کد خبر:۷۴۷۴۲۷
به همت محققان کشور؛

ساخت آزمایشگاهی نانوپانسمان‌های دیابتی تحت حمایت صنعت/ ترمیم زخم‌های بیماران دیابتی سرعت گرفت

پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق به ساخت نانوپانسمان‌های افزایش‌دهنده سرعت ترمیم زخم شده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دیابت و عوارض ناشی از آن جمعیت زیادی را در سراسر دنیا به خود مبتلا کرده است. علی‌رغم پیشرفت‌های گسترده در حوزه پزشکی در دهه‌های اخیر، زخم دیابتی کماکان به‌عنوان یک مشکل بزرگباقی مانده است. یکی از مشکلات زخم‌های دیابتی سرعت بسیار پایین ترمیم است. حال با ورود فناوری نانو به حوزه پزشکی بسیاری از محققان فعالیت‌های خود را بر روی افزایش سرعت ترمیم زخم‌های دیابتی متمرکز کرده‌اند.

کشواد هدایتیان فرد، دانش‌آموخته مقطع دکتری تخصصی فارماکولوژی از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هدف از انجام این طرح را معرفی یک نانوپانسمان الکتروریسی شده برای افزایش سرعت ترمیم زخم‌های مزمن از جملهزخم‌های دیابتی عنوان کرد. وی ادامه داد: «در این مطالعه چند نوع پانسمان با ساختاری متشکل از نانوالیاف پلیمری، کیتوزان و یک داروی مهارکننده واکنش التهابی ساخته شده و کارایی آن‌ها با یکدیگر مقایسه شده‌اند.»

به گفته وی پانسمان‌های ساخته‌شده از نانوالیاف به دلیل اتصال بیشتر به سطح زخم، افزایش حرکت و مهاجرت سلولی در فضای بافتی و همچنین تبادل راحت‌تر گاز و اکسیژن با محیط خارج عملکرد بسیار بهتری را نسبت به پانسمان‌های رایج از خود بروز می‌دهند.
 
این محقق تصریح کرد: «پس از بررسی‌های آزمایشگاهی و مقایسه نتایج به‌دست‌آمده مشخص شد که پانسمان ساخته‌شده از الیاف پلیمری پلی ونیل الکل و کیتوزان، و بارگذاری شده به‌وسیله داروی ضدالتهابی، بهترین عملکرد را در میان پانسمان‌هایآزمایش‌شده بر روی مدل حیوانی داشتند.»

هدایتیان در رابطه با ابعاد اقتصادی این طرح گفت: «در طرح حاضر نمونه آزمایشگاهی این نانوپانسمان در ابعاد ۱۵ در ۳۵ سانتی‌متر با ضخامت ۴۰ میکرون و قطر الیاف ۱۰۰ نانومتر در مدت‌زمان ۳ ساعت الکتروریسی شده است. قیمت تمام‌شده یک پانسمان با ابعاد ۵ در ۵ سانتی‌متر ۳۰۰۰ تومان خواهد بود کهپیش‌بینیمی‌شود در صورت تجاری‌سازی و فروش ده‌درصدی در بازار زخم درآمدی حدود ۱۰ میلیارد تومان حاصل شود.»

شایان‌ذکر است، این نانوپانسمان در قالب یک اختراع داخلی با عنوان «پانسمان نانوفایبری برای درمان زخم‌های دیابتی» به شماره ۹۲۰۱۵ به ثبت رسیده است.

این طرح در قالب رساله دکتری از سوی کشواد هدایتیان فرد، با راهنمایی سید علی ضیایی انجام‌شده و تحت عنوان پایان‌نامه‌ی موردنیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نیز رسیده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار