کد خبر:۷۵۰۷۸۵
با حمایت معاونت علمی؛

فناوری چاپ سه‌بعدی بسیاری از غیر ممکن‌های دنیای ساخت و تولید را امکانپذیر کرد

امروزه فناوری‌های پیشرفته و توسعه کاربری آن‌ها در زمینه‌های مختلف موجب تسهیل در روند زندگی مردم شده و جایگاه خود را در روزمره گی آن‌ها پیدا کرده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ تا پیش از پیدایش فناوری و تکنولوژی چاپ سه بعدی تنها تصور ما از پرینت کردن، چاپ دو بعدی اطلاعات بر روی کاغذ بود و اصلا به اینکه ممکن است پرینتر‌هایی برای طراحی و ساخت یکباره ایده‌های ما طراحی شده باشد فکر نمی‌کردیم. اما با ورود فناوری چاپ سه بعدی تمامی این تصورات کاملادرهم ریخت و بسیاری از غیرممکن‌ها رفته رفته ممکن شد.

چاپ سه بعدی یا همان نمونه سازی سریع، تقریبا امکان ساخت و تولید هر شکل و قطعه‌ای را که بتوان تصور نمود، فراهم کرده است. به طوری که تولید یک نمونه از محصول در این روش از تمامی متد‌های سنتی تفکیک شده و به شکلی مدرن و اغلب با سرعت و شتاب بیشتری انجام می‌شود.

بر اساس بررسی‌های انجام شده صنعت چاپ سه بعدی یک حوزه با پتانسیل بالا شناخته می‌شود که با گذشت زمان، رشد و توسعه این فناوری، اهمیت و کاربرد آن هر روز بیشتر احساس می‌شود.

شاید تا چند سال قبل برای هریک از ما پیش آمده بود که به ساخت و یا تولید یک محصول فکر کرده باشیم و انجام این کار را کاملا دور از ذهن میدانستیم، اما اکنون این فناوری امکان تولید آن را برای ما مهیا کرده است.

فناوری پرینت سه بعدی یک روش ساخت است که در آن لایه‌هایی از یک ماده برای ایجاد یک شیء جامد ساخته می‌شود. با استفاده از دامنه وسیعی از مواد اولیه در این روش می‌توان به تولید قطعه پرداخت.

این پرینتر‌ها در حوزه‌های مختلفی از جمله دندانپزشکی، پزشکی، طلا سازی، تولید انبوه، ماکت سازی، نمونه سازی، انیمیشن، صنعتی و مجسمه سازی کاربرد دارد که البته موضوع مشروط بر این است که این پرینتر‌ها متناسب با مواد اولیه‌ای که پرینت می‌کنند (جنس محصول پرینت شده) انتخاب شده باشند.

ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با در نظر گرفتن ماموریت خود در راستای سند و نقشه راه فناوری ساخت افزایشی ایران، تلاش می‌کند ایران در این حوزه به پیشرفت‌های چشمگیری دست یابد.

تقویت حوزه چاپ سه بعدی با استفاده از ترویج و فرهنگ سازی، کمک به توسعه فناوری و تکمیل زنجیره ارزش از اصلی‌ترین برنامه‌های این ستاد درجهت رشد و توسعه این فناوری ممکن ساز است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار