نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی، گفت: تجارب یک ملت، یکی از سرمایههای اوست. برخی از این تجربهها به گونهای است که برای آنها هزینههای سنگین مادی و معنوی پرداخته شده و روند پیشرفت ملت میتواند به خاطر یک تجربه تلخ متوقف شده باشد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی، عصر دیروز (سه شنبه ۲۱ اسفند) در همایش «صیانت» که به مناسبت سی امین سالگرد تاسیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در فرهنگسرای امام (ره) برگزار شد، گفت: تجارب یک ملت، یکی از سرمایههای اوست. برخی از این تجربهها به گونهای است که برای آنها هزینههای سنگین مادی و معنوی پرداخته شده و روند پیشرفت ملت میتواند به خاطر یک تجربه تلخ متوقف شده باشد.
وی افزود: همانطور که اگر انسانی در زندگی فردی خود با ابتلا به آلزایمر، زندگی موثر خود را از دست خواهد داد، در سطح ملی نیز ابتلای به فراموشی و آلزایمر تاریخی و سیاسی ممکن است باعث از دست رفتن حیات فعال یک ملت بشود. دکتر جلیلی خاطرنشان کرد: بدون حفظ حافظه ملی نمیتوان تجربه ارزشمند ملی را حفظ کرد. اگر حافظه یک ملت دچار فراموشی، تحریف و یا تقطیع شود، آن مردم با یک خسارت بزرگ مواجه خواهند شد.
دبیرسابق شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: امروز شاهد حرکتهایی برای پوشاندن موفقیتهای ملت، تحریف و تقطیع تاریخ کشور هستیم که لزوماً به صورت عریان اقدام بدین کار نمیکنند بلکه در عرصه هایی، چون فیلم، رمان، داستان نویسی و.. عامدانه یک مقطعی از تاریخ را نادیده میگیرند یا به محاق میبرند تا راویت صحیح از تاریخ انقلاب اسلامی شکل نگیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن خطاب قرار دادن مولفان تاریخ انقلاب اسلامی و شخصیتهای حاضر در این همایش، اظهار داشت: صیانت از حافظه تاریخی ملی و حفظ آن یک وظیفه مهم بر دوش یاران انقلاب اسلامی است. جنگ تحمیلی فقط در عرصه جنگ سخت نیست، یک جنگ تحمیلی نیز آنجاست که دشمن نگذارد حافظه تاریخی ملت به خوبی شکل بگیرد.
جلیلی با اشاره به روایتهای تاریخی از وقایع مختلف انقلاب اسلامی و لزوم استفاده از آنها در اهداف علمی، گفت: بسیاری از تجارب ما در انقلاب اسلامی، صرف یک روایت نیست، بلکه بهره گیری صحیح از این روایتهاست. یک مبنای تحول در علوم انسانی میتواند استفاده صحیح از روایتهای حول اتفاقات تاریخ انقلاب اسلامی باشد.