به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، هنگامی که یک فرد هدست واقعیت مجازی را بر روی سر خود نصب میکند، در جلوی چشمان خود محیطی را مشاهده میکند که این محیط براساس تغییر موقعیت بدنش تغییر میکند و ذهن انسان پس از مدتی میپذیرد که در یک محیط واقعی قرار گرفته است. به این فضا، واقعیت مجازی گفته میشود.
یک شرکت دانش بنیان داخلی نیز چند سالی است که به این حوزه ورود کرده و به کمک جوانان ایرانی اقدام به ایجاد چنین فضایی کرده است. شرکت فضا زمان با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی شما را به دیدن فضاهای پیش از زمان ساخت میبرد، به این ترتیب کاربر درون محیط معماری قرار میگیرد و تمام زوایای آن را درک میکند.
یک محیط واقعیت مجازی در هدست واقعیت مجازی توسط اپلیکیشنهای اختصاصی آن به وجود میآید. برخی از این محیطها بصورت گرافیک رایانهای و سه بعدی هستند و برخی دیگر نیز ویدئوها یا تصاویری ۳۶۰ درجه از محیطهای واقعی هستند که از قبل فیلمبرداری شده اند. با این قابلیت فناوری واقعیت مجازی میتوان این امکان را فراهم کرد تا افراد بتوانند از امکانات و مکان شما به خوبی دیدن کنند.
شرکت فضا زمان با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی شما را به دیدن فضاهای پیش از زمان ساخت میبرد، به این ترتیب کاربر درون محیط معماری قرار میگیرد و تمام زوایای آن را درک میکند.
اغلب محیطهای واقعیت مجازی در درجه اول، تجربههای دیداری هستند که از طریق یک هدست واقعیت مجازی مشاهده و تجربه میشوند، برخی از اپلیکیشنها دارای اطلاعات حسی دیگری مانند تولید صدا هم هستند. محیطهای شبیهسازی شده میتوانند مانند محیطهای زندگی واقعی و یا به صورت کاملا متفاوت باشند؛ نظیر آنچه در محیطهای بازی دیده میشود.
محسن زارعی حاجی آبادی مدیر عامل این شرکت دانش بنیان میگوید: در واقع ما، واقعیت مجازی را به خدمت ساختمان سازی و معماری درآوردیم و یک پرزنت جدید در این حوزه ایجاد کردیم.
وی همچنین تصریح کرد: واقعیت مجازی کاربردهای زیادی دارد که یکی از آنها در کارهای ساختمانی و پرزنت آن است که ما به دلیل رشته تحصیلی خود به این حوزه ورود کردیم.
این فعال دانش بنیانی در خصوص تعداد شاغلان شرکت، گفت: در حال حاضر ۸ نفر در شرکت مشغول به فعالیت هستند و ما در پارک علم و فناوری هرمزگان مستقر هستیم.
زارعی با اشاره به حمایتهای معاونت علمی از شرکتهای دانش بنیان، بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تنها نهادی است که به شرکتهای دانش بنیان بها میدهد و خدمت رسانی میکند؛ اما برخی از این خدمات تنها در تهران متمرکز است و ما به راحتی به آنها دسترسی نداریم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان همچنین عنوان کرد: اگر نهادهای حامی به ما کمک کنند، بازار خوبی برای توسعه فعالیتهای خود در کشورهای عمان، قطر و امارات داریم و میتوانیم خدمات خود را به این کشورها نیز صادر کنیم.
وی ادامه داد: در واقع دوربینهای واقعیت مجازی تنها توسط ۳ شرکت بزرگ در دنیا تولید میشود که ما نیز این دوربینها را خریداری میکنیم؛ اما کدنویسی و انطباق آن با نیاز مشتریان، توسط جوانان ایرانی انجام میشود.