مدیرعامل بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از تمرکز این بنیاد بر اشتغالزایی در حوزهی کشاورزی و صنایع مرتبط با آن خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید جعفری در حاشیهی بازدید از نمایشگاه بینالمللی چهار دهه دستاوردهای کشاورزی، صنایع تبدیلی، تکمیلی، فناوریهای پیشرفتهی غذایی، صادرات و فعالیتهای تشکلهای جهادی، با بیان این مطلب، افزود: بنیاد برکت طی سالهای گذشته در مجموع در 345 طرح توانمندسازی اقتصادی مشارکت داشته که از 215 طرح خارج شده است. از 130 شرکت باقیمانده، 30 شرکت با ظرفیت سرمایهگذاری بیش از 4200 میلیارد ریال در حوزهی کشاورزی فعال هستند که اشتغالزایی مستقیم برای بالغ بر 2800 نفر را سبب شده است.
وی با اشاره به برگزاری آیین شکرانهی ایجاد 80 هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در اواخر بهمنماه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تأکید کرد: بالغ بر 60 درصد از 30 هزار طرح اشتغالزایی که در بخش اجتماعمحور ایجاد شده است، به حوزهی کشاورزی و زیرمجموعههای آن مربوط میشود.
مهندس جعفری تصریح کرد: با توجه به اینکه عمدهی نقاط هدف ما برای فعالیت، در مناطق روستایی واقع است و با توجه به سیاستهای ابلاغی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و تأکیدات دکتر مخبر رییس ستاد، بخش کشاورزی از جمله حوزههای اصلی برای ایجاد اشتغال بهخصوص در قالب طرحهای کوچک و متوسط زودبازده است.
مدیرعامل بنیاد برکت در ادامه توضیح داد: برای سال آینده ایجاد و راهاندازی حدود 18 هزار طرح اشتغالزایی را در حوزهی اجتماعمحور تعهد کردهایم که حداقل 60 درصد آن به بخش کشاورزی و صنایع وابسته مرتبط خواهد بود.
وی دربارهی دلایل و چرایی حضور بنیاد برکت در نمایشگاه بینالمللی چهار دهه دستاوردهای کشاورزی، صنایع تبدیلی، تکمیلی، فناوریهای پیشرفتهی غذایی، صادرات و فعالیتهای تشکلهای جهادی نیز گفت: حضور در این نمایشگاه برای نشان دادن گوشهای از فعالیتهای بنیاد برکت در حوزهی کشاورزی و افزایش ظرفیت و اشتغالزایی در این حوزه است. همچنین بهانهای است برای تقدیر از شرکتهایی که در این حوزه فعال هستند و بنیاد برکت با آنها مشارکت اقتصادی دارد. برخی از این شرکتها در زمینهی دانشبنیان فعال هستند و گسترش فعالیتهای آنها میتواند کشور را از وابستگی در بخش کشاورزی برهاند.
مهندس جعفری جایگاه بخش کشاورزی را در آغاز دههی پنجم انقلاب شکوهمند اسلامی در کشور مهم ذکر و تأکید کرد: کشاورزی هم به لحاظ اقتصادی و نقشی که در تولید ناخالص ملی ایفا میکند و هم از حیث نقشی که در امنیت غذایی کشور دارد، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. صنعت کشاورزی در اقتصاد کشور یک رکن اصلی و اساسی است و ایران قبل از آنکه یک کشور نفتخیز باشد، اقتصادی مبتنی بر کشاورزی داشته است. هنوز هم بسیاری از محصولات کشاورزی ایران در دنیا طرفداران خاص خود را دارد و در سبد کالاهایی که به خارج از کشور صادر میشود این محصولات جایگاهی ویژه دارد.
وی با تأکید بر پیشرفتهای حاصلشده در بخش کشاورزی طی سالهای اخیر خاطرنشان کرد: این پیشرفتها که علیرغم کمبود منابع در کشور حاصل شده، نتیجهی حضور جوانان و مراکز دانشگاهی در این حوزه، عبور از روشهای سنتی و تجربی و استفاده از تکنولوژی و علوم جدید در این حوزه است.
گفتنی است، نمایشگاه بینالمللی چهار دهه دستاوردهای کشاورزی، صنایع تبدیلی، تکمیلی، فناوریهای پیشرفتهی غذایی، صادرات و فعالیتهای تشکلهای جهادی به همت دفتر نمایندگی ولیفقیه در وزارتخانهی جهاد کشاورزی با محورهای مدیریت جهادی، بهرهوری کشاورزی، توسعهی پایدار و تجارت حلال از 12 تا 14 اسفند در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.