معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در پژوهش کشور دچار نواقص جدی هستیم، گفت: باید به این باور برسیم که دانشگاه مبدا و مرکز تمام تحولات است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در مراسم یکصد سالگی تاسیس دانشگاه خوارزمی که در تالار ابوریحان این دانشگاه برگزار شد، گفت: قطعا این بزرگداشتها فرصتی است تا از عملکرد مهمترین رکن توسعه کشور، آموزش عالی کشور انجام گیرد و اینگونه برای آینده برنامه ریزی داشته باشیم تا کشور همیشه از پشتوانه مهمی برخوردار باشد.
وی با نگاهی به گذشته ادامه داد: ایران به خصوص در توسعه علمی تاریخ پرفراز و نشیبی دارد و خوشبختانه یونسکو هم به این موضوع اعتراف کرده اولین دانشگاه دنیا تحت عنوان جندی شاپور در ایران تاسیس شده است، اما فاصلهای در ایران افتاده و باعث شده این فاصله ایران از قافله توسعه علم و فناوری عقب بیفتد.
جهانگیری تربیت معلم و توجه به آموزش را مهمترین جهت گیری کشورهای موفق دانست و گفت: راه عزت و سربلندی و اقتدار کشور جز با شکوفایی علم امکان پذیر نیست همانطور که در فرهنگ ایرانی اسلامی و انقلاب اسلامی نیز به این مساله تاکید شده است.
وی با بیان اینکه استعدادهای علمی فراوانی در کشور داریم که میتوان برای توسعه علمی میتوان از آنها استفاده کرد اظهار داشت: ایران دارای سرمایههای ارزشمندی همچون نفت و انرژی است، اما مهمترین سرمایهای که میتواند برای کشور تولید ثروت کند سرمایه انسانی است که باید قدر آن را بدانیم و با برنامه ریزی و اختصاص منابع مالی کافی آنها را به بهترین شکل تربیت کنیم.
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: در قرن ۲۱ شاهد اوج تحولات علمی و فناوری هستیم محرک اصلی ما در حرکت در این جهان پررقابت و دنیای پرتحول دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است. در حقیقت کانونی که ایران را میتواند با دیگر کشورها پیش ببرد تا از چرخه عقب نمانیم مراکز علمی ما هستند.
به گفته وی زنده بودن دانشگاه در عرصههای مختلف فی نفسه برای کشور تعیین کننده و مهم است و دانشگاه باید به عنوان نهادی مسئول و مستقل مورد توجه جامعه و دولت قرار گیرد.
جهانگیری گفت: دانشگاهها باید محلی برای گفتگو، استدلال و برخورد اندیشهها باشند و اگر از دانشگاهها چنین انتظاراتی را داریم باید لوازم آن را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: اعتراض گذاشتن و فراهم کردن محیط آزاد برای دانشگاهها (استاد و دانشجو در محیط دانشگاه باید تمام شرایط سیاسی و فرهنگی برایشان فراهم باشد)، فاصله گرفتن از روزمرگی در تمام مسائل کشور، ارتقای جایگاه علم در جامعه کنونی، باور به این امر که دانشگاه مبدا و مرکز تمام تحولات است از جمله نکاتی است که باید همواره مدنظر قرار گیرد.
معاون اول رییس جمهور عنوان کرد: هنوز در پژوهش کشور دچار نواقص جدی هستیم و علیرغم حضور و فعالیت پارکهای علم و فناوری هنوز با مسائل جدی روبروایم. از این رو باید تحولات جدی در ساختار و مدیریت ایجاد گردد و دانشگاهها در این راستا به خوبی میتوانند همکاری کنند.
وی ادامه داد: به شرط آنکه دسته یاری به سوی اندیشمندان و کارشناسان توانمند دانشگاهی کشور دراز کنیم راه برون رفت از مشکلات را داریم و با مدیریت میتوانیم در بسیاری از این مشکلات پیروز شویم.
جهانگیری تاکید کرد: دانشگاه خوارزمی با پشتوانه یکصدساله باید بیش از بقیه دانشگاهها وارد میدان شود و برای رفع مشکلات و افزایش سرمایه اجتماعی به کمک دولت بیاید.
برای پژوهش هر روز مشکلات ایجاد می کنید بعد می گویید باید از پژوهش حمایت کنیم.
سامانه سمات، سامانه ستاد ، .. اینها بجای آسان سازی مسیر تحقیق و پژوهش به موانع جدی بر سر راه پژوهش و پژوهشگران تبدیل شده اند.
از آقای جهانگیری بپرسید خودرو و طلا به کدام کشورها قاچاق میشوند که گرون شدند
رئیس جمهور گفته بودند به دلیل ارزانی گوشت قاچاق می شود
گران میکنیم که قاچاق نشود
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
سامانه سمات، سامانه ستاد ، .. اینها بجای آسان سازی مسیر تحقیق و پژوهش به موانع جدی بر سر راه پژوهش و پژوهشگران تبدیل شده اند.
رئیس جمهور گفته بودند به دلیل ارزانی گوشت قاچاق می شود
گران میکنیم که قاچاق نشود