معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد گفت: تا به امروز حدود ۲۶۰۰ کرسی آزاد اندیشی ترویجی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در نخستین همایش تخصصی تعالی و تحول در علوم انسانی در دانشگاه آزاد مشهد گفت: ما در کشور دو نوع کرسی در دانشگاه داریم، اولی کرسی آزاد اندیشی که یک فعالیت دانشجویی است و دومی کرسی علمی است که مربوط به کرسیهای پژوهشی است.
خسروپناه افزود: کرسیهای علمی به دو صورت برگزار میشود، اولین نوع برگزاری به شکل ترویجی و شکل دوم به شکل کرسی نظریه پردازی تخصصی است؛ برگزاری این کرسیهای علمی، امتیاز پژوهشی برای اساتید دانشگاهها دارد.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد ادامه داد: همه اساتید در سال حداقل یک مقاله علمی پژوهشی منتشر میکنند؛ باید برای حداقل همین مقالهها کرسی ترویجی برگزار شود و برگزاری این کرسی برای اساتید امتیاز پژوهشی دارد که این امتیاز جدایی از امتیاز انتشار مقاله است.
وی با تمجید از نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: مجلات علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد مجلات وزین و خوبی است.
خسروپناه بیان کرد: ۱۰ هزار نفر هیئت علمی علوم انسانی در کل کشور داریم که از این تعداد فقط ۵۰۰ نفر استاد تمام هستند؛ باید زمینه رشد اساتید را در دانشگاه آزاد تسهیل کنیم تا اساتید بتوانند پیشرفت کنند و جلو بروند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد با اشاره به اساتید علوم انسانی دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد استادهای بسیار فرهیخته و خوبی در حوزه علوم انسانی دارد، باید تدوین کتب درسی دانشگاه آزاد با استفاده از اساتید همین دانشگاه شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی یک سال است که کرسیهای آزاد اندیشی ترویجی را ایجاد کردیم و تا به امروز حدود ۲۶۰۰ کرسی آزاد اندیشی ترویجی در این دانشگاه برگزار شده است؛ باید به اساتید در دانشگاه آزاد میدان بدهیم تا بتوانند کار کنند.
خسروپناه با انتقاد از مدیریت فردوسی مشهد گفت: تنها دانشگاهی که نتوانستیم کرسی علمی در آن راه بیندازیم در دانشگاه فردوسی مشهد بود، امیدواریم در دانشگاه فردوسی ساختار مدیریتی همکاری کند و بتوانیم در این دانشگاه هم شاهد برگزاری کرسی باشیم، عدم همکاری مدیریتی در دانشگاه فردوسی در حالی است که اعضای هئیت علمی این دانشگاه بسیار تمایل به برگزاری این نوع کرسیها دارند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد بیان کرد: اساتید دانشگاه باید مقالاتشان را در این کرسیها بیاورند و در معرض نقد قرار دهند قطعا این نقدها میتواند زمینهای شود که یک مقاله تبدیل به نوآوری و نظریه شود.
وی تصریح کرد: در کرسیها چیزی که اهمیت دارد گفتگوی علمی است، تعداد استقبال از این کرسیها مهم نیست، کرسیها باعث میشود که فضای ترجمه نگاری در کشور تبدیل به فضای گفتمانی شود.
خسروپناه افزود: نتیجه کرسیهای تخصصی این است که از این کرسیها نظریه علمی برداشت میشود کرسیهای تخصصی ممکن است که طولانی شود، اما قطعا در انتها شاهد یک نظریه علمی خواهیم بود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد با اشاره به مرجع تصمیم گیری برای نظر دهی به کرسیها گفت: مرجع تصمیم گیری و رای در کرسیها فقط داوران هستند و داوران فقط حق سوال دارند؛ تا به الان ۴۵ نظریه و نوآوری در کشور ثبت شده است، از این نظریهها حمایت میشود و این نظریات به جشنواره فارابی هم معرفی میشوند.
وی ادامه داد: انسان باید کار علمی خود و نظریه پردازی را انجام بدهد، اما ممکن است به سرعت این موضوع پذیرفته نشود و زمان بر باشد.
خسروپناه اظهار کرد: راهی که تعالی در حوزه علوم انسانی را ایجاد میکند نقش آفرینی اساتید است، ما باید علوم انسانی را به علوم انسانی حکمی برسانیم؛ علوم انسانی حکمی مبتنی به مبانی دینی است و کارآمد است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد خبر داد: مدارس عالی مهارتی در دانشگاه آزاد ایجاد میشود، مدارس سما دانشگاه آزاد باید متحول شوند باید دانش آموزان را با مهارت کنیم و تمام دانش آموزان در مدارس سما باید فعالیت مهارتی داشته باشند.
وی بیان کرد: در مدارس سما باید دورههای مهارتی عمومی را بگذاریم تا دانش آموزان نگاهشان به علم تغییر کند، قطعا اگر مهارت را دانش آموزان بیاموزند در آینده و بعد از فارغ التحصیلی بی کار نخواهند بود.
خسروپناه با تاکید بر ایجاد هیئت اندیشه ورز در علوم انسانی گفت: یک اندیشکده و یک هئیت اندیشه ورز در حوزه علوم انسانی در دانشگاه آزاد باید شکل بگیرد و برحسب نیازها رشتههای جدیدی به علوم انسانی اضافه شود و حتی رشتههای ناکارآمد در حوزه علوم انسانی حذف شود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در پایان گفت: در حوزه علوم انسانی باید از تمدن غرب هم استفاده کنیم؛ اما مبانی غیر اسلامی اش را حذف کنیم، نقش سینما که یک هنر غربی است، در انقلاب بسیار موثر بوده است.