رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: بارندگی شدید و باز شدن سد دز و کرجه به سیل و آبگرفتگی در شمال خوزستان از جمله ۱۴ روستای شهرستان شوش، روستای آلبوعفری شمالی شهرستان دشت آزادگان، شهر رفیع از شهرستان هویزه و نیز روستای چم در شهرستان شوشتر منجر شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: بارندگی شدید و باز شدن سد دز و کرجه به سیل و آبگرفتگی در شمال خوزستان از جمله ۱۴ روستای شهرستان شوش، روستای آلبوعفری شمالی شهرستان دشت آزادگان، شهر رفیع از شهرستان هویزه و نیز روستای چم در شهرستان شوشتر منجر شد.
مرتضی سلیمی مهمترین اقدامات سازمان امداد و نجات را در سیلاب اخیر در استانهای خوزستان و لرستان را تشریح کرد و گفت: نیروهای امدادرسان هلال احمر در اجرای فرآیند اعلام هشدار قبل از وقوع سیلاب، همکاری و هماهنگی لازم بین سازمانهای عضو کارگروه تخصصی امداد و نجات در سطح دو استان، تسریع به کمک رسانی به افراد در راه مانده و آسیب دیده ناشی از سیل و آبگرفتگی، تهیه مطالب آموزشی و ارسال آن در فضای مجازی، توزیع بستههای غذایی و زیستی توسط بالگرد در مناطق صعب العبور و روستاها و اعزام به موقع تیمهای عملیاتی به مناطق آسیب دیده و متاثر از سیل و آبگرفتگی تلاشهای زیادی را داشته اند.
وی با اشاره به علت و زمان وقوع حادثه سیل در استان خوزستان توضیح داد: بارندگی شدید در سراسر این استان و به خصوص شهرستانهای شمالی و بازشدن سد دز و کرخه و افزایش دبی رودخانههای دز، کرخه و کارون و شکسته شدن برخی سیل بندها در روستاهای شهرستان دزفول، شوش، شوشتر، دشت آزادگان و هویزه باعث جاری شدن سیل و آبگرفتگی در شهرستان شوش ۱۴ روستا، شهرستان دشت آزادگان روستای آلبوعفری شمالی، شهرستان هویزه شهر رفیع، شهرستان شوشتر روستای چم کنار شد.
وی گفت: نیروهای امدادگر و نجاتگر هلال احمر توانستند با یک برنامه ریزی عملیاتی و اقتضایی اهالی گرفتار در سیلاب را به اماکن امن منتقل و با همکاری مردم و سایر دستگاههای امدادی و خودجوش به ترمیم سیل بندها اقدام کنند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به تخلیه جمعیت حدود ۶ هزار نفر از مردم ساکن در شهر رفیع، شهرستان هویزه که بر اثر شکسته شدن سیل بند در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح هشتم بهمن ۹۷ در وضعیت اضطراری عمومی قرار گرفته بودند از سوی نیروهای امدادی خبر داد و گفت: در اجرای این عملیات تخلیه اضطراری مخاطرات سیلاب اهالی روستا چم کنار شهرستان شوشتر نیز از محل خطر خارج شدند.
سلیمی به انجام سلسله عملیات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری به سیل زدگان استان خوزستان اشاره کرد و افزود: نجات و رهاسازی ۸ نفر از سرنشینان خودروی گرفتار در سیلاب در منطقه زاویه حاجیان دزفول، ایجاد چهار اردوگاه اسکان اضطراری با برپایی ۲۰۰ دستگاه چادر امدادی در شهرستانهای شوش، شوشتر و دزفول، توزیع ۳۲۷ دستگاه چادر، هزار و ۴۵۶ تخته پتو، هزار و ۴۸۲ کیلوگرم نایلون، هزار و ۱۹۱ قوطی انواع کنسرو، ۵۶۰ تخته موکت، دو هزار و ۲۴۵ کیلوگرم برنج، ۶۲۰ کیلوگرم روغن و هزار و ۵۲۱ کیلوگرم قند و شکر به همراه اسکان موقت حدود ۸۰۰ نفر آسیب دیده گوشهای از خدمات رسانی امدادگران و نجاتگران هلال احمر به سیل زدگان در استان خوزستان و شهرستانهای متاثر از سیل و آبگرفتگی در این استان بوده است.
وی ادامه داد: برپایی ۱۰۰ دستگاه چادر در منطقه آهو دشت شهرستان شوش و اسکان افراد آسیب دیده در اردوگاه، برپایی ۵۰ دستگاه چادر در منطقه سید خلف این شهرستان، برپایی ۵۰ دستگاه چادر در روستای چم کنار شهرستان شوشتر و اسکان افراد متاثر از سیل و آبگرفتگی، دپو و انبار ۶۴ دستگاه چادر امدادی در منطقه چغامیش روستای بنه عاطی شهرستان دزفول برای هرگونه حادثه احتمالی و امدادرسانی به سرنشینان خودروهای گرفتار در سیلاب که به علت ریش کوه در منطقه چلو اندیکا گرفتار شده بودند نیز انجام شد.
وی درباره امدارسانی به سیل زدگان در استان لرستان پرداخت و گفت: در پی بارشهای شدید و ناگهانی از شامگاه ۸ بهمن که منجر به سیل و آبگرفتگی در چهار شهرستان خرم آباد، الشتر، نورآباد و الیگودرز شد. به دلیل موقعیت خاص این شهرها سیل سبب آبگرفتگی وسیع در شهرها و منازل مسکونی شد. امدادگران هلال احمر با قید فوریتهای امدادرسانی به توزیع ۵۱ دستگاه چادر، ۳۸۱ عدد بسته غذایی، هزار و ۳۱۳ کیلوگرم نایلون، ۳۶۶ قوطی انواع کنسرو، هزار و ۱۵۵ تخته پتو و ۲۰۸ شعله چراغ والور در میان سیل زدگان پرداختند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: امدادگران و نجاتگران هلال احمر از آغاز سیل و آبگرفتگی اخیر در استانهای خوزستان و لرستان در کنار مردم هستند تا با ارائه خدمات امدادی در شرایط اضطراری عمومی نیازهای اولیه آنان را برطرف کنند.
سیلابی که هفته گذشته بر اثر بارش شدید باران در شهر خرم آباد استان لرستان و سیلابی شدن رودخانه کرخه در استان خوزستان و شهر مرزی «رفیّع» از توابع شهرستان هویزه به راه افتاد، خسارت فراوانی به زیر ساختهای این دو استان وارد کرد.