دادستان تهران آخرین وضعیت پروندههای قضایی را در یک گفتوگوی رادیویی تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در برنامه پارک شهر در پاسخ به سوالی درباره اینکه هفته پیش در بازرسیها ۲۰۰ تن گوشت با ارز یارانهای کشف کرده اند، سرنوشت گوشتها پس از بازرسی چه میشود؟ عنوان کرد: هرگونه، گوشت کشف شده در همان محل به فروش میرسد و در تمام مواردی که گوشت احتکار شده کشف گردیده است، چون فاسد شدنی است، مطابق قانون دادستان مکلف است که گوشت در همان مکان به فروش برسد.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه عرضه گوشت ارزان متوقف شده است و شهروندان عنوان کرده اند که این همه ارز داده شده و گوشت وارد میشود و چگونه ممکن است که در یک نمونه ۱۷ هزار تن گوشت در گمرک دپو میشود و به دست مردم نمیرسد، بیان داشت: برخی از مسائل از دستگاه قضایی خارج است. در این مورد این گزارش به دست ما رسیده و در حال بررسی است. دستگاههای دولتی باید حرکت جهادی کنند، معتقدیم وضع کشور به گونهای است که مدیران نباید اجازه ندهند که کسی گوشتی وارد و با این وضعیت دپو کند، بنابراین هم دادستانی کل و هم ریاست قوه قضاییه دراین بخش ماموریت دادهاند که این موضوع پیگیری شود و امیدواریم که مشکل حل شود و در این زمینه معتقدیم که بیشترین گرهها باید توسط دولت باز شود،، چون تامین کالا در اختیار دولت است.
وی افزود: درباره توقف عرضه گوشت در برخی فروشگاهها از وزیر جهاد کشاورزی سوال شده که توضیح داده شده که به لحاظ برخی مشکلات که در توزیع گوشت پیش آمده میخواهیم اینها را به دست جامعه هدف برسانیم که اگر این کار انجام شودبلامانع است و از این باب نگرانی نداریم و امیدواریم که گوشت زودتر توزیع و گوشتی که با ارز دولتی تهیه میشود در اختیار مردم قرار گیرد.
جعفری دولت آبادی در خصوص بیت کوین خاطرنشان کرد: از آنجاییکه قابل ردیابی نیست مشکلات زیادی در کشور رخ خواهد داد، اما هنوز پروندهای برای این بحث تشکیل نشده، بنده به همه توصیه میکنیم ورود به این بحث حتما با خطراتی برای آنها مواجه خواهد بود و ممکن است سرمایه آنها از بین برود و این وعدههایی که میدهند فریبها و سرابهایی است که ممکن است منجر به پروندههایی نظیر پرونده طلافروشی شادی شود.
جعفری دولت آبادی افزود: امید است در جلسات دادسرای سرقت زمینه سازی لازم فراهم شود تا در کنار مقابله پیشگیری را تقویت کنیم و راههای وقوع سرقت را ببندیم.
وی در پاسخ به اینکه اگر بابک زنجانی بدهی خود را پرداخت کند عفو میشود؟ گفت: اولا در حکم وی آمده اگر او وجوه را مسترد کند میتواند مشمول ماده ۱۱۴ قانون مجازات (مشمول عفو) شود؛ بنابراین تشکیل پرونده بابک زنجانی در اولین بار برای پرداخت وجوه دولت تشکیل شد و ما بارها گفتهایم اگر او پولها را بدهد میتواند از این ماده قانونی استفاده کند.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه او باید اموال را پرداخت کند، ادامه داد: امروز نجات جان آقای زنجانی دست خود او است و اموال را باید مسترد کند.
دادستان تهران در پاسخ به اینکه آیا وکلا برای مسترد شدن بدهی کار خاصی کردهاند؟ توضیح داد: وکلا مدعی هستند، اما هنوز کار عملی نشده البته حکم مهم و قطعی هم در درجه اول وجود دارد که بدون پرداخت مال کمکی نخواهد شد.
دادستان تهران در ادامه و در خصوص راه اندازی دادسرای ویژه سرقت در شرق تهران بیان کرد: دادسرای ویژه سرقت در شرق تهران ایجاد شده به دلیل اینکه دسترسی مردم در مناطق تسریع و رسیدگی تخصصی شود، تلاش کردیم که به دادسرای تخصصی توجه بیشتری داشته باشیم، در تهران دادسرای سرقت ویژه داریم که در جنوب شهر است، در دادسراهای دیگر نیز شعبه داریم بخاطر اینکه قضات در پروندههای سرقت متمرکز شوند و از صفر تا صد پرونده، رسیدگی، اجرای احکام، دادگاه و زندان تحت پایش قرار بگیرد؛ با پلیس هم مذاکره شد و پلیس استقبال کرد و قرار شد فعلا در شرق تهران اولین دادسرای ویژه تخصصی سرقت ایجاد شود این کار در جهت دسترسی آسانتر مردم به دادسرای تخصصی و رسیدگی روانتر و سریعتر است، امیداوریم این نمونه که در شرق تهران تشکیل میشود بتواند موفق باشد.
دادستان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به افزایش سرقت طلا و پول نقد، چرا دادستانی با آگهیهای فلزیاب برخورد نمیکند، اظهار کرد: در مصاحبههای اخیر بارها گفتهایم که مردم نباید پول نقد و دلار را در خانههایشان نگهداری کنند، اخیرا در یکی از مناطق ۲۵ میلیارد تومان به سرقت رفته بود که پلیس بلافاصله متهم را دستگیر کرد که در اینجا از نیروی انتظامی تشکر و قدردانی میکنیم.
وی ادامه داد: به مردم توصیه میکنیم حرف دادستان شهر را بپذیرند و طلا و پولهایشان را به بانکها بسپارند چرا که در صورت سرقت، ردیابی این وجوه مشکل است.
جعفری دولت آبادی اضافه کرد: ما نباید اجازه دهیم سرقت توسعه پیدا کند، اما یکی از ارکان مبارزه با سرقت مربوط به بحث پیشگیری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دادستان تهران خاطرنشان کرد: مردم اگر میبینند در مورد اقلام و کالاهای اساسی در جایی خارج از شبکه رانت و فسادی وجود دارد به ما اطلاع رسانی کنند؛ دوستان ما به منظور پیگیری حتما ورود خواهند کرد.