عضو شورای عالی انقلاب اسلامی گفت: مشکل اصلی علوم انسانی در ایران در عصر حاضر وجود مبانی غیر اسلامی و صرفا ترجمهای بدون ویرایش از مبانی غرب است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب اسلامی روز چهارشنبه در کرسی آزاد اندیشی دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع احیای ریشههای انقلاب در علوم انسانی که به همت جامعه اسلامی این دانشگاه برگزار شد، گفت: مکاتب فکری غربی که غالبا در تضاد باهم هستن با بیان سوالاتی نادرست و بدون مبنای مشترک در تقابل با جریان اسلام و و علوم انسانی اسلامی قرار میگیرند.
رحیم پور ازغدی افزود: همه دنیای اسلام و غیر آن به مسئله علوم دینی میپردازند، اما تلاشهای آنها به اندازه ایران نبوده است و این امر نباید مانع از تحقیق، تفکر و به روزرسانی علوم انسانی با رویکرد اسلامی باشد.
عضو شورای عالی انقلاب اسلامی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه و دانشگاه در زمینه علوم انسانی اظهار داشت: انقلاب اسلامی و علوم انسانی یک موضوع اصلی و طبیعی است که باید بررسی کنیم از چه نگاهی به انسان نگریسته و با چه هدفی به آن پاسخ میدهد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب یک امرانسانی است، گفت: قبل از انقلاب اسلامی تلاشهایی در حوزه انسان شناسی انجام شده و اگر زاویه نگاه ما عوض نشده بود، انقلابی رخ نمیداد.
رحیم پور ازغدی با اشاره به مبانی علوم انسانی افزود: باید منطق دینی به نوع تفکرات علوم انسانی اضافه شود تا افراد انسان شناس واقع بینانهتر به این موضوع بنگرند.
عضو شورای عالی انقلاب اسلامی با تاکید بر گفتگو همراه با استدلال منطقی، اظهار داشت: بخشی از داشتههای ما ترجمهای است و اضافاتی دارد که این امر نیاز به بررسی بیشتر است.
وی به تولید علم به عنوان یک قدرت تاکید کرد و گفت: علوم انسانی محصول ۵۰۰ سال گذشته غرب بوده که از منشاء علوم دینی به علوم انسانی تغییر ماهیت یافته است.
رحیم پور ازغدی افزود: اساسا انقلاب یک حرکت انسانی است و باید گفت که ایجاد یک تحول در علوم انسانی عصر انقلاب و در واقع تفهیم یک سری مبانی فکری اسلامی به مردم حرکت انقلاب و پیروزی آن را سبب شد.
عضو شورای عالی انقلاب اسلامی در پایان گفت: مشکل اصلی علوم انسانی در ایران در عصر حاضر وجود مبانی غیر اسلامی و صرفا ترجمهای بدون ویرایش از مبانی غرب است، به این نکته رهبری به صورت مکرر تاکید میکنند.