شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی مازندران در نامهای اعلام کرد: رفتار ناشایست و بدور از شانِ برخی بازیگران در فرش قرمز جشنواره در شان «انسان» نبود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مازندران با ارسال نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رفتار ناشایست برخی از بازیگران در فرش قرمز فیلم فجر واکنش نشان داد.
در این نامه خطاب به وزیر ارشاد آمده است:
با احترام به استحضار میرساند با توجه به چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و برگزاری سی و هفتمین دوره از جشنواره فیلم فجر و با توجه به نام این جشنواره (فجر)، روشن است که این جشنواره از جمله برکات انقلاب اسلامی در تاریخ سینمای ایران است، که البته مشاهده مواردی مغایر با آرمانهای انقلاب در این جشواره آن هم با نام فجر، باعث تاسف است که مواردی را به اختصار شرح میدهیم:
۱. در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، یک بازیگر که در طول چهل سال گذشته بیشترین مجال را برای حضور در سینمای ایران داشت و بیشترین جولان را در پرده نقرهای داده، با بیانصافی تمام و کمال نمکدان شکاند و به سیاهنمایی درباره شرایط حضور خود در سینما پرداخت؛ اما فراموش کرده بود که اگر انقلاب اسلامی نبود امثال این بازیگرها مجال حضور در عرصه هنر سالم را پیدا نمیکردند و بخاطر ندارند که در دهه ۷۰ به شکلی مبتذل به شهدا اهانت کردند و با بزرگواری نظام روبهرو شدند.
۲. تک خوانی زن در جشنواره فیلم فجر! این موضوع نیاز به قلم فرسایی ندارد و اوضاع تا جایی به وخامت رسید که حتی مراجع عظام تقلید هم واکنش نشان دادند، که متاسفانه حضرتعالی با نادیده گرفتن نظر مراجع عظام تقلید، در توییتر واکنش نشان دادید و با اعلام اینکه خودتان در این مراسم بودهاید، در توییت خود نوشتید: «من صدای همخوانی میشنیدم! » و اینچنین قضیه را توجیه کردند، که این سیاستِ گریز از پاسخگویی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به هیچ وجه پسندیده نیست.
۳. یکی از بازیگران در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه درباره مجمع تشخیص مصلحت نظام اینگونه وقیهانه اظهار نظر کرد: «کاش مجمع تشخیص مصلحت وطن داشته باشیم! » که متاسفانه وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و یا دبیر جشنواره، هیچگونه موضع گیری در مقابل این اهانت نداشتند!
۴. شرایط به گونهای مفتضح بود که هزینههای استفاده از افراد معتاد واقعی به بهانه طبیعی کردن صحنههای برخی فیلمها و تامین هزینههای متادون برای این معتادان، در کنار پرداخت هزینه عوامل فیلم در زمان تعطیلی فیلمبرداری به دلیل حضور یکی از بازیگران در فیلم هالیوودی، هیچ گونه توجیه منطقی ندارد و هزینه سرمایه گذاریهای انجام شده روی برخی فیلمها با پولهای مشکوک، حتی واکنش اهالی سینما و رسانه را در پیداشت که در این خصوص، دادستان کل کشور نیز وارد شدند و از مردم خواستند تا ورود پولهای کثیف به سینما را گزارش کنند. اما وقاهت جایی خودش را نشان میدهد که دبیر جشنواره فیلم فجر بجای اعلام حمایت از مقابله با سرمایه گذاری بر روی برخی فیلمها با پولهای مشکوک، اعلام کردند: «حکم دادن کار ما و وزارت ارشاد نیست! » و بدین وسیله توپ را در زمین دیگری انداختند.
۵. رفتار ناشایست و بدور از شانِ یک بازیگر زن با بازیگران مرد در قسمت فرش قرمز جشنواره آن هم در مقابل دوربین رسانهها و انظار عمومی، و همچنین نوع پوشش نامتعارف و بدور از شعائر ایرانی_اسلامی برخی بازیگران که اگر بگوییم تعدادی از این البسه حتی در شان «انسان» نبود، دروغ نگفتهایم. اما فضاحت، آن جایی نمایان میگردد که یکی از بازیگران در مصاحبه با رسانهها در کمال گستاخی اعلام میدارد: «باید عبور از خط قرمزها را به فال نیک گرفت! »حال، سوالی که پیش میآید این است که آیا برخورد یا حتی یک تذکر به این موارد ضدفرهنگی هم، مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست؟!
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مازندران به سبب اینکه در حین برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، مسئولین و عوامل برگزار کننده، تمرکز خود را جهت برگزاری این جشنواره از دست ندهند و حساسیتها و فضای رسانهها در طول برگزاری این جشنواره متلاطم نشوند، تا مراسم اختتامیه هیچ گونه نامه، موضع یا بیانیهای منتشر کرد است. حال که این دوره از جشنواره به پایان رسیده، ما بعنوان قشر دانشجوی انقلابی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستاریم، تمرکز و حساسیت خود بر روی حواشی زننده، که الحق و الانصاف پر رنگتر از متن بودند را بیشتر نموده و در مقابل افرادی که این چنین با افتخار آرمان شکنی میکنند، برخورد و موضع گیری رسمی کنید.