به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه جمعه از عربستان سعودی بابت «وقتکشی» در محاکمه عاملان ترور «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار منتقد سعودی انتقاد کرد.
به گزارش الجزیره، اردوغان گفت: «عربستان سعودی در محاکمه قاتلان خاشقچی وقتکشی میکند و تا کنون هیچ کسی را محاکمه نکرده است.»
رئیسجمهور ترکیه گفت مسئول اطلاعات عربستان سعودی وقتی که صدای ضبطشده قتل خاشقچی را شنید، شگفتزده شد.
او گفت در فایل ضبطشده یکی از قاتلان خاشقچی میگوید که او متخصص قطع عضو بدن انسان است و ما متوجه شدیم که ایشان، پزشک قانونی است.
رئیسجمهور ترکیه تأکید کرد این کشور مصمم است پرونده ترور روزنامهنگار منتقد سعودی را به دادگاههای بینالمللی تحویل دهد.
او همچنین با انتقاد از عملکرد «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) گفت که این نهاد آمریکایی در پرونده این قتل فشار کافی روی عربستان سعودی وارد نکرده است.
اردوغان در ادامه تصریح کرد: «ما هنوز تمامی ادله و اسناد خود را در خصوص قتل خاشقچی ارائه نکردهایم.»
خاشقچی آخرین بار روز ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) در حال ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول دیده شد و بعد از آن رسانهها گزارش دادهاند که ناپدید شده است.
چند روز بعد، مقامهای ترکیهای اعلام کردند او در داخل این ساختمان کشته شده و بدنش قطعه قطعه شده است.
آنکارا اعلام کرد همزمان با ورود خاشقچی به ساختمان کنسولگری ۱۵ مقام امنیتی عربستان سعودی نیز با دو پرواز وارد استانبول شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند.
مقامهای سعودی، در نخستین واکنش بدون ارائه هیچ مستنداتی این روایت را رد و ادعا کردند خاشقچی، ساختمان را زنده و سالم ترک کرده است.
بعد از بالا گرفتن فشارها، عربستان سعودی سرانجام روز ۲۸ مهر مجبور شد به کشته شدن خاشقچی داخل ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعتراف کند.
عربستان سعودی از آن به بعد روایتهای متنوعی و متناقضی درباره نحوه قتل خاشقچی ارائه کرده است. دادستان کل سعودی در نخستین روایت مدعی شده بود خاشقچی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری «فوت» کرده است.
روایت عربستان سعودی که با هدف تبرئه عوامل رده بالای حکومتی از مشارکت در قتل روزنامهنگار منتقد طراحی شده بود با تردید عمومی در دنیا مواجه شد.
جمال خاشقجی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود.
خاشقجی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستوننویس «واشنگتنپست» مقالههایی در انتقاد از برخی سیاستهای کشورش به ویژه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی منتشر کرد.
وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.