ریس سازمان جوانان هلال احمر گفت: اصول و اهداف هلال احمر ایران نسبت صلیب سرخ و هلال احمر جهانی است که در راس آن اصل انسانیت یا بشر دوستی حاکم است.
صابونچی ریس سازمان جوانان هلال احمر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در خصوص فعالیت جوانان در این سازمان گفت: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به عنوان یکی از قدیمیترین واحدها و اجزای این مجموعه بیش از ۷ دهه سابقه فعالیت دارد و در تمام این سالها با فراز و نشیبهایی فعالیت خودش را ادامه داده است.
وی ادامه داد: براساس اساسنامه جمعیت هلال احمر یکی از وظایف جذب و تربیت جوانان برای ماموریتهای مختلف امدادی و بشر دوستانه است که طبیعتا به همین دلیل از قدیم بخشی به عنوان بخش جوانان تعریف شده تا این کارها را دنبال کرده از آنجایی که هدف گفته شده جذب و تربیت و اسناد فرادستی ما سازمان جوانان به عنوان دروازه ورودی جمعیت هلال احمر میبینیم.
صابونچی با اشاره به نحوه جذب در جمعیت هلال احمر تصریح کرد: ما کودکان، نوجوانان و جوانان را به طرق مختلف جذب و آشنایی شان را رقم میزنیم این دسته از افراد با هلال احمر و آماده میشوند برای اینکه ادامه مسیر زندگی شان هلال احمری باشند آنهایی که علاقهمند باشند میتوانند بیایند و مهارتهای تخصصی امدادی را فرا بگیرند و به طرق مشخص در فعالیت امدادی کنار ما باشند.
وی عنوان کرد: اصول و اهداف هلال احمر ایران نسبت صلیب سرخ و هلال احمر جهانی این است که در راس آن اصل انسانیت یا بشر دوستی حاکم است و در کنار آن بحثهای دیگر بی طرفی استقلال خدمت داوطلبانه و نظایر اینها اصولی دیده میشود که افراد در اینجا با این مفاهیم آشنا میشوند هم چنین اهدافی که به طور خاص هلال احمر دارد کمک به ارتقای سلامت انسانها حفظ کرامت انسانها کاهش آلام بشری و هم چنین ترویج و گسترش صلح و دوستی است.
ریس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره به اهداف جمعیت هلال احمر بیان کرد: ما سعی داریم با ابزارها و قالبهای مختلف از سنین پایین کودکی و نوجوانی به مخاطبین آموزش بدهیم و بعدش حسب علاقه و مهارت هایشان همکاری شان با هلال احمر به عنوان فرد داوطلب در بلند مدت ادامه بدهند.
وی با بیان اینکه لزوما اسم گروههای جهادی نداریم، ولی جهادی هم ممکن است به گروههای ما بگویند اضافه کرد: در واقع مهم کاری است که انجام میشود، بله فعالیتهایی که انجام میدهیم شاید شبیه به جنسی باشد که بعضا در قالب گروههای جهادی انجام میشود، مثلا ما کاروانهای نیکوکاری داریم که سالهای سال هست افراد داوطلبانه هماهنگ میشوند، در مناطق محروم در روستاها شهرها و حضور مییابند و انواع خدماتی که لازم است مانند خدمات سلامت آموزشی، خدمات عمرانی و یا نظایر آنها را به هموطنان ارائه میدهند. سازمان جوانان هلال احمر یک طرح بزرگی مثل نذر آب که انجام میدهد شاید از جنس این فعالیت در سطح وسیع باشد در واقع یک استان را تحت پوشش قرار دادیم.
«همه جا برای همه» شعاری که هلال احمر به آن تحقق بخشید صابونچی تصریح کرد: همان طور که گفته میشود هلال احمر شعاری دارد همه جا برای همه. یعنی هر کاری که جنبه کمک به دیگران داشته باشد، کاهش آلام و دردهای مردم را منجر شود و ترویج صلح و دوستی کار انسان دوستانه باشد؛ هلال احمر در حد توان خودش دریغ نمیکند. طبیعتا یکی از مهمترین و بارزترین مصادیق آن هم فعالیت در حوادث و بحران هاست که آنجا هلال احمر برای انسان دوستانه حضور مییابد. در این بخش سرمایه گذاری بیشتری شده و حاکمیت و نظام هم در واقع حساب بیشتری در این مواقع روی هلال احمر باز میکنند.
شش گروه کانونی در سازمان جوانان هلال احمر داریم وی با اشاره به فعالیتهای امدادی و نجات یادآور شد: طبیعتا بحث امداد و نجات پررنگ تر بوده و سازمان جوانان در قالب شش گروه کانونی کارش را دنبال میکند. ما از سن پیش دبستان غنچههای هلال را داریم در مدارس کانون دانش آموزی داریم که یکی از ۴ تشکل مصوب و دارای مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی است. پس از آن وارد کانونهای دانشجویی میشویم در کنار آن کانون جوانان را داریم، برای جوانانی که بالای ۱۸ سال بوده ولی دانشجو نیستند. دو گروه دیگر داریم یکی کانون طلاب که طبیعتا براساس تفاهم نامهای است که با حوزه علمیه امضا شده از طلاب خانمها و برادران نیز عضوگیری میکنیم و همچنین کانونهای روستایی، اینها شش گروه اصلی کانون هستند.
جزئیات فعالیت هلال احمر در مدارس و المپیاد دانش آموزی ریس سازمان جوانان هلال احمر با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۱۸ هزار کانون در سطح کشور وجود دارد خاطرنشان کرد: از مهمترین طرحهایی که توسط همین اعضای ما و در قالب چتر سازمان جوانان برگزار میشود بحث دانش آموزی است. اکنون طرح ملی دادرس هفتمین دوره اش در حال برگزاری است که به تربیت «دانش آموزان آماده در روزهای سخت» می پردازد. دادرس مخفف عبارتی است که عرض کردم و آمار آن در حدود ده هزار مدرسه رسید. در مدارس متوسطه به دانش آموزان مهارتهای امداد و نجات را آموزش میدهیم و بین خود اینها تیمهایی تشکیل میشود در مدرسه و رقابت بین مدارس شهرستان و بعد در سطح استان و نهایتا کشوری یک المپیادی برگزار میشود.
وی گفت: در کنار فعالیتهای آموزشی جشنوارههای مختلفی که باز از جنس همان آشنایی دانش آموزان و کودکان با مفاهیم هست مانند جشنواره شعر، سرود و قصه داریم که اینها برای بچهها برگزار می شود. اکنون نیز دوره تربیت مربی گفت و گوی بشر دوستی در حال برگزاری است که فعلا ۱۵ استان مربی آموزش میبینند. این مدارس یک نشان ویژه پیدا میکنند که موضوع بشر دوستی به طور جدی و ویژه دنبال میشود. ما فکر میکنیم ترویج گفتگو برمبنای بشر دوستی یکی از ضرورتهایی است که برای هم در راستای اهداف هلال احمر است.
وی ادامه داد:لازمه گسترش صلح و دوستی کمک به دیگران و حفظ کرامت انسانها این است که تمرین کنیم برمبنای اصل مشترک به نام انسان دوستی با هم گفتگو کنیم. از همین رو این آموزشها باید از سن کودکی و نوجوانی داده شود که با همکاری وزارت کشور و مبارزه با مواد مخدر انجام میدهیم.
ریس سازمان جوانان هلال احمر در پایان گفت: چادرهای هلال احمر که در ایام نوروز در جاده ها در ورودی شهرها و نقاط پر تردد توریستی و گردشگری دایر می شوند تماما بچه های جوانان داوطلب هلال احمری اعضای سازمان جوانان هستند. در این پایگاه ها در حدود 20 روز تعطیلات نوروز و ایام پیرامونش حضور دارند از صبح تا شب کنار مردم بعضا شبانه روزی به ارایه خدمات مختلف مى پردازند. بحث راهنمایی پیشگیری اموزش فرهنگسازی و ارتباطی است و در عین حال بعضا در حد کمک های اولیه هم خدمات موردی را به هموطنان ارایه می دهند هدف ما این است در کنار این که در حوزه امداد اگر خدایی ناکرده حوادثی اتفاق بیفتد سعی کنیم با این آموزش و فرهنگ سازی و انتقال مفاهیم پیشگیری کنیم .