پزشكي هيچ رشته و مقطعي وجود ندارد كه در دانشگاههاي علوم پزشكي تدوين نشده باشد، گفت: موضوع مرجعيت علمي نيز گفتمان جدي بعدي دانشگاههاي ماست و با توجه به روند توسعه علم سعي داريم كادر هئيت علمي دانشگاهها را هم تقويت كنيم و دولت بايد در اين خصوص مجوزهاي لازم را صادر كند.
اهمیت توسعه تحصیلات تکمیلی در دولت نهم و دهم
در ادامه این جلسه کامران دانشجو وزیر علوم نیز با ارائه آماری از پیشرفت آموزش عالی کشور در 6 سال خدمت دولت نهم و دهم از اهمیت توسعه آموزش عالی گفت و عنوان کرد: در دولت نهم و دهم به توسعه تحصيلات تكميلي اهميت بسياري داده شده است؛ به طوري كه در طول اين شش سال 260 هزار نفر به تحصيلات تكميلي اضافه شده اند.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه در طول 27 سال پيش از دولت نهم و دهم تنها 50 هزار نفر به اين تعداد اضافه شده بودند.
وزير علوم تاكيد كرد: همچنين تعداد كل دانشجويان كشور در سال 84، يك ميليون و 180 هزار نفر بوده كه در سال 90 به چهار ميليون و 200 هزار نفر رسيده است؛ يعني در شش سال دولت نهم و دهم، به تعداد كل دانشجويان كشور سه ميليون نفر اضافه شده در حالي كه در 27 سال پيش از اين دو دولت، تعداد كل دانشجويان تنها يك ميليون نفر افزايش داشته است.
دانشجو گفت: همچنين دانشجويان دوره دكتراي تخصصي نيز در طول 27 سال پيش از دولت نهم و دهم، 11 هزار نفر افزايش داشته و در طول شش سال خدمت دولت نهم و دهم، 26 هزار نفر به آن اضافه شده است.
وي ادامه داد: تعداد دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور در سال 84، 31 مورد بوده كه در سال 90 به دو هزار و 282 مورد رسيده است.
وزير علوم خاطرنشان كرد: متراژ فضاي آموزشي كشور نيز در سال 84، سه ميليون متر مربع بوده كه در سال 90 به پنج ميليون متر مربع افزايش يافته و با احتساب فضاي رفاهي و كمك آموزشي به 11 ميليون مترمربع رسيده است.
دانشجو عنوان كرد: اعتبارات هزينهاي دانشگاهها و موسسات عالي نيز در سال 84، 43 ميليارد تومان بوده كه در سال 90 به 127 ميليارد تومان رسيده است و اعتبارات پژوهشي دانشگاه ها در سال 84، 11 ميليارد تومان بوده كه در سال 90 به 45 ميليارد تومان افزايش يافته است.
خواسته نخبه ها؛ رفع چاله های واقع در مسیر پیشرفت
پس از آن دانشجویان نمونه از گلایه ها و مشکلاتشان به خصوص در مسسیر تجاری سازی ایده ها گفتند و رییس جمهور شنید و برای حل آن به وزارتخانه های بهداشت و علوم تاکید کرد.
حسین اسماعیلی دانشجوی نمونه رشته دامپزشکی دانشگاه تهران مشکلات پیش روی دانشجویان را به چاله های واقع در مسیر پیشرفت تشبیه کرد و گفت: ما از رییس جمهور می خواهیم برای رفع این چاله ها اقدام کند.
وی افزود: حل مشکل خدمت سربازی نخبگان و گذراندن آن در قالب یک طرح پژوهشی یکی از خواسته های ما از رییس جمهور است.
وی ادامه داد: ورود به مقاطع بالاتر برای ادامه تحصیل بدون آزمون و افزایش سهمیه عمره نخبگان به دو نفر همراه نیز از دیگر خواسته های ما است.
رئیس جمهور برای حل مشکلات نخبه ها به وزارت بهداشت و علوم تاکید کرد
در ادامه دانشجویان دیگر نیز از مشکلات خود برای تجاری سازی ایده ها گفتند و سپس رییس جمهور در سخنرانی خود خطاب به وزیران بهداشت و علوم گفت: وزيران بهداشت و علوم بايد شرايطي را فراهم كنند تا دانشجويان نمونه كشوري و برگزيدگان جشنواره هاي معتبر علمي كشوري و بين المللي به عنوان عضو پژوهشي در دانشگاه ها فعال شوند و پس از آن به عنوان عضو هيئت علمي استخدام شوند.
وي افزود: با توجه به اينكه يكي از خواستههاي دانشجويان ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر بدون آزمون است ما اين فرصت را در اختيار دانشجويان نمونه قرار ميدهيم تا با انجام آزمون پس از كسب 80 درصد نمره آخرين فرد قبول شده در هر گروه انتخاب شوند زیرا آزمون برای دانشجویان نخبه دشوار نیست و ما فقط امتیازی را در اختیار آن ها قرار می دهیم.
رئیس جمهور ادامه داد: همچنين مجوز لازم براي استخدام دانشجويان نمونه كشور در هيئت علمي دانشگاهها از سوي رئيس جمهور به وزارت علوم و بهداشت داده شد.
وی گفت: دانشجويان نمونه كشوري همچنين از سهميه عمره نيز برخوردار شدند به طوري كه دانشجويان متأهل به همراه همسر با هزينه نهاد رياست جمهوري و سهميه دو همراه را دريافت كردند و دانشجويان مجرد نيز سهميه دو همراه را دريافت كردند.
هيچ دستاوردي از دستاوردهاي بشر دور از دسترس متخصصان ايراني نيست
دكتر احمدي نژاد با اشاره به اينكه هيچ دستاوردي از دستاوردهاي امروز بشريت دور از دسترس متخصصان كشورمان نيست گفت: در حال حاضر هر نيازي كه به دانشگاهها ارجاع شده به نتيجه رسيده است.
وي افزود: ما پس از تحريم نيازهاي خود را به طور كامل در داخل دانشگاهها توليد كرديم.
رئيس جمهور گفت: البته ما و كل بشر در راه رسيدن به قلههاي علم هنوز درابتداي راه هستيم و هنوز از ظرفتي عظيمي كه خدا به بشريت داده استفاده نكرديم
وي گفت: بشر بايد در عالم هستي مسلط شود ولي ما هنوز به كره ماه هم نرسيده ايم.
احمدي نژاد ادامه داد: ظرفيت علمي زيادي در عالم است كه هنوز كشف نشده و ما هنوز به گوشههاي از آن دست يافتيم در صورتي كه بايد بشر به كل علم عالم مسلط شود.
حركت علمي كشور بسيار پرشتاب است
رئيس جمهور گفت: كشور ما حركت علمي بسيار پرشتاب، افتخار آفرين و اميدبخشي دارد و يك جوشش علمي در تمام كشور به خصوص در دانشگاهها اتفاق افتاده است.
وي تصريح كرد: غايت مطالبه انسان ها رسيدن به سعادت است و همه تلاش ها و نگرانيها براي رسيدن به سعادت شكل ميگيرد و حتي پيامبران نيز براي اين منظور نازل شده اند ولي رسيدن به سعادت دو عامل دارد.
احمدي نژاد مديريت و عدالت را دو عامل رسيدن به سعادت بر شمرد و گفت: همه پيامبران براي پرورش مديريت در انسان و دعوت كردن به عبوديت نازل شده اند و عدالت نيز كه يكي از راههاي ديگر رسيدن به سعادت است ترجمه عبوديت در زندگي اجتماعي است.
وي گفت: اگر عدالت نباشد هيچ قشري به سعادت نميرسد و حتي قشرهاي مرفه نيز روي سعادت را نميبينند.
رئيس جمهور اظهار داشت: البته عبوديت و عدالت با سه كار محقق ميشوند كه مهمترين آنها علم است.
احمدي نژاد گفت: دروازه تعالي انسان وراه رسيدن به عبوديت و عدالت علم است و خداوند همه حقايق عالم را به انسان تعليم كرده و تمام علوم را در نهاد انسان قرار داده است.
وي گفت: علم پايه و راهگشاست البته مشروط براينكه از مسير درست وارد شويم و از علم درست استفاده كنيم.
رئيس جمهور گفت: خيلي ها وارد علم ميشوند ولي به جهنم مي رسند زيرا از علم براي فريب دادن و تحقير جامعه استفاده ميكنند در صورتي كه خداوند دروازه علم را به بشريت معرفي كرده و بايد علم در خدمت تعالي جامعه قرار بگيرد.
احمدي نژاد افزود: البته علم آموزي بدون عشق ممكن نيست زيرا انسان در عمق وجودش به يك ارزش هاي متعالي علاقه مند است وعشق رمز خلق جهان است و اگر انسان عاشق ارزش هاي متعالي نبوده و از دروازه درست وارد باغ علم نشود علمش در خدمت ستم و زورگويي قرار ميگيرد.
رئيس جمهور گفت: همانطور كه در حال حاضر سالانه 1200 ميليارد دلار صرف هزينههاي نظامي مي شود كه اگر همين مقدار صرف رفاه و استقرار عدالت هزينه شود نيازي به انجام جنگ نيست.
وي گفت: علم نياز به عشق و عمل صالح دارد زيرا بايد با عشق علم را در مسير درست قرار داد و با عمل صالح از علم خود استفاده كرد.
دانشگاه هاي كشور بايد پيام آور علم، عشق و عمل صالح باشند
رئيس جمهور گفت: اگر انسانها به دنبال آرمانهاي متعالي نباشند علمشان ارزشي ندارد و شكوفا نميشود و دانشگاههاي ما نيز بايد پيام آور علم، عشق و عمل صالح باشد.
وي افزود: دانشگاه ها در عرصه علمي بايد نشاط و شور داشته باشند تا به موفقيت برسيم كه در حال حاضر نيز پيشرفت هاي علمي بسياري حاصل شده است.
گفتني است در پايان اين مراسم از دانشجویان تقدیر شد و به دانشجويان مقطع دكتري، ارشد و كارشناسي هر كدام سه ميليون تومان، 5/2 ميليون تومان و 2 ميليون تومان تسهيلات نقدي اهدا كرد.