سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه به اقدام «امانوئل ماکرون» در اعلام روز مخصوص نسلکُشی ارامنه واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آناتولی، عمر چلیک سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری فرانسه درباره تعیین روز خاصی به عنوان روز کشتار ارامنه اعلام کرد: ۲۴ آوریل بهعنوان سالروز نسلکشی ارامنه توسط رئیس جمهوری فرانسه که با استناد به ادعاهای بی اساس درباره حوادث سال ۱۹۱۵ انجام شده است را محکوم میکنیم.
سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه در این خصوص گفت: ماکرون میکوشد مواجهه با تاریخ را به یک مسئله سیاسی برای کشورمان تبدیل کند. وی باید به تاریخ فرانسه بپردازد.
وی در ادامه افزود: ماکرون این اقدام را به منظور تامین منافع لابیهای سیاسی انجام داده است. دولت فرانسه که ادعای مواجهه با تاریخ را دارد، ابتدا پاسخگوی جنایتهای این کشور در بنین، بورکینافاسو، گابن، گینه، کامرون، موریتانی، نیجر، سنگال، تونس و چاد باشد.
این در حالیست که کمال قلیچداراوغلو رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه نیز امروز چهارشنبه با انتشار پیامی اظهارات امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه درباره وقایع سال ۱۹۱۵ را محکوم کرد.
قلیچداراوغلو در این پیام اعلام کرد: اعلام ۲۴ آوریل در فرانسه بهعنوان سالروز نسلکشی ارامنه توسط ماکرون را به شدت محکوم میکنم. در وقایع سال ۱۹۱۵ هم ارامنه و هم ترکها آسیبهای زیادی را متحمل شدند. این حوادث خاطره تلخی در اذهان هر دو ملت ایجاد کرده است.
ساعاتی پیش نیز «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در انتقاد از اقدام رئیس جمهور فرانسه گفت: ما این کار ماکرون را که با مشکلات سیاسی در داخل فرانسه مواجه است محکوم و آن را رد میکنیم. ما تلاشهایی که سعی دارند وقایع تاریخی را تبدیل به مسائل سیاسی کنند محکوم میکنیم.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه روز ۲۴ آوریل (چهارم اردیبهشت) را در کشورش روز گرامیداشت یاد قربانیان نسل کشی ارامنه اعلام کرد. گرامیداشت یاد قربانیان نسل کشی ارامنه در سالهای اخیر همواره موضوعی مورد اختلاف بین ترکیه و کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده است.
ترکیه سال گذشته به احتمال اعلام روزی برای گرامیداشت یاد قربانیان نسل کشی ارامنه در فرانسه به تندی واکنش نشان داده بود.
فرانسه به طور رسمی در سال ۲۰۰۱ میلادی کشتار ارامنه را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت شناخت.
رئیس جمهوری فرانسه در ضیافت شام شورای هماهنگی سازمانهای ارامنه در فرانسه به نقش کشورش در محکومیت کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی اشاره کرد.
به گفته امانوئل ماکرون، فرانسه یکی از اولین کشورهایی بود که تعقیب مرگبار ارامنه در زمان امپراتوری عثمانی را محکوم کرد.
هر چند ترکیه کشتار شماری از ارامنه در زمان جنگ جهانی اول را پذیرفته است، اما آمارهای ارائه شده در این زمینه را قبول ندارد. آنکارا همچنین کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی را سازمان یافته نمیداند و به همین دلیل بر این باور است که این قتل عام نسل کشی نبوده است.